Novosti IPTV
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni diamant FTTH
- Kraj: Tolmin
Re: Novosti IPTV
Si mogoče videl Šport TV 2?? 

- toni
- Guru
- Paket: T4 Optika
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Videl, ampak me ne zanima
. Nisem športni tip 

Tistim, ki se radi za(je)bavate na moj račun, sporočam, da je ta blokiran!!!
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.
-
- Guru
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
kako ste pri vas dobri, skrbite za stranke da ne bi preveč porabili. Če bi ponudili možnostnakupa stb-ja z diskom bi ga marsikdo tudi nabavil.Navadni Nimda napisal/-a: 2.) STB s trdim diskom ni, ker je bistveno dražji za uporabnika.
neverjetno celih 200€ za STB, če na mesec potem je res predrago, če pa je 200€ cena za odkup pa poceni. Te pa poj v trgovino pa si kupi kakšen digitalni rekorder. Pa me zanima katerega dobiš za 200€. Sam se pripravljam za nakup DVB-C stbja z diskom in podporo za HDTV, cena cca 500€ vednar koliko sem videl kako deluje vreden vsakega centa. Sicer pa je tistih 200€ isto kot da vzamem v najem 100GB za leto in pol. po letu in pol sem že na profitu, pa še snemam lahko vse programe in ne 4 neuporabne.Navadni Nimda napisal/-a:Razmeti je treba, da mora biti še en kup režije in mašinerije na strani centrale. To pa košta veliko denarcev. Če potem samo 23 ljudi kupi tovrstno rešitev, pride zadeva predraga. Če pa prodajaš naprave za 200 EUR, pa je predrago tudi za uporabnike, ali pa je treba vezati za 24 mesecev. To z vezavo pa se mi zdi ena "nacionalno-interesniška" nategancija ob kateri mi gre na kozlanje.![]()
![]()

-
- Navdušenec
- Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
- Kraj: Kranj
Sej mislm da se zna jeseni kaj spremeniti s snemanjem , mislm da bo konkurenca še letos ponudila snemanje vseh kanalov na tak ali drugačen način.
HulaHop naokrog!
V novem Monitorju je preizkus digitalnega sprejemnika z diskom, ki ga bo od 15.9.2008 ponudil Telemach v svojem novem digitalnem TV paketu. Zadeva je zanimiva: trdi disk 160GB, omogoča snemanje 4 programov in gledanje petega hkrati, ima polno funkcionalen EPG, time shift, teletekst, USB povezavo z računalnikom in vse ostale osnovne funkcije, ki jih omogoča digitalna TV. Kljub določenim pomanjkljivostim (nima HDMI, nima slike v sliki, ni HDTV (to ponuja drug STB brez hard diska) in počasen USB 1.1) pravijo, da pomeni najboljšo ponudbo digitalne TV pri nas.
No, glede na to, da je T-2 po mojem mnenju zelo zamočil s svojo slabo ponudbo digitalnega snemalnika (samo 4. programi omrežnega snemanja, brez STB s trdim diskom), da ne govorim o transparentnosti ponudbe IPTV:-) ter da nič ne kaže, da bi sledil tudi drugim novostim konkurence (meni je npr. prav tako zelo všeč nova ponudba Amisa z brezžičnim prenosom IPTV signala) izgleda, da se bomo nekateri uporabniki raje za dve leti vezali pri drugih ponudnikih (najverjetneje bo tako najbolj ugodno), čeprav smo upali na kakšne podobne novosti IPTV pri T-2. Izgleda, da bo T-2 raje vseskozi konkuriral z nižjimi cenami (kar je vsekakor pohvalno in verjamem, da zanimivo za širok krog ljudi), ne pa z širšo oziroma kvalitetnejšo ponudbo za (seveda) višjo ceno. Nekateri bi namreč z veseljem plačali malo več za boljšo ponudbo. Pa še to glede cene, Telemach je poslal ta mesec naročnikom obvestilo, da bodo cene Digitalne TV za malenkost dražje (kar je logično, saj je zaradi IPTV na trgu sedaj konkurenca tudi za kabelske ponudnike) od obstoječe naročnine za (analogno) kabelsko TV in navedene cene (18 EUR osnovni paket, 22 EUR razširjeni in 28 EUR filmski paket, pri čemer zadnja dva objubljata brezplačni snemalnik) se mi niti slučajno ne zdijo drage.
Bomo pač počakali še 2 leti, če bo v vmesnem obdobju T-2 kaj naredil na tem področju.
No, glede na to, da je T-2 po mojem mnenju zelo zamočil s svojo slabo ponudbo digitalnega snemalnika (samo 4. programi omrežnega snemanja, brez STB s trdim diskom), da ne govorim o transparentnosti ponudbe IPTV:-) ter da nič ne kaže, da bi sledil tudi drugim novostim konkurence (meni je npr. prav tako zelo všeč nova ponudba Amisa z brezžičnim prenosom IPTV signala) izgleda, da se bomo nekateri uporabniki raje za dve leti vezali pri drugih ponudnikih (najverjetneje bo tako najbolj ugodno), čeprav smo upali na kakšne podobne novosti IPTV pri T-2. Izgleda, da bo T-2 raje vseskozi konkuriral z nižjimi cenami (kar je vsekakor pohvalno in verjamem, da zanimivo za širok krog ljudi), ne pa z širšo oziroma kvalitetnejšo ponudbo za (seveda) višjo ceno. Nekateri bi namreč z veseljem plačali malo več za boljšo ponudbo. Pa še to glede cene, Telemach je poslal ta mesec naročnikom obvestilo, da bodo cene Digitalne TV za malenkost dražje (kar je logično, saj je zaradi IPTV na trgu sedaj konkurenca tudi za kabelske ponudnike) od obstoječe naročnine za (analogno) kabelsko TV in navedene cene (18 EUR osnovni paket, 22 EUR razširjeni in 28 EUR filmski paket, pri čemer zadnja dva objubljata brezplačni snemalnik) se mi niti slučajno ne zdijo drage.
Bomo pač počakali še 2 leti, če bo v vmesnem obdobju T-2 kaj naredil na tem področju.
-
- Navdušenec
- Paket: 10/10 Mbps FTTH,IPTV,VOIP
- Kraj: Kranj
Pa tale STB omogoča tudi izbiro zvočne sledi na programih, ki pošiljajo audio v večih jezikih.
HulaHop naokrog!
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
Ja, tako pri spremljanju programa v živo, kot tudi pri gledanju posnetega materiala.
PS: Čakam HD STB z vgrajenim diskom.
PS: Čakam HD STB z vgrajenim diskom.
-
- Guru
@kokica : če želiš HD STB z diskom si poglej tehnisat digicorder hd k2. je pa res da je cena malenkost višja (čeprav ke kupiš dva normalna stb-ja + HDD rekorder tudi ne prideš poceni skozi)
da se ga dobit po naročilu v mediamarket graz cena cca. 520€, pri conradu v avstriji ga pa prodajajo za cca. 600€.
da se ga dobit po naročilu v mediamarket graz cena cca. 520€, pri conradu v avstriji ga pa prodajajo za cca. 600€.

-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Tale tehnisatov digicorder hd k2 je na njihovi uradni stani na voljo samo za satelitsko DVB-s,kabelsko DVB-C televizijo nikjer nisem zasledil da je za IPTV a imaš mogoče ti kak link.andrejs napisal/-a:@kokica : če želiš HD STB z diskom si poglej tehnisat digicorder hd k2. je pa res da je cena malenkost višja (čeprav ke kupiš dva normalna stb-ja + HDD rekorder tudi ne prideš poceni skozi)
-
- Legenda
- Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
- Kraj: Ljubljana
Hmm, andrejs, hvala za info. Super zadevca, imam samo en pomislek in sicer ali bo zadeva prebavila Telemachov EPG. Če se izkaže, da normalno dela, bo verjetno mašinca našla mesto v moji dnevni sobi
.
PS: Izgleda, da se tole dobi tudi precej ceneje.

PS: Izgleda, da se tole dobi tudi precej ceneje.
-
- Guru
sam uporabljam sicer triero ampak saj to je tako isto.
sem pa govoril z kolegom kateri dela na trieri in je testiral tega in baje super deluje
nasplošno obstoječi tehnisat stb-je nimajo problemov so imeli na trieri dva modela v ponudbi.
BTW: če te zanima si oglej še model kabelstar hd2 ali nekaj takšnega, cena cca 100€ je pa HD DVB-C kartica za PC
sem pa govoril z kolegom kateri dela na trieri in je testiral tega in baje super deluje
nasplošno obstoječi tehnisat stb-je nimajo problemov so imeli na trieri dva modela v ponudbi.
BTW: če te zanima si oglej še model kabelstar hd2 ali nekaj takšnega, cena cca 100€ je pa HD DVB-C kartica za PC