FTTH tudi v Telekomovi ponudbi

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 26. Jan 2007 ob 18:43

Včasih smo Ameriko špilal na 200 pinga, pa nismo tolk jamral!
Danes si ga zadel, naslednji dan sem pa šele to opazil :twisted: . Včasih sploh nisi vedel da si še na serverju :D :D

came2die
Model
Paket: 20/1, telefon
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a came2die » 26. Jan 2007 ob 21:38

Eni še vedno tako igramo in to na najboljšem ponudniku, siolu :roll:

Antrax
Navdušenec
T-2: Še nimam
Paket: Telemach 6/1+3xDTV(1xHD)+tel
Kraj: Lenart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 27. Jan 2007 ob 13:13

Nam uporabnikom je itak vseeno, če dobimo domov položnico od T-2 ali od Telekoma. Šli bomo k tistemu, ki bo ponujal več za manj denarja! In ne nekaj bluzit o vezavah, ker ste bili do leta 2005 vsi vezani in vas ni nič motilo. In ker pri T-2 niste vezani boste pri njih ostali kljub temu, da bo(če) Telekom oz. firma ki bo za njih tržila optiko imela nižje cene in zanesljivejše storitve? KISS MY ASS! Pa o nekih cenah nabijate kok ste preplačali za PSTN pa ISDN itd. Koliko je takrat stal mobitel, ki je bil bolj podoben opeki ? Primerjat cene danes in v preteklosti je popolnoma neumno!
Slika <- Čakal sem 47 dni!
Slika

N7
Model
Paket: all inclusive

Odgovor Napisal/-a N7 » 27. Jan 2007 ob 14:12

če bi ble cene res občutno nižje pri T1 (kot so zdaj, vendar v kontra smeri), me sama 24-mesečna vezava ne bi tako zelo motila. problem je, da lahko oni že naslednji mesec zvišajo ceno. tako so storili pri siolu in sem (ja, jaz in ne mat/fotr) več kot eno leto plačeval skoraj 2x toliko, kot bi pri T2. tako sem se odločil, da se ne vežem več nikje nikoli za nobeno ceno. vprašam se tudi, zakaj bi ISP sploh imel vezavo? zato, ker že vnaprej ve, da sčasoma ne bo najcenejši. iz T2-ja verjetno še nihče ni šel stran zaradi cenejše ponudbe pri drugem ISP-ju, iz siola pa velika večina.

Antrax
Navdušenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 27. Jan 2007 ob 14:32

So pa šli zaradi tega, ker jim T-2 ne more nuditi to kar prodaja. Ker nikjer na spletni strani T-2 ne zaslediš podatka, da lahko 10/10 dobiš samo, če živiš v centrali oz. par metrov vstran. Govorim za baker, ker 2005 še ni bilo optike!
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jan 2007 ob 14:49

Antrax to pa nakladaš. Mene so takoj opozorili, da na moji lokaciji ni nujno, da bo tak paket deloval. Sej ne vem zakaj si ti sploh šel na T-2 raje si bi privoščil paket Pizdakaka 256/128 za 18 EUR pa še v centrali ti ne bi bilo potrebno živeti in bi v miru čakal nacionalno optiko.
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina

Odgovor Napisal/-a BOBI » 27. Jan 2007 ob 14:56

Ko sem se odločal še za en tv prikluček (amino), so mi isto preverili če imam možnost, tako da govoriti da nekaj oblubljajo brez preverjanja ne drži!

bLADEK
Model
Paket: 10/2
Kraj: Jesenice

Odgovor Napisal/-a bLADEK » 27. Jan 2007 ob 14:59

Se po celi črti strinjam z Antraxom.

Tudi meni so obljubljani na 1000m da bo delalo vse TIP-TOP, če vzamem njihovo telefonijo. Kaj se zgodi? Prekinem pogodbo s Telekomom preidem na T-2 zdaj pa pizdarije. Nemorejo, bojo dali naprej, nevejo kaj je vzrok, predaleč od centrale, spet drugič rečejo da se mi modem odlično poveže za tako razdaljo in da ni problem v tem... Mislim, obup.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jan 2007 ob 15:07

Saj pravim za vse, ki ste razočarani nad T-2 storitvami imate možnost odjave in greste na tole http://storitve.siol.net/paketi/pizzicato/ ponudbo, ki baje za borih 18€ ali 22€ mesečno nudi tehnično brezhibno povezavo do 8 Km od centrale in počakate na optiko od naci operaterja.
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina

Odgovor Napisal/-a BOBI » 27. Jan 2007 ob 15:14

bLADEK napisal/-a:Se po celi črti strinjam z Antraxom.

Tudi meni so obljubljani na 1000m da bo delalo vse TIP-TOP, če vzamem njihovo telefonijo. Kaj se zgodi? Prekinem pogodbo s Telekomom preidem na T-2 zdaj pa pizdarije. Nemorejo, bojo dali naprej, nevejo kaj je vzrok, predaleč od centrale, spet drugič rečejo da se mi modem odlično poveže za tako razdaljo in da ni problem v tem... Mislim, obup.
Zdaj že vsi vemo da te moti samo ping in nič drugega!
Malkec ti je že na začetni strani napisal da bi bilo verjetno bolje če bi te prestavili na profil 1! Pokliči jih in prosi naj te prestavijo.

bLADEK
Model
Paket: 10/2
Kraj: Jesenice

Odgovor Napisal/-a bLADEK » 27. Jan 2007 ob 16:54

Tako je. Zarad mene lahko downloada polovico manj kot je paket, samo da so pingi nizki. Sem na okoli 11profilu (nevem točno ~ 17, 18ms do T-2 centrale) in se baje neda več našponat.

Vprašam jih, če TV kaj jebe stvar mi rečejo da NE. Torej kaj naj naredim?
Slika

Antrax
Navdušenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 27. Jan 2007 ob 16:56

Jaz sem na strani tiste firme, ki mi bo nudila največ za čim nižjo ceno. In če bo to telekom ali pa xyz firma. kitl prvi ki je mene opozoril na to v zvezi z razdaljo je bil Nimda in nihče na helpdesku in nikjer drugje. Kaj pa tisti, ki za ta oz. druge forume ne vedo? BOBI ni me nihče opozoril zato sem sprva hotel imeti 4/1, kar pa se je kasneje izkazalo, da nebo laufalo in imam sedaj 1/1 pri katerem upload deluje 60% ampak ni panike sem se že navadil.

Nikoli nisem bil pri Siolu, ker sem 8 let bil pri Trieri katera mi je nudila to kar sem plačal. Od njih sem odšel zaradi IP telefonije in ne zaradi interneta.

Očitno se doben ne spomni kako je na začetku bilo pri T-2, kako so podali ponudbo in svoje storitve na jumbo plakate a kmalu se je izkazalo, da niso kaj dosti testirali svoje opreme saj so naknadno ugotovili, da jih telekom moti z varovali. Na kak način je T-2 testiral, če sploh je? Pa, da je za ljudi z ISDNjem edina rešitev prehod na t-2 telefonijo je bullshit tako kot je bil isdn pogoj za adsl!

Vsi pozabljate, da Telekom ni ISP ampak le prodaja svoje omrežje. Tudi T-2 uporablja Telekomovo omrežje pa je kljub temu konkurenčno tako, da ne vidim zakaj nebi kateri drugi ISPji bili konkurenca T-2 npr. Triera, ki ima že na kabelski ugodno ponudbo(čakamo še TriplePlay). In ni nujno, da bo na razpisu zmagal Siol oz. samo en ponudnik.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jan 2007 ob 17:02

Ja no saj nisem s tem misli slabo. V glavnem Telekom je ISP ali pa bo v kratkem ko po "pripojil" Siol.
Slika

Lp, Kitl

Antrax
Navdušenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 27. Jan 2007 ob 17:15

In misliš, da bodo vložli x milijonov € v nekaj kar ne bodo morali prodati? Vsi ki imamo možnosti iti k drugem ponudniku to storimo saj imamo nekaj zdrave pameti in valda, da nebomo šli k dražjemu.

Skratka mislim, da vsi pozdravljamo konkurenco!?
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 28. Jan 2007 ob 15:34

Antrax napisal/-a:Vsi pozabljate, da Telekom ni ISP ampak le prodaja svoje omrežje.
Res je... pozabil si pa povedati, da favorizira samo enega ponudnika, ostale pa z@yeb@va. Marsikdo ne bi šel čez takšne težave, če bi se Telekom obnašal enako profesionalno do vseh ISPjev. Najbolj pa z@jeb@va prav T-2, ker mu ne more prodati (dati v najem) zastarelega ADSLa in s tem nima kontrole nad cenovno politiko, medtem ko pa za najem parice tudi ne more zahtevati bajnih vsot.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Odgovori