KODI (XBMC)-Debata

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
kibtu
Guru
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: KODI (XBMC)-Debata

Odgovor Napisal/-a kibtu » 20. Okt 2016 ob 14:54

@Vednik

1. Načeloma bi šlo takole ... inštalacija, kot je napisana en post višje od Rakuna - INSTANT KODI. Fajl Rakun Build.zip stakneš in odzipaš. Vzameš ven samo mapo addons in jo namestiš na pravo mesto po navodilih. Mapici userdata in media pa pustiš.
Nisem probal, ampak to bi lahko delovalo.

2. Način pa je tale, da si iz obstoječe mape userdata skopiraš nekam na varno tiste mapice, ki so od dodatkov, ki so ti pomembni. Narediš kompleten update Rakuna, potem pa samo vrneš te mapice nazaj v userdata.

Tudi sam razmišljam, da bi pol dodatkov ven pometal.

Moj box ima tudi 2 GiB rama. Tudi on je štekal - zvok je zginjal. Zaradi tega je bilo na forumu podjetja (Minix) kar precej joka in stoka. Razvijalci so poskušali rešiti zadevo z novim updatom FW. Ni šlo. Samo še slabše. Potem sem še jaz malo popenil in resetnil kišto (Wipe), ampak, da je zadnji FW ostal. Potem sem ponovno vse naložil. Tudi SPMC in Rakuna in ni bilo več izpada zvoka (audio drops out).
Ker imam pa v nastavitvah nastavljeno, da se mi osveževanje zaslona sinhronizira, mi zaradi tega kdaj slika zgine. Rešitev: preklop na lokalno anteno in nazaj na HDMI, pa je.
V glavnem bi rekel, da se po nekaj letih nalaganja in brisanja aplikacij ter raznih updatov, kišta prenažere vseh teh fajlov in začne malo pešat. Pomaga reset oz. wipe. Samo pozor! Vsi podatki se nepovratno izbrišejo!!!

Rakun ima sedaj okrog +700 MiB. Zip pa pol manj ... recimo.

Vednik
Faca
Paket: Oranžni diamant

Odgovor Napisal/-a Vednik » 20. Okt 2016 ob 18:05

Zdajle probal zalaufat IPTV pa se vrti v prazno, dolocil tudi krajevno pot programov pa jih tudi ne spremeni, niti ne nalozi EPG???

Vednik
Faca

Odgovor Napisal/-a Vednik » 20. Okt 2016 ob 18:17

Ugotovil vseskozi laufa IPTV Siol, onemogocil IPtv client in zdej dela.

kibtu
Guru

Odgovor Napisal/-a kibtu » 20. Okt 2016 ob 18:46

Jaoooo!
He he he!

streightedge
Znanec

Odgovor Napisal/-a streightedge » 22. Okt 2016 ob 18:30

kibtu napisal/-a:FREEDOM IPTV ima novi repo, ki je trenutno dosegljiv le prek fajla za downloadad. Njihov spletni repo ne deluje.
Po posodobitvi naj bi spet delovalo, vendar ne tisti linki.
Ta en dan sem v dodatku zasledil ex-yu kanale pod testnimi v http://gradina1..., pa zdaj spet ne delajo.
Mah, klinc je ta FREEDOM IPTV. Mi ni všeč. Bo treba kaj drugega najt.
Baje so odpravili težave z repositorijem. Dosegljiv je na http://maddogiptv-kodi.comli.com/Repo/

Zaenkrat dela spet vrhunsko.

Vednik
Faca

Odgovor Napisal/-a Vednik » 22. Okt 2016 ob 18:38

Prosim za pomoc v Rakunu. Pod Exodus ne dela TV Shows, ga ne odpre. Sel sem pod Sistem nastavitve preobleka dodatek nasel TV Shows vendar ga ne znam spremeniti, kako gre. Hvala.

kibtu
Guru

Odgovor Napisal/-a kibtu » 22. Okt 2016 ob 19:14

To se zgodi, ko lastniki dodatkov spreminjajo le-te.
Klikni na samo ime "EXODUS" in boš prišel v njegov direktorij. Tam imaš vse mape in delujejo.

Žal jaz ne klikam vsak dan na vse povezave, da bi opazil. Bom pa popravil.

gorann3
Model
Paket: T4 giga

Odgovor Napisal/-a gorann3 » 22. Okt 2016 ob 21:03

mene muci problemcek, ampak je povezan s kodijem na android tvju

imam tv povezano z opticnim kablom za zvok na receiver, v nastavitvah sem dal, da gre zvok po tem kablu
dobim samo navaden zvok ven, ce pa usb vtaknem v tv pa dobim prostorski zvok, tako da to deluje

ce dam v nastavitvah za zvok v kodiju da gre passthrough mi zacne bobnet v zvocnikih, zadnjic je zenska dobesedno skocila med spanjem vsa prestrasena kaj je to :grrpc:

nimam vec idej kaj izbrat, sem tudi oznacil capable receiver tam pa vseeno nic

kibtu
Guru

Odgovor Napisal/-a kibtu » 22. Okt 2016 ob 22:11

Poznam bobnenje. Sem ga malo prej sprožil.
Mislim, da se pojavi takrat, ko imaš zvok oddaje/filma Dolbi Digital in nimaš na izvoru jačino zvoka do konca.
Meni se pojavi na Android boxu, ko je D.D.5.1 npr. in nimam android boxa na ful. Seveda zvok stišam tako, da stišam ojačevalec (Marentz).

Probaj to.

p.s. Včasih moti kakšna aplikacija, ki je zraven odprta.

gorann3
Model
Paket: T4 giga

Odgovor Napisal/-a gorann3 » 23. Okt 2016 ob 00:26

bom probal jutri, zdaj ne upam :)

hvala lepa

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Paket: T4 Giga

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 23. Okt 2016 ob 13:38

Tudi jaz sem nabavil Nexbox A95X 2gb/16gb. Predvsem zaradi ogleda filmov in fotografij kar posnamem in si pol lahko ogledamo na tv, ne glede na to v kakšnem formatu so. Vidim da so neomejene možnosti za ogled filmov in programov. Samo z priloženim daljincem je precej zamudno, zato bi kupil še brezžični komplet tipkovnico in miško. Mi kdo svetuje kakšno, da se ne zafrknem, ker ne poznam kaj prida.
Kar se pa tiče ostalega, se bom pa moral malo poigrat in še kaj prebrati. Posodobil sem ga že. Katere aplikacije bi bilo pametno namestit? Je kakšna za ogled fotografij, da ti jih samo predvaja na par sekund? Zaenkrat to, če mi lahko kdo prosim pomaga.

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

streightedge
Znanec

Odgovor Napisal/-a streightedge » 23. Okt 2016 ob 14:02

kibtu a si premaknil url repositorija? na naslovu je samo še ozadje z rakunom :D

kibtu
Guru

Odgovor Napisal/-a kibtu » 23. Okt 2016 ob 14:04

@hdvideo, jaz sem si kupil povsem navadni (logitech) wireless tipkvnico in miško in mi zadeva deluje brez problema že leta.
Za tv, filme in ostale video vsebine priporočam SPMC (google play trgovina) + Rakun Build (kodi vodič na koncu).
Za projekcijo slik pa, če še ni prednaloženo, pa malo prebrskaj ali pa naj kdo drug svetuje.

kibtu
Guru

Odgovor Napisal/-a kibtu » 23. Okt 2016 ob 14:06

streightedge napisal/-a:kibtu a si premaknil url repositorija? na naslovu je samo še ozadje z rakunom :D
Ne, he he he. To mi je @oyoy pokazal, kako se naredi zaščita, da ti ne brskajo po predalih.

Vse je še vedno na istih mestih, samo videt ne moreš kar tako.

Katere fajle pa rabiš?

streightedge
Znanec

Odgovor Napisal/-a streightedge » 23. Okt 2016 ob 14:15

Postavljam eno novo kišto pa sem vpisal url, ko pa sem šel v install from zip pa imam prazno

Odgovori