eRepublik

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 21:16
T-2: Že imam

eRepublik

Odgovor Napisal/-a sword » 6. Apr 2008 ob 12:24

Torej tole povzemam po zenjars-u s slo-techa:

Slika

Spletna stran

Erepublik je trenutno špila v closed-beta fazi. Je Browser Based ampak z lepim User Interfaceom, mnogo opcijami in celotnim zemljevidom sveta. Omogoca vam velo izbiro poti, med katerimi alhko izbirate ali boste morda poslovnež, vojak, lahko postanete novinar, lahko politik in imate svojo stranko, lahko ste narodni heroj, predsednik bilokaj!

Svet je po zemljevidu locen na države kot so sedaj in najlepša rec pri igri je, da ni nekih omejitev, lahko vplivate na vse, kar hocete. Prakticno država stoji na vas, RL folku. Velikokrat se razumno pojavijo tudi vojne in na vas bo takrat, da obranite domovino ali pa greste v zemeljsko ekspanzijo sovragu nasproti. CE imate dovolj zaslug v vojni se vam alhko podeli tudi rank Državnega Heroja.

Ako greste v poslovne vode imate na izbiro vec poslovnih možnosti. Ali je to biznis okoli prometa, predelava hrane, izdelava orožja, prodajanje hiš, ali kaj drugega, to je na vas. V svojem podjetju lahko zaposlujete delavce in pobirate $$$.

Poleg vojske in posla se lahko spustite tudi v politicne vode. Izberete lahko svojo stranko ali le to tudi ustanovite (Glede tega beri tudi spodaj). Na vsako periodo casa so volitve in ce ima vaša stranka najvec glasov, vi pa ste vodja potem postanete predsednik države. S tem dobite vpliv ter seveda kontrolo nad vojaškimi silami (ki so zopet - odvisne od pravih ljudi, ne pa guma za kupovanje vojske). Seveda lahko napovedujete vojne, sprejmate pakte o ne-napadanju ali pa tvorite koalicije. Seveda je svoboda tiska zagotovljena (dunno, ce je možno zatiranje medijev), tako da lahko vsakdo ustanovi svoj lasten neodvisni casopis - postane Novinar.

GLEDE SLOVENCEV V IGRI:
V Avstriji se nas je do sedaj zbralo nekaj več kot 100(to je približno 50% avstrijske populacije), imamo svojo stranko in 3 tovarne. Veliko imamo še v načrtu, volitve so jutri, na katerih bomo skoraj zagotovo zmagal.

Zatorej, ce bi se kdo hoce pridružit našim, naj prosim NAPIŠE MAIL, DA MU POŠLJEMO INVAJT ZA IGRO , saj je closed beta in rabiš invajt. Ko se prijavite izberite državo Avstrijo, mesto ni pomembno.

------------------------
Da updatam zadeve ... naša stranka je zmagala, slovenci smo v prevladi, avstrija je naša ... :)

Če kdo hoče invajt nej pove ...

weby
Navdušenec
Prispevkov: 579
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: OD HBO

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a weby » 6. Apr 2008 ob 12:27

Ajde, dej mene za foro invajtej :mrgreen:

Uporabniški avatar
Constantine
Model
Prispevkov: 303
Pridružen: 1. Apr 2006 ob 15:38
T-2: Še nimam
Paket: Trenutno brez :(
Kraj: Vrhnika

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a Constantine » 6. Apr 2008 ob 17:11

Invite prosim :hudicek:
Zadnjič spremenil Constantine, dne 6. Apr 2008 ob 17:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika<-- Optika LJ

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 21:16
T-2: Že imam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a sword » 6. Apr 2008 ob 17:20

bolš bi blo če bi poslal PM - vi ne objavte maila, pa ne pošilja se dvojnih invitov ... drgač mam jst še 3 ...

51M3K
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. Apr 2008 ob 17:51
T-2: Še nimam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a 51M3K » 12. Apr 2008 ob 17:53

No da malo posodobim to temo :)
Če igra še slučajno koga ni prepričala, zraven pa še novica o odprtju strani za slovensko eRepublik skupnost ;)

Slika

Erepublik je spletna igra, ki se igra preko spletnega brskalnika, z lepim uporabniškim vmesnikom, mnogo opcijami in celotnim zemljevidom sveta. Omogoča Vam veliko izbiro poti, med katerimi lahko izbirate sami. Boste morda poslovnež, vojak, lahko postanete novinar, lahko ste politik in imate svojo stranko, lahko ste narodni heroj, predsednik karkoli!

Svet je po zemljevidu ločen na države, kot so v resničnem svetu danes. Pri igri skorajda ni omejitev, lahko vplivate na vse, kar hočete. Praktično država stoji na Vas, živih ljudeh. Velikokrat se razumno pojavijo tudi vojne in na Vas bo takrat, da obranite domovino ali pa greste v zemeljsko ekspanzijo sovragu naproti. Če imate dovolj zaslug v vojni, se vam lahko podeli tudi rank Državnega Heroja.

Če greste v poslovne vode, imate na izbiro več poslovnih možnosti. Lahko je to biznis okoli prometa, predelava hrane, izdelava orožja, prodajanje hiš, ali kaj drugega, to je vaša odlocitev. V svojem podjetju lahko zaposlujete delavce in pobirate denar.

Poleg vojske in posla se lahko spustite tudi v politične vode. Izberete lahko svojo stranko, ali le to tudi ustanovite. Na vsako periodo časa so volitve in če ima vaša stranka največ glasov, Vi pa ste vodja stranske, ki zmaga potem postanete predsednik države. S tem dobite vpliv, ter seveda kontrolo nad vojaškimi silami. Lahko napovedujete vojne, sprejmate pakte o ne-napadanju ali pa tvorite koalicije. Seveda je svoboda tiska zagotovljena, tako da lahko vsakdo ustanovi svoj lasten neodvisni časopis - postane novinar.

Ker je igra trenutno v zaprti fazi, za igranje potrebujete povabilo.

Odprla pa se je tudi stran namenjena slovenski eRepublik skupnosti (http://www.erepublik.si) na kateri lahko najdete zadnje novice, članke, datoteke in ostale stvari povezane s Erepublik svetom.

Na strani je tudi forum, na katerem lahko zaprosite za povabilo, nato pa debatiramo o vojnah, novicah, ekonomiji in vsem ostalem povezanem s Erepublik.

Igra se nahaja na naslovu http://www.erepublik.com

Zaslonske slike:

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a BOBI » 12. Apr 2008 ob 22:33

Se je pa raspaslo teh raznih oblik Traviana :mrgreen:
Ko te enkrat zasvoji, celi dan igraš pred računalnikom :jao:

51M3K
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. Apr 2008 ob 17:51
T-2: Še nimam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a 51M3K » 13. Apr 2008 ob 11:33

Če ti povem po resnici to igro igram samo zato ker te ne zasvoji kot travian, ogame in podobne igre.
Lahko si gor dosti, lahko pa samo prideš 1x na dan klikneš work in vse opraviš v 2 minutah :)

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a BOBI » 13. Apr 2008 ob 13:46

Če bo kdaj vklopljena tudi Slovenija se morda še pridružim 8)

51M3K
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. Apr 2008 ob 17:51
T-2: Še nimam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a 51M3K » 13. Apr 2008 ob 19:43

Bo, predvidoma junija :D

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 21:16
T-2: Že imam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a sword » 13. Apr 2008 ob 22:24

problem pa je, da ene kljub temu zasvoji :neutral:

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 21:16
T-2: Že imam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a sword » 17. Jul 2008 ob 23:03

Ah, Sloveniaj je bla narejena 11. junija, lepo obratuje :) Drgač pa najdete lep community na www.erepublik.si , kjer lahko rečete tud za invite.

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 21:16
T-2: Že imam

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a sword » 1. Nov 2009 ob 18:11

In začenja se največja preizkušnja eSlovenije v letu in pol obstoja:
Drage Slovenke in Slovenci

V kongres sem dal predlog za napoved vojne Hrvaški. Trenutno je 27 kongresnikov glasovalo za in dva proti in očitno bo predlog sprejet z večino.

Kot je stalna praksa na eRepubliku, za žaljive komentarje od administratorjev dobite ban. Sedaj ne dvomim da jih ne bo manjkalo, zato vztrajam da na provokacije in žaljive komentarje ne odgovarjate, ampak jih prijavite administratojem. Največja bedarija, ki jo lahko naredite je da zaradi enega neprimernega komentarja dobite "permanent ban".


Kot nekateri starejši eSlovenci verjetno veste smo v Sloveniji dolgo do Hrvaške zasledovali politiko dobrih odnosov. Ko so Hrvatje dobili državo smo jim ponujali kakršnokoli pomoč bi si le zaželeli. Bivši predsednik Karantanec je vztrajno lobiral za to da bi Hrvaško skupaj z nami sprejeli v bivše zavezništvo Atlantis. Pol leta smo imeli pakt o nenapadanju in na splošno se izogibali kakršnim koli provokacijam ali neprimernim odgovorom na le te.
V zavezništvu PEACE so obstajale pobude da bi Slovenija končno že napadla Hrvaško in pomagala Srbiji in Madžarski, temu smo se vedno izognili, ker smo bili z Hrvaško vedno v prijateljskih odnosih, katerih nismo želeli kar tako prekiniti in ker nismo verjeli da naš napad na Hrvaško lahko pomaga zavezništvu PEACE.

Situacija se je v zadnjem tednu močno spremenila.
Različni vidni Hrvaški državljani, nekateri izmed njih na diplomatskih, vladnih in vojaških položajih so začeli z obtožbami da se Slovenci trudimo da bi njihov predsednik Borkan dobil ban. Naša diplomacija je ukrepala in dobila zagotovilo da gre to samo za šalo, vendar je bila takrat škoda, v meddržavnih odnosih in škoda v percepciji Slovenije na Hrvaškem, že narejena.

Hkrati so mentorji naše univerze pri svojem delu opozarjali na vedno daljši seznam Hrvatov, ki so svojo eRepublik kariero začeli v Sloveniji in tako poceni pridobili Slovensko državljanstvo. Po zadnjem štetju jih je bilo že blizu 100, v primeru da bi se ta številka še naprej povečevala bi bil kmalu ogrožen Slovenski kongres in kasneje cela Slovenija. Videli smo kaj so Hrvati naredili z Italijo in Srbijo, ko so tam prevzeli večino v kongresu. Tega Slovenci NE smemo in ne bomo dopustili.
O vsej zadevi sem povprašal predsednika Hrvaške Borkana, ki mi je najprej odgovoril da gre tukaj za neosnovane obtožbe, na moj odgovor z povezavo, ki je vsebovala več kot petdeset Hrvatov z Slovenskim državljanstvom pa je odgovoril da nam "rade baby boom", kar je sicer izredna velikodušnost v katero pa seveda ne verjamemo povsem.
Z tem dejanjem je dokončno konec dobrih med sosedskih odnosov. Poiskus prevzema kongresa in posledično države pa se smatra kot sovražno dejanje Hrvaške proti Sloveniji.

Nekaterim se bo zdel napad na Hrvaško pretiran, vendar trdim da je to edina možna opcija, ki so nam jo z svojimi dejanji pustili nekateri Hrvaški državljani.
Nekateri se bojijo da bo Hrvaška zravnala Slovenijo z zemljo... V to ne verjamem, ob strani nam stojijo zavezniki, če pa bi že prišlo do tega, raje vidim da Slovenija pogine v boju, kot se spodobi, kakor pa da bi bili njeni prebivalci sužnji, nekih nezrelih opurtunističnih 12letnih uporabnikov z mokrimi sanjami o "Veliki Hrvatski", ki prenašajo "real-life" problematiko med državama v eRepublik... ki bi nam prevzeli kongres in nam uničevali našo državo.

Zato...

...naprej zastave slave, v boj junaška kri, za blagor očetnjave, naj puška govori...


Predsednik eSlovenije
Janez Grozni
Slika

Registrirate se lahko na spletni strani http://www.erepublik.com, bom pa hvaležen, če uporabiti refferal link http://www.erepublik.com/en/referrer/Rudolf+Maister (če igrate več kot 2 tedna, prejmem 5 golda :)). Za pomoč novim uporabnikov se obrnite na Slovenian Social Service, kjer vam bo dodeljen mentor, ki vas bo vodil pri vaših prvih korakih v Erepubliku. Priporočam, da se pridružite tudi slovenski skupnosti na http://www.erepublik.si/forum/, kjer imata med drugim svoj sedež slovenska vlada, parlament ter vse pomembnejše stranke.

Uporabniški avatar
Deky_
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 12. Jul 2008 ob 10:27
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20+IPTV T1
Kraj: Postojna

Re: eRepublik

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 1. Nov 2009 ob 18:55

kaka neumna stran...enim pa je dolgcajt za znoret... :hudicek:
Neuradni forum http://forum070.net

Odgovori