Pozdravljeni,
Imam par težav z internetom in hitrostjo in menim, da je bolje, da prvo tukaj kaj poizvem preden se obrnem na uradno podporo, ker kot berem, imajo še preveč klicov
Pred 2. tednoma sem si naročil optiko 100/10, pred tem pa sem uporabljal VDSL 10/2 pri t-2ju kakšna 3 leta in s t-2em nikoli nisem imel težav... dokler nisem naročil optike.
Imam ta novi Innbox in hitrost je daleč pod napisanim. To sem opazil, ko sem kaj z internet vlekel ali preko torrenta ali direktno in nato sem še potrdil slabo hitrost preko arnes testa in speedtesta. Oba sta pokazala precej podobne rezultate in sicer max. 11-12Mb/s odjemalne hitrost in približno 10Mb/s uploada, kar je seveda daleč od 100Mb kot imam v paketu. In tudi hitrost preko torrent testa ni presegel nikoli več kot 1,2mb/s.
Prej, ko sem imel VDSL paket 10/2 sem imel podobno hitrost kot imam sedaj. Sicer sem na začetku pri VDSL paketu imel tudi nizko hitrost, ampak sem jo rešil s tem, da sem si porte odprl (s članki na portforward). Ampak kot že nekateri veste, pri Innboxu ne moremo spreminjat nastavitev in sedaj res nevem kaj naj naredim
Druga težava, ki jo imam pa je, da ne morem na internet z drugo napravo (drugim laptopom). Povežem se uspešno na Innbox, vendar nato internet ne dela. Logično sem prvo sklepal, da je težava s pridobitvijo ip naslova. Laptop je sicer malo starejši in uporablja XP, vendar sem probal preko CMD okenca s ipconfig \release in ipconfig \renew rešiti težavo, vendar žal neuspešno.
Vsaka pomoč je zaželjena, zlasti na vprašanja slabe hitrosti

Kot sem povedal, dolga leta nisem imel težav s t-2jem, ampak če se stvari ne bodo rešile, bom močno razmislil ali bi šel nazaj na VDSL.
Lp