POP TV in widescreen
Re: POP TV in widescreen
MPEG2
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Noben razen gulikoze. Ravno zato sem vprašal, kakšno vezo ima.killah bee napisal/-a:dpavli napisal/-a: A POPTV se gre HD?
LPD
Sej noben ne govori o HD formatu....
LPD
Saj je (ali pa je bil) testni signal POPa v HD. Hotel sem samo opozoriti da bi bilo fino tudi razmisliti o kvaliteti slike, ne samo forsirati HD ker je to sedaj "in".

- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
hgard napisal/-a:Ga bodo distribuirali v MPEG2 ali v MPEG4?
Seeker napisal/-a:MPEG2
Težko bi se strinjal s to navedbo ("Edino pravilno").Navadni Nimda napisal/-a:Edino pravilno.
Namreč HD "pokuri" toliko pasovne širine, da je MPEG2 uporaben edino na optiki.
(Ne trdim , da na VDSL in kratkih razdaljah ne deluje!)
Vsi drugi prenosni mediji uporabljajo H.264 (Mpeg-4): DVB-T, Blue Ray, HD DVD, DVB-S2, ......
Edino na satelitu se še (po vztrajnosti) uporablja MPEG2, ampak tudi tam so šteti dnevi. (pasovna širina na satelitu tudi ni poceni).
- HunterMan
- Model
- Paket: T4 VDSL + zamik + XL shema
- Kraj: Ljubečna - 1,5km zračne linije
Jaz tudi ne razumem zakaj ne grejo na sodobnejši MPEG4. Sam v Sloveniji bomo mel ja MPEG4, zakaj pol POP MPEG2?
Razočaran nad T-2 od 1.5.2013
Ja, čudno. Saj kodiranje v MPEG4 pri DVB-T naredijo v televizijskih hišah? Ali mogoče to delajo Oddajniki in zveze?
-
- Navdušenec
- Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)
POP TV bo oddajal v mpeg4
Sicer je pa direktiva, da se do leta 2012 popolnoma ukine analogno televizijo po Evropi

Sicer je pa direktiva, da se do leta 2012 popolnoma ukine analogno televizijo po Evropi

Megane 225 Renault Sport
- korenje
- Model
- Paket: 10/2
- Kraj: Ljubljana
problem je pri samih tv hišah, ki oddajajo sliko s črnimi trakovi zgoraj in spodaj. tako da t-2 ne more nič pri tem. pri telemachu je zdf isto skrčeno in naša plazma tv lepo razširi sliko, pri pop-tv jo pa poveča.dpavli napisal/-a:Pa sedaj sem videl, da se "anamorfno" oddajajo pri T-2 programi ZDF, NatGeoWild in verjetno še kateri.
Zakaj mi ne preklopi TVja v skrčeni 16:9? Imam Loewe Profil 3510 (4:3) ki sicer to zna, ampak ne s STBja očitno? Prej imel Aminota, sedaj 1510, pa nikakor ne preklaplja.
Hvala
d
da bi t-2 povečal sliko in jo oddajal skrčeno bi bil nesmisel.
-
- Navdušenec
- Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)
Preberi si poste nazaj...korenje napisal/-a:problem je pri samih tv hišah, ki oddajajo sliko s črnimi trakovi zgoraj in spodaj. tako da t-2 ne more nič pri tem. pri telemachu je zdf isto skrčeno in naša plazma tv lepo razširi sliko, pri pop-tv jo pa poveča.dpavli napisal/-a:Pa sedaj sem videl, da se "anamorfno" oddajajo pri T-2 programi ZDF, NatGeoWild in verjetno še kateri.
Zakaj mi ne preklopi TVja v skrčeni 16:9? Imam Loewe Profil 3510 (4:3) ki sicer to zna, ampak ne s STBja očitno? Prej imel Aminota, sedaj 1510, pa nikakor ne preklaplja.
Hvala
d

Megane 225 Renault Sport
Saj sem takoj v naslednjem postu ugotovil, da če nastavim v Motoroli tip TV-ja na 16:9 (čeprav je naš Loewe 4:3) dejansko ob anamorfnem signalu (je to sploh pravi izraz?!) preklopi tako, da raztegnjeno sliko povleče skupaj in naredi pravo razmerje. Testirano z ORF-om in RTL-om.korenje napisal/-a:problem je pri samih tv hišah, ki oddajajo sliko s črnimi trakovi zgoraj in spodaj. tako da t-2 ne more nič pri tem. pri telemachu je zdf isto skrčeno in naša plazma tv lepo razširi sliko, pri pop-tv jo pa poveča.dpavli napisal/-a:Pa sedaj sem videl, da se "anamorfno" oddajajo pri T-2 programi ZDF, NatGeoWild in verjetno še kateri.
Hvala
d
Kaj se pa dogaja s programi, ki imajo že v streamu črne trakove, mi je tako ali tako vseeno, ker imam TV 4:3. Ko bom kupil LCD, bo pa menda sam zaznal črne robove in jih odrezal?
Glede ZDF-ja na Telemachu pa mi ni jasno, zakaj mi TV (gre za 21'' Sony Trinitron) sam ne preklopi v 16:9 način, temveč moram to storiti s tipko na daljincu. Morda televizor ne omogoča samodejnega preklopa? Jaz mislim, da bi moral, saj je star 4 leta in če že ima tipko za preklop, bi moral tudi sam to detektirat...
Ali pa Telemach izgubi paketek preko TTXa

LPD
@killah bee: ne, ravno v tem je poanta tega topica. Pop tv pošilja sliko s črnimi robovi, le v teletextu je komanda da widescreen TVje te robove odreže (sliko zoomira). Drugače bi bila na vseh navadnih TVjih spačena! Kot že rečeno je rešitev, da bi za T-2 zrihtali pravo 16:9 sliko, ker amino doda letterbox robove če je to potrebno.