IPTV na računalniku
-
- Novinec
- T-2: Že imam
- Paket: VDSL TV+TELEFON+NET 4/1
- Kraj: KOPER
Re: IPTV na računalniku
SVM104
Imaš VDSL1, to pomeni, da moraš imeti še eno mrežno v računalniku, povezano z LAN 3 ali 4 na modemu. Kolega ima verjetno VDSL2, kjer deluje po istem kablu.
Trolling is a art.
-
- Novinec
torej moram kupit še en kabel...da priklopim na drugo mrežno...zdj sm bacu drugo mrežno iz drugega PC-ja...
-
- Novinec
a se da kako poštelat, da bom net mel preko wireless-a, iptv pa prek kabla, k tako sm mislu met...
Živjo
Zanima me ali je optika še odprta ali ne? So važni porti?
Zanima me ali je optika še odprta ali ne? So važni porti?
Pri optiki niso važni porti, prav tako ne na VDSL2, edinole pri VDSL1 so važni porti.
Potrebno je le imeti naročeno TV storitev...
@znorki: Bi se dalo, to je isto, kot če imaš preko dveh mrežnih, pobrskaj malo po forumu, mora nekje pisati kako nastaviš VLC in mrežno...
Mislim, da mora imeti "TV" mrežna IP v rangu 10.x.y.z , pri čemer so neznanke različne številke, jaz osebno sem na VDSL1 uporabljal 10.100.101.102, in je delalo ko šus. Ta IP je potem potrebno vpisati v VLC, in zadeva mora delovati, če imaš prav zvezano...na kratko razloženo.
@znorki: Bi se dalo, to je isto, kot če imaš preko dveh mrežnih, pobrskaj malo po forumu, mora nekje pisati kako nastaviš VLC in mrežno...
Mislim, da mora imeti "TV" mrežna IP v rangu 10.x.y.z , pri čemer so neznanke različne številke, jaz osebno sem na VDSL1 uporabljal 10.100.101.102, in je delalo ko šus. Ta IP je potem potrebno vpisati v VLC, in zadeva mora delovati, če imaš prav zvezano...na kratko razloženo.
Trolling is a art.
aha se pravi če nimaš naročeno še tv pol se ne da. Mem grede dej mi še povej na katerem portu dela za VDSL1 TV oz tv in internet?
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Ma daj malo pobrskaj glih na prejšni strani smo zorkiju razlagali kak in kako na VDSL1,ste res taki lenuhi da se vam ne da kaj iskat.
No, za lenuhe, na VDSL1 sta porta 3 in 4 za TV, 1 in 2 pa za internet in VoIP...Oboje istočasno preko enega kabla na VDSL1 ne deluje!
Trolling is a art.
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Narobe. 

- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Odvisno kako je konfigurirano, tam dela TV.
To velja, če imaš naročena 2x TV! Če je naročen en STB je nastavljeno na lan 4!buneech napisal/-a:No, za lenuhe, na VDSL1 sta porta 3 in 4 za TV, 1 in 2 pa za internet in VoIP...Oboje istočasno preko enega kabla na VDSL1 ne deluje!
Ja kakor je kolega govoru, je tv dela samo na 4 portu. pa nikjer drugje. Kar se pa tiče optike, mi pa ni jasno mal nazaj je blo rečen da je tv odklenjena sedaj pa ne več fulll čudno.
Zakaj bi bilo čudno. Saj je že bilo napisano...
buneech napisal/-a:Pri optiki niso važni porti, prav tako ne na VDSL2, edinole pri VDSL1 so važni porti.