Optika v Ljubljani - LJ Moste

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
T2_Delavec
Starešina
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Optika v Ljubljani - LJ Moste

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Sep 2007 ob 15:15

dugi napisal/-a:Točno to.To so predstavniki posameznega vhoda (stanovalci),katere ste izbrali na sestanku stanovalcev.Mandat jim traja dokler ne izberete novih.
Ne bo držalo - če se pokaže, da so delovali v nasprotju interesov lastnikov stanovanj, se jih lahko po hitrem postopku našutira. Pa še kakšna tožba jih lahko doleti, saj zmanjšujejo vrednost stanovanj. Torej jim ne kaže nasedati!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Hobak
Novinec
Paket: 4/1, 5PEP, VPVV, 3TV, 1TF

Odgovor Napisal/-a Hobak » 24. Sep 2007 ob 21:27

dugi napisal/-a:Mastra je famozni upravnik na RT 1,2,4,5 in na PT xy itd.
Res je, pri nas na trojki je upravnik SPL in ne Mastra. Za NO pa tudi mislim, da ne bi smelo biti problemov, vsaj glede na vse tisto, kar se je v bloku uredilo zadnje čase (klet, vhod, poštni nabiralniki...).

Glede vprašanja napeljave v samem bloku pa je po mojem mnenju najboljša rešitev s PVC kanali - če so dobro speljani se jih namreč sploh ne opazi.
Hobak

Slika

Uporabniški avatar
dugi
Faca
Paket: optika T-4 giga
Kraj: Fužine

Odgovor Napisal/-a dugi » 25. Sep 2007 ob 12:17

Navadni Nimda napisal/-a:
dugi napisal/-a:Točno to.To so predstavniki posameznega vhoda (stanovalci),katere ste izbrali na sestanku stanovalcev.Mandat jim traja dokler ne izberete novih.
Ne bo držalo - če se pokaže, da so delovali v nasprotju interesov lastnikov stanovanj, se jih lahko po hitrem postopku našutira. Pa še kakšna tožba jih lahko doleti, saj zmanjšujejo vrednost stanovanj. Torej jim ne kaže nasedati!
Pa mi navedi en primer.To je zelo mukotrpen postopek,ponavadi zaradi nezainteresiranosti velike večine stanovalcev.To ti lahko povem iz lastnih izkušenj.

Uporabniški avatar
dugi
Faca

Odgovor Napisal/-a dugi » 25. Sep 2007 ob 12:29

Danes končujejo kompletno Chengdujsko in Rusjanov trg 1 in 2.Pustili so odcep za RT3, ko se bodo zmenili.
Sedaj čakamo drugo ekipo,da po potegnila kable.Vem,da tega tudi ejsi/disi ne ve.Na žalost.Zato nam preostane samo čakanje.

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Sep 2007 ob 12:30

Jah, če so stanovalci nezainteresirani za povečanje vrednosti svoje lastnine je to njihov problem. Pri nas v bloku so bili vsi za, ko so videli, koliko bolje je to od "smešnih poskusov nekega telekoma" in sedaj že od Februarja uporabljamo Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko). :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
sss
Model
T-2: Še nimam
Paket: 20/20 T1
Kraj: Lj-Fužine

Odgovor Napisal/-a sss » 25. Sep 2007 ob 14:03

dugi napisal/-a:Danes končujejo kompletno Chengdujsko
Ehm, niti ne. Blok z vhodi 2, 4 in 6 bo očitno brez optike :neutral: . Kakšni zapleti?

Ejsi-disi, ti ali NN sta mi rekla, da naj bi za moj vhod zbrali dovolj podpisov. Popizditis bom dobil, če ne bom dobil možnost priklopa na T-2 optiko :mad:
čisto prava optika

Uporabniški avatar
dugi
Faca

Odgovor Napisal/-a dugi » 25. Sep 2007 ob 14:09

Točno je to kar sem napisal.Če pa se niste zmenili med seboj pa niso krivi gradbinci.Vsi ostali bloki na Chengdujski so priklopljeni.Za vas od 2-6 imate jašek na koncu 6-ke.Tako,da še ni vse izgubljeno.

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Sep 2007 ob 14:34

SSS - pojdite težit upravniku (to je una firma, ki izdaja račune vsak mesec in živi od vašega denarja) in sostanovalcem v bloku. Gratel ne bo delal na silo, tudi če ima dovolj dovoljenj.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
sss
Model

Odgovor Napisal/-a sss » 25. Sep 2007 ob 14:47

Pred 1 letom, ko je študent zbral podpise mi je nekdo rekel, da ste zbrali več kot 50% pozitivnih podpisov. Mi lahko potrdiš to predn grem nad SPL z vsem težkim orožjem?

EDIT: Če smo v našem vhodu za optiko, a ne morjo enostavno napeljat zadeve direkt do nas? Ali se vsi trije vhodi dojemajo kot celota?

Skratka bom hvaležen če se pozanimata kakšno stanje je glede omenjene zadeve
čisto prava optika

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Sep 2007 ob 15:13

Za 3 in 4 sem že potrdil in je zadostno število soglasij, na 6. pa ni še razvoda (nepriključeno), nedvomno nekateri tam zavirajo na vse kriplje.

2: DA, 4: DA. (3 je tudi DA)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
sss
Model

Odgovor Napisal/-a sss » 25. Sep 2007 ob 16:09

A je še kdo zmeden poleg mene? :mrgreen:

PS: sss bo 1 minuto poskušal razčleniti odgovor NN

EDIT: aha okej. Bi lahko zaobšli stanovalce v neposlušnem vhodu? (o neposlušnem bloku ne mormo govorit ker to ni ravno posamezen blok)
čisto prava optika

Uporabniški avatar
Ejsi/Disi
Gratelovec
Kraj: Preddvor

Odgovor Napisal/-a Ejsi/Disi » 25. Sep 2007 ob 18:30

Nič prehitevat. Za Rusjanov trg 3 smo dobili dovoljenje za gradbena dela. Samo lepo se je treba zmeniti z NO. Kar se pa tiče Chengdujske 2, 4 in 6 je pa tako, da na 6 nismo imeli soglasij, ker ni noben dorekel kaj in kako. Včeraj so imeli zbor lastnikov in upam, da so bili sklepčni. Jutri moram povprašat predsednika šestice. 2 in 4 pa se poveže interno iz šestice.

Kablovje pa pride na vrsto, ko bo dograjena centrala. Kdaj bo pa na žalost ne vem. Bil sem edino v poslovalnici in kar pospešeno delajo.

Dugi
A so zrihtali tako, kot je treba. Ali bo treba vseeno na en strokoven obhod?
˝Let there be light˝,
and there was light!

Uporabniški avatar
sss
Model

Odgovor Napisal/-a sss » 25. Sep 2007 ob 19:28

Ja ne vem no... kaže, da je naš blok obravnavan kot celota. Sedaj sem nekje našel vabilo na zbor.

Slika
Zgleda, da delovanje Gratela spada pod razno <_<

skratka, fršlok me bo vsak cajt
čisto prava optika

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 25. Sep 2007 ob 19:38

sss napisal/-a:Ja ne vem no... kaže, da je naš blok obravnavan kot celota. Sedaj sem nekje našel vabilo na zbor.

Slika
Zgleda, da delovanje Gratela spada pod razno <_<

skratka, fršlok me bo vsak cajt
Dejte se mau skupaj zbrat, pa zaropotat. Baje so nekateri stanovalci na plačilni listi nekaterih podjetij, ki želijo blokirati napeljevanje Gratelove optike FTTH (edine prave optike) in s tem zmanjšati vrednost stanovanjem ter Fužinam kot celoti?! :mad:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
dugi
Faca

Odgovor Napisal/-a dugi » 25. Sep 2007 ob 19:40

Če ti ni težko pridi še do RT2,ko boš na Chengdujski 6.Bova kakšno rekla.Hvala,da si se me spomnil.
Lahko bi še par malenkosti popravili.

Odgovori