[Naročil sem] 1/256 + (ISDN vmesnik)

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
bohi
Znanec
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a bohi » 27. Avg 2006 ob 19:58

Končno se nekaj premika.
Po dolgem čakanju, dopolnjevanju pogodbe (prenos številk)..... in vse kar je bilo že večkrat omenjeno, so me v petek le klicali s telekoma, da v torek 29.08. ob 9. uri pridejo po njihovo in Siolovo opremo, zaradi priklopa na T2 omrežje.
-Upam, da tudi T2 ve za moj odklop.
Sicer od lani, prve podpisane pogodbe nisem težil za čimprejšni priklop, le enkrat marca sem se pozanimal po mailu, kako se stvari odvijajo.
Od centrale sem oddaljen ca 1,9km po cesti in zelo upam, da večjih problemov pri preklopu ne bo.

Kako se bo priklop odvijal vam sporočim,... pa držite mi pesti.
LP
ČAKAL SEM 272 DNI
Slika

bohi
Znanec

Odgovor Napisal/-a bohi » 30. Avg 2006 ob 00:15

Evo, javljam se s t-2 omrežja.
Preklop je potekal zelo profesionalno, mrka je bilo ca 1uro.
Telekomov (zelo prijazen) monter je po predhodnem preklopu na centrali prišel po njihovo ISDN/ADSL opremo. Pri tem je s svojim T-2 modemom preveril če se le ta "postavi". Ko se je sinhroniziral je menil, da imam srečo ker sem le oddaljen ca.1,75km po žici in začel izpolnjevati dokumentacijo, za odjavo ISDN/ADSL.

Kmalu zatem je t-2jev monter prinesel t-2 opremo, jo priklopil in vse je začelo delovati brez problemov.
Net -ok
Številke prenešene
na obe je takoj možno klicati in obratno! (billing vklopljen)

Edini grenak priokus je ta, da predhodno ni nihče omenil, da trenutno ni ISDN vmesnikov. Zato sem začasno dobil VOOD142, prenosni analogni PANASONIC ter Belco IP telefon. Vse skupaj je zelo nerodna konfiguracija za moj okolje(3 nadstropja, 6 oseb ter 1 ISDN-FAX). Zato je monter klicaril in skušal nekje najti kakšnen ISDN vmesnik, kar mu pa ni uspelo. Zmanjkalo jih je prejšni teden, dobavljivi bodo šele v roku ca.60dni.

Belco je v toku popoldneva dvakrat izgubil povezavo (PRI.STREZNIK) Obakrat je bilo potrebno posredovanje monterja. Rešilo se je v najkrajšem možnem času.(10 min)

Upam, da na vmesnik nebo treba čakati tako dolgo, ter sem izredno zadovoljen nad uslužnostjo vpletenih oseb.

LP
ČAKAL SEM 272 DNI
Slika

bohi
Znanec

Odgovor Napisal/-a bohi » 5. Sep 2006 ob 12:25

Teden dni uporabe T-2 na razdalji ca 1,75km je minil brez izpada. Vse deluje stabilno. ISDN vmesnikov še vedno ni. :oops:

Do sedaj sem zelo zadovoljen s storitvijo!!
ČAKAL SEM 272 DNI
Slika

Odgovori