Razmišljam o prehodu s siola na T2 in imam nekaj vprašanj:
- kakšen internetni paket (hitrost) uporabljate in katera hitrost je najbolj priporočljiva?
- kakšen router priporočate (in kakšna je njegova cena)?
- ali bo ok tudi mrežna kartica, ki sem jo kupila za brezžično povezavo za siol?
In pa še glede telefonije:
- sedam imam telekomov ISDN priključek in brezžični telefon. Je kakšna možnost, da brezžični telefon ohranim tudi za IP telefonijo (oz. kupim novega) - oziroma ali priporočate ISDN ali analogni paket? v zvezi s tem me zanima še, ali se v enem ali drugem primeru na telefonu izpiše številka tistega, ki te kliče?
- kakšna je cena impulzov pri IP telefoniji (če, recimo, kličeš v omrežje Telekom)?
- In pa še zadnje: kakšna bi bila okvirna cena mesečne naročnine za T2 dostop do (normalno hitre) internet povezave, IP telefonije ter TV? (ter, ali je še karkoli, na kar moram biti, glede na to, da sem popoln laik s področja tehnike, še pred podpisom pogodbe posebej pozorna)?
Najlepša hvala za pomoč in lp.
Nekaj vprašanj pred prestopom na T2
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Re: Nekaj vprašanj pred prestopom na T2
A si na območju Gratel optike?
Če nisi, dobiš VDSL. Povej ulico + številko (+ morebitno črko), pa bom pogledal okvirno kako daleč od centrale si.
ISDN: ja, lahko ohraniš - ob prijavi zahtevaj ISDN vmesnik, na katerega potem priklopiš svojo ISDN opremo.
Cene: 1 minuta klica v telekom omrežje je 1,25 Centa (ja, ceneje, kot če kličeš iz Telekoma v Telekom).
Cene so sicer nižje za vse storitve, kot jih plačuješ sedaj.
Če nisi, dobiš VDSL. Povej ulico + številko (+ morebitno črko), pa bom pogledal okvirno kako daleč od centrale si.
ISDN: ja, lahko ohraniš - ob prijavi zahtevaj ISDN vmesnik, na katerega potem priklopiš svojo ISDN opremo.
Cene: 1 minuta klica v telekom omrežje je 1,25 Centa (ja, ceneje, kot če kličeš iz Telekoma v Telekom).
Cene so sicer nižje za vse storitve, kot jih plačuješ sedaj.
Optika 100/10
Imaš na zs. Hvala!
- ToJo
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
- Kraj: Vipava-Ajdovščina
Bil sem na SIOLU (ADSL) sedaj sem pri T-2. Obdržal sem ISDN brezžični telefon s tem da sem vzel ISDN vmesnik. Kar se storitev tiče sem zelo zadovoljen (da ne govorim o ženi ko je prišel prvi račun internet+TV+telefon nižji kot prej ISDN-ADSL). Za storitev 4/52+1Tv+1telefon plačujem 39 EUR plus pogovori. Sama si lahko izračunaš porabo na strani http://www.t-2.net/Popvp/Dyna_Cenik.html
Kar se routerja tiče nima nič s T2 oz. storitvijo interneta, kupiš pač takega kateri tu bi pokrival območje katero želiš oz. kar želiš. Sam imam ASUSA za 53€ in sem z njim zelo zadovoljen za moje potrebe.
Kar se routerja tiče nima nič s T2 oz. storitvijo interneta, kupiš pač takega kateri tu bi pokrival območje katero želiš oz. kar želiš. Sam imam ASUSA za 53€ in sem z njim zelo zadovoljen za moje potrebe.