Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statični

Vse o T-2 internetu
Odgovori
matevzp
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 9. Jan 2008 ob 01:15
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10 + telefon + IPTV

Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statični

Odgovor Napisal/-a matevzp » 9. Avg 2008 ob 23:25

Upam, da ni narobe, ker odpiram novo temo za tole, me pa zanima (naj moderator prosim premakne ali zlepi kam drugam, če je narobe tema nastavljena)

na optiki lahko trenutno koristim 2 dinamična IPja oz. 1 statičen(ki skoraj ni potreben saj si ob morebitnem failu serverja za nekaj časa itak DHCP zapomne mac - ni pa verjetno najboljša rešitev za firme :hmm: ) in en dinamičen IP

ali je kakršnakoli opcija, da se bi/bo_v_prihodnosti dalo dobit še kak dinamičen ip(pride prav za vrsto razlogov - razni VLCji :) ) ?
Slika

Uporabniški avatar
nSk
Faca
Prispevkov: 153
Pridružen: 13. Dec 2006 ob 19:09
T-2: Že imam
Paket: 10/4
Kraj: Mengeš

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a nSk » 10. Avg 2008 ob 03:28

Če potrebuješ več IP naslovov pokliči na HD kjer ti bodo razložili kam in kaj moraš poslati.
Poslati moraš dopis pač da hočeš dodatne IP in obrazložiti zakaj. Mislim pa da potem dobiš X statičnih IP.

P.S.: Taka je politika na VDSL, pomoje je na FTTH isto.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a Malkec » 10. Avg 2008 ob 03:37

Za fizične uporabnike se lahko skonfigurira 1 statičen ip naslov (+1 dinamičen). Za firme pa se da skonfigurirat do 4 statične ipje, kar je več pa se da subneta. Koliko ipjev pa bi rabil?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 10. Avg 2008 ob 10:56

za VLC ne rabiš javnega IPja, lahko skonfiguriraš kateregakoli privatnega.
Slika Optika od 30.5.2008

matevzp
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 9. Jan 2008 ob 01:15
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10 + telefon + IPTV

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a matevzp » 10. Avg 2008 ob 18:59

Malkec napisal/-a:Za fizične uporabnike se lahko skonfigurira 1 statičen ip naslov (+1 dinamičen). Za firme pa se da skonfigurirat do 4 statične ipje, kar je več pa se da subneta. Koliko ipjev pa bi rabil?
bi rabil še enega dinamičnega (ni za umret nujno :) ). je treba čez polno birokracije za to?
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4881
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 18. Avg 2008 ob 07:27

Papirologija se ti ne bi izšla, fizičnim uporabnikom dodatnih dinamičnih in statičnih ipjev dajem v zelo redko primerih in še zato morajo biti dopisi zelo dolgi kajti razlog mora biti obrazložen zakaj bi rabil dodatne ipje.

amg85
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 4. Jun 2008 ob 18:56
T-2: Že imam
Paket: 4/1

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a amg85 » 18. Avg 2008 ob 07:35

fizična oseba ima lahko naročen 1 statičen ip in avtomatsko dobi poleg tega še 2 dinamična ip-ja. delam na t2 in tudi jaz imam tako doma torej 3 ip-je na razpolago. če maš pa naročen nizko ali srednjo ali visoko varnost dobiš pa pač 2 dinamična ip-ja. samo poslovni uporabniki imajo lahko 2 ali več statičnih ip-jev. dopis loh posljes na fax 059-000-001

matevzp
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 9. Jan 2008 ob 01:15
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10 + telefon + IPTV

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a matevzp » 19. Avg 2008 ob 01:26

Malkec napisal/-a:Za fizične uporabnike se lahko skonfigurira 1 statičen ip naslov (+1 dinamičen). Za firme pa se da skonfigurirat do 4 statične ipje, kar je več pa se da subneta. Koliko ipjev pa bi rabil?
amg85 napisal/-a:fizična oseba ima lahko naročen 1 statičen ip in avtomatsko dobi poleg tega še 2 dinamična ip-ja. delam na t2 in tudi jaz imam tako doma torej 3 ip-je na razpolago. če maš pa naročen nizko ali srednjo ali visoko varnost dobiš pa pač 2 dinamična ip-ja. samo poslovni uporabniki imajo lahko 2 ali več statičnih ip-jev. dopis loh posljes na fax 059-000-001
:rtmT2:
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a Malkec » 19. Avg 2008 ob 09:08

To je res da delujeta še dva, ampak ni priporočljivo ker si hitro lahko zakleneš in ti dhcp več ne bo dodelil ipja.

matevzp
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 9. Jan 2008 ob 01:15
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10 + telefon + IPTV

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a matevzp » 19. Avg 2008 ob 17:38

torej če prov razumem, uradno dobiš poleg 1 statičnega, še enega dinamičnega, dejansko pa dva(za primere ko se ena tetka spravi na net z računalnikom, pol pa dobi laptop pa kabel not všteka v laptop in ji ni treba čakat 12 al 24 ur da se dhcp pobriše)... ?
Slika

Uporabniški avatar
buneech
Navdušenec
Prispevkov: 695
Pridružen: 25. Nov 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a buneech » 19. Avg 2008 ob 18:32

Nekaj takega, ja. Oziroma točno tako.
Trolling is a art.

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a dule17 » 9. Sep 2008 ob 14:21

Samo še jaz bi vprašal, če je na bakru isto. Imam statičen IP in če prav razumem, če bom direkt od modema vezu dva routerja, bom lahko na enga nastavu statičen IP, drug pa bo samodejno dobil dinamičnega? al je treba posebej naročit še dinamičnega?

robbe
Faca
Prispevkov: 199
Pridružen: 29. Mar 2008 ob 17:12
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a robbe » 9. Sep 2008 ob 14:23

Drugi dobi samodejno dinamičnega (v ruterju izbereš ustrezno opcijo za to). Dodatno ni treba nič naročati.

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a dule17 » 9. Sep 2008 ob 14:25

edin problem je da bo treba dat verjetn svič umes? al sta na VDSL2 modemu slučajn dva izhoda? ga mam šele par dni pa ne vem točn. Zdej mam en vhod za telefon, en je tv, en pa internet, ne vem a je še kej frej?

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Število IP naslovov na optiki

Odgovor Napisal/-a andrejs » 9. Sep 2008 ob 18:23

modemi imajo 4 izhode ponavadi sta 1 in dva konfigurirana za net, 3 in 4 pa za telefon in tv
Slika

Odgovori