IP nastavitve
IP nastavitve
Od T2 dobim dinamične IP-je (89.212.xx.xx; 89.212.xx.xx ter 89.212.xx.xx). Na modem je vezan router (z nadaljnjo nastavitvijo DHCP), na router pa vezani 4-je PC-ji. Tako da dobim na vsak PC svoj ip 192.168.xx.xx... Vendar nekaj časa zadeva lepo teče pripb. 24h, nato pa se nevem kako, ti IP-ji od T2 pojavijo na PC-jih (PC-ji dobijo direktno od T2 IP-je, čeprav so povezani preko routerja, ki naj bi dodeljeval svoje IP,je)?
Mi lahko kdo razloži kako to zadevo odpravit, da bi se IP-ji samo menjavali med modemu ter routerju, od routerja dalje pa bi bili naslovi 192.168.xx.xx?
Mi lahko kdo razloži kako to zadevo odpravit, da bi se IP-ji samo menjavali med modemu ter routerju, od routerja dalje pa bi bili naslovi 192.168.xx.xx?
Zadnjič spremenil B3du1n, dne 28. Jun 2008 ob 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
- RobertM
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Re: IP nastavitve
Je kabel iz modema vkljucen na WAN port routerja 

- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
ali je napacna vezava modema in routerja (kar po tvojem zadnjem postu bojda ni mozno) ali pa mas zanic router. za zacetek predlagam nadgradnjo firmwarea na zadnjo stabilno verzijo. prav tako preveri nastavitve routerja da nimas kak wan-lan bridge vklopljen...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Router je LINKSYS-ov WRT54G z najnovejšim firmwarom, glede nastavitev pa nisem nič spreminjal, pustu tovarniške nastavitve

-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Čakaj malo a ti to govoriš o IPjih na mrežnih karticah ali o IPjih ki jih preverjaš preko spleta" My IP",ker IP preverjaš preko spleta ti normalno kaže IP od ponudnika neta ne pa od routerja.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Local IP address: 192.168.1.1 (recimo)
...
Spodaj pa nastavi
Starting IP address: 192.168.1.50 (recimo).
IP naslov tvojega routerja bo tako 192.168.1.1
IP naslovi tvojih PCjev pa se bodo pričenjali od 192.168.1.50 naprej
POZOR: PCje imej nastavljene na Automatic (DHCP) na nastavitvah mrežnih kartic.
...
Spodaj pa nastavi
Optika 100/10
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
NN, sj mislim da ze ma taksne nastavitve ampak ga je blo strah da bi mu kdo ownal privat subnet pa je pobrisal stevilke... kakorkoli ze, z linksysi do zdj nism meu niti ene podobne tezave.. nadgradi firmware, flushaj vse nastavitve (load factory defaults, al kaj je ze) ter poskusi znova... ter se enkrat.. LAN porti na routerju so namenjeni samo PCjem, WAN/INTERNET pa je namenjen za povezavo na modem. ce bos povezal dva kabla med linksysom pa modemom, torej ce bi hotu na pcjih gledat tv al kaj podobnega, pol se zna zgodit tocn to kar si napisal...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
jaz imam recimo lan 3 iz modema potegnjeno na lan4 v routerju zarad vlc pa mam še zmerom ip 102 168 1.---- na mrežni kartici.
Vem da ima router 192.168.1.1 (po defaultu), sem tudi poskusu pri spodnjih nastavitvah z sledečim naslovom 192.168.1.10 (nato mi je router dodelu ip-je 192.168.1.10-13; na PC-jih nastavleno da samodejno pridobijo IP-je), laufalo 24h nato pa zadeva spet padla in nastau problem zgoraj opisan...Bom nalo še potestiru zadevo (trenutno je takšna postavitev omrežja šele 1 teden v uporabi), tako da bomo vidli kk pa kej.Navadni Nimda napisal/-a:Local IP address: 192.168.1.1 (recimo)
...
Spodaj pa nastavi
Hvala vsem za predloge

@NoName
Povezava med modemu ter routerju poteka preko lan1 porta na modemu in wan porta na routerju. Kakšne druge povezave med modemu in routerju ni

To nekaj ne štima, ne more ti router dodeliti kr WAN IP-jev! To še nisem zasledil na nobenem, lahko je kaj s konfiguracijo! Nekateri imajo več nastavitev, bridgev...Npr. Switch, Home Gateway, Router, AP, itd!
Poglej, če imaš kakšno možnost nastavit, da router določenemu PC-ju dodeli vedno enak IP (Vezano na mac adreso)! Tudi, če imaš na PC-ju automatic! Če ne boš nič ugotovil pa ročno vnesi lokalne IP-je!
Poglej, če imaš kakšno možnost nastavit, da router določenemu PC-ju dodeli vedno enak IP (Vezano na mac adreso)! Tudi, če imaš na PC-ju automatic! Če ne boš nič ugotovil pa ročno vnesi lokalne IP-je!
Ce bos rocno vpisoval ip-je na racunalnikih, potem na routerju izklopi DHCP za lokalne masine.
Je pa tvoje tezava najmanj cudna, ce ne celo absurdna
Ce imas kje za nastavit DHCP Type ga daj na server in ne forward.
Pod local ip daj 192.168.1.1
Kaj drugega pa mi tudi na pamet ne pade
ps. Glede na to, da imas WRT54G router, ti priporocam, da nanj namestis dd-wrt micro. Fajn zadeva.
Je pa tvoje tezava najmanj cudna, ce ne celo absurdna

Ce imas kje za nastavit DHCP Type ga daj na server in ne forward.
Pod local ip daj 192.168.1.1
Kaj drugega pa mi tudi na pamet ne pade

ps. Glede na to, da imas WRT54G router, ti priporocam, da nanj namestis dd-wrt micro. Fajn zadeva.
Ugotovu kje je tiču problem, ampak zanimiva zadeva, hehe.
Dva računalnika sta bila vezana preko switcha na router, ampak ta switch je biu tudi vezan direktno na modem(zaradi IP telefonije), zato sta dobila IP je direktno iz modema. Zadevo sedaj rešu tako da sem vezal IP telefonijo ter TV preko enega switcha internet pa preko drugega, tako da je zadeva ločena. Sedaj so vsi 4 računalniki vezani na ruter in v mreži, tako da sedaj lepo deluje vsa zadeva.
@hamax
Sem prebrskal net in ne najdem ustreznega firmwara (dd-wrt) za svoj router, imam pa router wrt54gv7.2, tk da če mi lahko kako pomagaš bi biu vesel.
Dva računalnika sta bila vezana preko switcha na router, ampak ta switch je biu tudi vezan direktno na modem(zaradi IP telefonije), zato sta dobila IP je direktno iz modema. Zadevo sedaj rešu tako da sem vezal IP telefonijo ter TV preko enega switcha internet pa preko drugega, tako da je zadeva ločena. Sedaj so vsi 4 računalniki vezani na ruter in v mreži, tako da sedaj lepo deluje vsa zadeva.
@hamax
Sem prebrskal net in ne najdem ustreznega firmwara (dd-wrt) za svoj router, imam pa router wrt54gv7.2, tk da če mi lahko kako pomagaš bi biu vesel.