Format slike: 16:9 / 4:3
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: TV+Telefon+net
- Kraj: Lucija
Re: 16:9 zmeda
Tudi meni na Motoroli 1910 in HDMI povezavi z LCD-jem ne preklaplja nikakor. Prej, ko sem imel še 1510 preko SCART-a mi je preklaplajalo normalo, sedaj pa nič-pa še monter mi je govoru, kako da je HDMI glede tega najboljša opcija-figo je!
Pa kaj se tu ne da nič porihtat glede tega al kako je s tem, ker kaj nam pomaga neka kao digitalija, kjer moraš skoraj pri vsakem kanalu posebej format nastavljat.
Pa kaj se tu ne da nič porihtat glede tega al kako je s tem, ker kaj nam pomaga neka kao digitalija, kjer moraš skoraj pri vsakem kanalu posebej format nastavljat.
Seveda da ti ne - ker "scart signaling" deluje samo preko SCART prikljucka 

Ma dejansko lahko kdo podkrepi z dokazi razlago, kje je skrita signalizacija za preklop formata? Je to v headerju video signala? Na kakšnih ločenih pinih konektorja v obliki kakšnega worda z opisom formata?
Je to sploh važno, da poznamo, ali naj raje sedimo križem rok in čakamo, da bojo developerji sami od sebe to enkrat že porihtali?
Letterbox na M1510 še vedno ne deluje, npr...
Je to sploh važno, da poznamo, ali naj raje sedimo križem rok in čakamo, da bojo developerji sami od sebe to enkrat že porihtali?
Letterbox na M1510 še vedno ne deluje, npr...

Sej tud nikol ne bojo uštimal vrjetno ne znajo pa se zgovarjajo pa tv studie pa etc.
Prav tako bi komot dodal izbiro več kanalov zvoka v tv vmesnik, ker strem je večkanalski (lohka preklaplas z vlc) pa se jim tud to ne da uštimat. Je lažje naredit nov program kjer zamenjas 1 vrstico pa še na spisku programov maš 1 kanal več.(problem nastane ce np ORF v originalu odajajo in mas na izbiro:original angleški ali sinhronizacijo. In ti potem "ONI-T2" vsiljo kerga boš gledal. Kva pa če zdej en k zna sam nemšk hoče gledat pa mu tam šrehajo po anglešk. na drug stran pa en k zna anglešk pa vid da bo program v angleščini odajal pa bi rad gledal pa mu t2 vsili nemščino brez možnosti izbire čeprov do njega prideta oba zvočna zapisa.
Tuki se kaže lenoba/neznanje programerjev tv vmesnika, ker veliko število programov ima več zvočnih kanalov in vrst podnapisov(zadeva gre naprej po omrežju) le tv vmesnik je "pretrd oreh".
Prav tako bi komot dodal izbiro več kanalov zvoka v tv vmesnik, ker strem je večkanalski (lohka preklaplas z vlc) pa se jim tud to ne da uštimat. Je lažje naredit nov program kjer zamenjas 1 vrstico pa še na spisku programov maš 1 kanal več.(problem nastane ce np ORF v originalu odajajo in mas na izbiro:original angleški ali sinhronizacijo. In ti potem "ONI-T2" vsiljo kerga boš gledal. Kva pa če zdej en k zna sam nemšk hoče gledat pa mu tam šrehajo po anglešk. na drug stran pa en k zna anglešk pa vid da bo program v angleščini odajal pa bi rad gledal pa mu t2 vsili nemščino brez možnosti izbire čeprov do njega prideta oba zvočna zapisa.
Tuki se kaže lenoba/neznanje programerjev tv vmesnika, ker veliko število programov ima več zvočnih kanalov in vrst podnapisov(zadeva gre naprej po omrežju) le tv vmesnik je "pretrd oreh".
Mislim da gre bolj kot za lenobo/neznanje tukaj za odločitve odgovornih, kaj bodo razvili in česa ne.
Očitno jim je bolj pomembno: eRedovalnica, vremenska napoved, na dananšji dan...
Čeprav bi pa uporabniki raje videli: izbira audio streama, izbira podnapisov (tudi drugi jeziki), možnost skrivanja kanalov v playlisti...
Je pa res, da ne vemo, ali lahko oni (pravno gledano) distribuirajo ostale audio streame, različne podnapise, itd.
Očitno jim je bolj pomembno: eRedovalnica, vremenska napoved, na dananšji dan...
Čeprav bi pa uporabniki raje videli: izbira audio streama, izbira podnapisov (tudi drugi jeziki), možnost skrivanja kanalov v playlisti...
Je pa res, da ne vemo, ali lahko oni (pravno gledano) distribuirajo ostale audio streame, različne podnapise, itd.
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
no za tole pisanje pa samo pohvale
mogoče bo pa naslednji božiček kaj ukrenil
mogoče bo pa naslednji božiček kaj ukrenil

Heca ni več !
- nemo
- Starešina
- Paket: t4 tera na optiki
Osmič posodobljena verzija neuradnih vprašanj:
- kdaj bo urejeno preklapljanje Eurosporta HD in Voom HD na 16:9?
- ali MGM oddaja 4:3 LB ali 16:9 in je preklapljanje napačno nastavljeno?
Odgovorov očitno ne bom dočakal, ampak tečnaril bom še naprej!
Urejeno:
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9 - dolgo je trajalo, ampak vseeno
- SLO 3 je ok
- TV 1000 ni več raztegnjen
- Arte HD sedaj pravilno preklapljata na 16:9
Odgovorov očitno ne bom dočakal, ampak tečnaril bom še naprej!
Urejeno:
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9 - dolgo je trajalo, ampak vseeno

- SLO 3 je ok
Plačaš 100, dobiš 90.
Devetič posodobljena verzija neuradnih vprašanj:
- kdaj bo na Motoroli 1510 urejena nastavitev 4:3 (in bo naprava dejansko proizvajala letterbox)?
Urejeno:
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9
- SLO 3 je ok
Če se kdo še kaj spomni, naj doda (tako med vprašanja, kot med urejeno).
- kdaj bo na Motoroli 1510 urejena nastavitev 4:3 (in bo naprava dejansko proizvajala letterbox)?
Urejeno:
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9
- SLO 3 je ok
Če se kdo še kaj spomni, naj doda (tako med vprašanja, kot med urejeno).
Misliš, da bo pravi 16:9 in ne letterboxirano že s strani ponudnika?
- nemo
- Starešina
Mislim, da je treba ločiti dve vrsti problemov s 16:9. Eno so postaje, ki oddajajo LB in ne prozvajajo pravega 16:9 formata (na čelu te liste nesposobnežev je žal TV SLO, sledijo TV 1000, najbrž MGM in še kdo), drugo so programi, ki so v pravem 16:9, pa jih TV nepravilno prikažejo, ker STB ne zazna formata (Eurosport HD, Voom HD, težave z motorolo 1510). Sitnarimo lahko zaradi drugih, pri prvih lahko samo upamo na skorajšnjo razsvetlitev.
Plačaš 100, dobiš 90.
Pri drugih mora uredit ponudnik IPTV.
Pri prvih pa je treba pošiljati maile hišam. Jaz sem recimo že pisal na TV3 zaradi njihovega raztegnjenega anamorfnega 16:9, vendar zgleda da so vsi na dopustu (drugega tudi ni za pričakovati med prazniki).
LPd
Pri prvih pa je treba pošiljati maile hišam. Jaz sem recimo že pisal na TV3 zaradi njihovega raztegnjenega anamorfnega 16:9, vendar zgleda da so vsi na dopustu (drugega tudi ni za pričakovati med prazniki).
LPd
-
- Faca
- Paket: TV+Telefon+net
- Kraj: Lucija
No ja, sem se malo poigral z različnimi povezavami 1910 in LCD tv-ja in ugotovil, da SCART povezava, pri večiniprogramov kar dobro preklaplja različne formate, metem ko HDMI povezava prikazuje samo tisti format, ki ga nastavim na tv-ju. Tako da, moram za ceno boljše slike (HDMI), preklapljati ročno vsak program posebej, kar je precej šalabajzersko. Sicer pa nisem strokovnjak in mi ni čisto jasno, kdo je tisti, ki bi stvari moral poštimat (motorola, ponudniki programov ali pa kar T-2 sam)?
Torej pillarbox nastavitev (tretja možnost v meniju 'nastavitve naprave', torej tadrugi 16:9) preko HDMI ne deluje?
- nemo
- Starešina
Meni na 1910 na HDMI avtomatično preklapljanje formatov dela. Res pa je, da ne morem "na roko" preklapljat (zoom ipd.), ker mi moja Toshiba tega na HDMI ne pusti, medtem ko na scart ni problemov.RB napisal/-a:No ja, sem se malo poigral z različnimi povezavami 1910 in LCD tv-ja in ugotovil, da SCART povezava, pri večiniprogramov kar dobro preklaplja različne formate, metem ko HDMI povezava prikazuje samo tisti format, ki ga nastavim na tv-ju. Tako da, moram za ceno boljše slike (HDMI), preklapljati ročno vsak program posebej, kar je precej šalabajzersko. Sicer pa nisem strokovnjak in mi ni čisto jasno, kdo je tisti, ki bi stvari moral poštimat (motorola, ponudniki programov ali pa kar T-2 sam)?
Zadnjič spremenil nemo, dne 30. Dec 2008 ob 20:58, skupaj popravljeno 2 krat.
Plačaš 100, dobiš 90.