Prekinjanje snemalnika
- mahi
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
- Kraj: Portorož
Prekinjanje snemalnika
Zadnji mesec nisem uporabljal snemalnika in tako sem pred tednom dni po dolgem času si spet želel ogledat eno posneto oddajo. Opažam, da imam s snemalnikom še vedno težave, čeprav je bila napaka že velikokrat posredovana HD.
Težava je v tem, da mi skoraj vedno prekine med gledanjem in vrže nazaj na začetek. Velikokrat se potem zgodi da ko želim ponovno predvajat se samo še vrti krogec z napisom vzpostavljanje povezave, a povezava se nikakor ne vzpostavi. Tako sem bil parkrat prisoljen, da sem moral na sredini prekinit gleanje oddaje, saj stvar ni več delovala.
Ali se ne da dokončo enkrat to težavo poriht?
Težava je v tem, da mi skoraj vedno prekine med gledanjem in vrže nazaj na začetek. Velikokrat se potem zgodi da ko želim ponovno predvajat se samo še vrti krogec z napisom vzpostavljanje povezave, a povezava se nikakor ne vzpostavi. Tako sem bil parkrat prisoljen, da sem moral na sredini prekinit gleanje oddaje, saj stvar ni več delovala.
Ali se ne da dokončo enkrat to težavo poriht?
- music95
- Nadebudnež
- Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL
Re: Prekinjanje snemalnika
če si snemal ta program takoj a začetku, ko se je odprl snemalnik je možno da posnetka ne boš več videl, ker dokler niso narediili popravkana snemalniku (neki s časom je blo narobe, pa tudi posnetki so zavzemali nenavadno veliko prostora) so bili vsi posnetki u *****, pa tudi potem ko so zadevo poštimali tisti stari posnetki niso delali... Tak da ga verjetno neboš več mogel predvajati (v celoti) - vsaj pri meni je blo tko
-
- Faca
- Paket: Internet 4/1, IPTV HD
- Kraj: Gornja Radgona
Pri meni pa se je zgodilo naslednje... 03.07.2008 sem iz EPG nastavil snemanje oddaje Seinfeld (22.25 - 23.05) in Jaz sem pa Earl (22.55-23.30). Ko sem naslednji dan hotel oddaji pogledati, je bil posnetek Seinfelda dolg 31 minut (konec ni bil posnet), posnetek Jaz sem pa Earl pa je dolg le 3 minute (pa še to je posnet samo Seinfeld, kateri se nadaljuje v to oddajo). Očitno EPG programiranje še ne deluje, kot bi moralo.
Bom pa vseeno vprašal....kdaj bo pa možno snemanje ostalih programov?
Bom pa vseeno vprašal....kdaj bo pa možno snemanje ostalih programov?
-
- Legenda
- Paket: Brezčasna optika 100/10
DeeKay: Takrat so bila napovedana vzdrževalna dela. Možno, da je tudi zaradi tega prišlo do tega, pa da pač ta del programa ni bil posnet. IMHO
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala
il' je pekar /
il' budala
-
- Faca
Ja, mogoče pa je bil to problem. Sicer po tistem nisem več snemal. Bom še probal, pa bom videl.
-
- Legenda
- Paket: Brezčasna optika 100/10
Daj, probaj pa sporoči, če ti ni pretežko.
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala
il' je pekar /
il' budala
-
- Faca
Bom poskusil, samo danes ne morem. Danes sem namreč odjavil prostor za snemalnik, pa ne morem ponovno zakupiti prostora. Komaj jutri...
- urosbe
- Znanec
- Paket: optika 10/10
- Kraj: gorenjska
Tudi sam imam problem s snemalnikom in zatikanjem. Uporabljam ga vsakodnevno in sicer si popoldan posnamem Cosby-ja in ga potem proti večeru pogledam. Včasih je predvajanje obup... v 20 minutah kolikor traja nanizanka, mi tudi po 5x prekine (nariše se krogec Vzpostavljanje povezave in ne gre nikamor). Skoraj nikoli pa ni posnetek posnet v celoti, pač pa manjka par sekund oz. včasih tudi minuta (namesto da bi bila dolžina 30 min, je posnetih 29 min)... to zgleda tako, da kar se slika kar naenkrat zatakne (kocke) in znova nadaljuje predvajanje par sekund naprej (kot da bi vmes par sekund manjkalo).
Pa še eno stvar sem ugotovil, katero je možno ponoviti... npr. če par dni ne pogledam posnetih nanizank in jih nato en dan pregledujem eno za drugo... vsako ki jo pogledam sproti zbrišem in grem gledati naslednjo - te naslednje mi nikoli ne uspe predvajati, pač pa moram vmes ugasniti STB in ga znova prižgati.
Pa še eno stvar sem ugotovil, katero je možno ponoviti... npr. če par dni ne pogledam posnetih nanizank in jih nato en dan pregledujem eno za drugo... vsako ki jo pogledam sproti zbrišem in grem gledati naslednjo - te naslednje mi nikoli ne uspe predvajati, pač pa moram vmes ugasniti STB in ga znova prižgati.
- mahi
- Legenda
- Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
- Kraj: Portorož
Snemalnik dela kot dela. Ko javim na HD napako s prekinjanjem potem nekako porihtajo in stvar deluje nekaj časa. Potem pa se ponovno napaka s prekinjanjem začne pojavljat. Enako je z vzpostavljanjem povezave, saj se tam pa tam kdaj zgodi da se povezava sploh ne vzpostavi. Pri gledanju se včasih tudi zvok in slika zatika, vendar ni tako moteče. Gledanje TV deluje brez problemov. Je pa res zadnje 3 dni bilo veliko "padanja linije" saj mi je modem "padel" tudi po večkrat na dan v razmaku vsakih nekaj minut.
-
- Faca
Snemalnik mi zdaj dela. Edino problem pri nastavljanju časa snemanja iz EPG je ta, da se čas v EPG in čas oddaje ne ujemata in tako ne posname konca oddaje .