Odgovor
Napisal/-a ally12 » 23. Nov 2006 ob 17:24
Mormo eno stvar upoštevat. Sej nihče točno ne ve, kdo ma prav. Grozijo z nekimi tožbami, a zgodi se nič. Kar se mene tiče, to področje ni urejeno samo pri nas, mislim da tudi drugje ne vejo točno. ORF normalno prenaša LP preko vseh naših operaterjev. Se pravi, da ni problem ekskluzivna pravica TV3 za LP, ampak je problem HTV. Zatemnitve ni zahteval HTV, ampak je prijateljska TV3 spomnila Hrvate, da imajo ekskluzivno pravico za Slovenijo in da bojo delal probleme, če bojo HTV prenašali LP v Sloveniji. Nato so morali reagirat.
Da ni problem avtorska pravica je dokaz tudi, da so vse ostale oddaje LP normalno v etru. Če ima TV3 ekskluzivno pravico za Slovenijo, potem nobena druga TV hiša ne sme v Sloveniji met veze z LP. Se pravi, da odpadejo spremne oddaje in tudi tedenska poročila. Ker pa nihče točno ne ve, kaj bo, puščajo omenjene zadeve odprte, ker ne motijo TV3. In enako je bilo v času SP. Mislim, da ni nepomembno, res je, da je to v skladu z zakonom o avtorskih pravicah, sem pa prepričan, da je v nasprotju z ustavo. In kaj je več?
Sramota pa je, da država podpira naše izsiljevalske ultimativne avtorje in jih celo ščiti. Nihče me več ne prepriča nasprotno, imamo opravka z izmišljenimi avtorji, ki pravice koristijo za svoj obstoj. Pri tem pa ni pomembno, kaj dajo ven. Sej o tem je že Siddartha pela:"...zdej pa prodaja neke slinaste, niti omembe vredne pesmi, VSI VEMO...
Kaj bi se moralo zgodit, pa vem, ampak nočem parlamentirat, ker bi lahko po mnenju nekaterih tukaj odlično izpopolnil svoje znanje Beethovna, Mozarta in še koga.