Ah, res amatersko vprašanje ...
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: FTTH 20/20 T1
- Kraj: koroška
Re: Ah, res amatersko vprašanje ...
Pol edino da probaš menjat kabel ali pa nabavit novo mrežno druge varijante ni.
Ma to maš zih za štelat, edin če maš eno res prehistorik mrežno.
Desni klik na ime povezave -> properties -> Configure gumb pri nazivu mrežne kartice -> Tab Advanced je ponavadi, potem imaš pa notri Speed & Duplex ali pa Flow control ali pa kaj takega. Pobrskaj malo, ponavadi je na Auto ali Automatic nastavljeno.
Desni klik na ime povezave -> properties -> Configure gumb pri nazivu mrežne kartice -> Tab Advanced je ponavadi, potem imaš pa notri Speed & Duplex ali pa Flow control ali pa kaj takega. Pobrskaj malo, ponavadi je na Auto ali Automatic nastavljeno.
Trolling is a art.
- Zadovoljen
- Model
- T-2: Že imam
- Paket: 8Mbps / 1Mbps + IP tel + IP TV
- Kraj: Celje
ja ,flow control mam, ampak ima samo dve možnost: ON in OFF
jaz imam na ON.
jaz imam na ON.
Katero mrežno pa imaš? (Tam pri gumbu Configure piše)
Trolling is a art.
- Zadovoljen
- Model
Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
driverje sm dobu zraven matične. zadeva je čisto nova. pa sem skoraj 100% da je softwarsko kaj narobe...
driverje sm dobu zraven matične. zadeva je čisto nova. pa sem skoraj 100% da je softwarsko kaj narobe...
Ja groza, ravno zadnjič sem imel en pc z Atheros mrežno, pa nisem pogledal kakšne nastavitve ima, pri meni imajo vse Speed & Duplex nastavitev..
Trolling is a art.
- Zadovoljen
- Model
Poglej pod MediaType.
- Zadovoljen
- Model
flier dir sir or madam, tole je to ja.
sem nastavil 10 Mbps Full Duplex in zadeva laufa. brez ikonc
so far, so good. Bomo vidli.
BTW bi blo kaj narobe, če dam na 100 Mbps?

Pusti na 10.
-
- Faca
- Paket: 100/100 + IPTV
- Kraj: Novo mesto
Ja lahko pa probaš, nimaš kaj zgubit, vsaj mreža bo hitrej delovala če imaš še kakšner računalnik v njej.Zadovoljen napisal/-a:flier dir sir or madam, tole je to ja.
- Zadovoljen
- Model
ok spt se je začelo čisto isto pojavljati, ampak tokrat samo, ko imam pržga utorrent in ko downloadam legalne zadevce (
) s polno hitrostjo. za ene 2, 3 sec. pade povezava, napiše da je kabl unplugged, prenos v utorrent pade, potem se vse samo nazaj pobere in zopet deluje normalno. to se lahko zgodi tudi do 3x na download, ampak zelo redko.
Zanimivo da me ta čas ne izpiše iz npr. msnja (kot bi me, če bi dejansko izklučil kabl).
any ideas?

Zanimivo da me ta čas ne izpiše iz npr. msnja (kot bi me, če bi dejansko izklučil kabl).
any ideas?
Če mene prašaš, je poškodovana mrežna, slabi driverji oz. se slabo razume z modemom. Če je blo do zdej vse v redu, potem je po vsej verjetnosti prva ali druga opcija.
To se je začel pojavlat, ko si dal na 100FullDuplex? Če na 10Full Duplex dela ok in nimaš naročeno več od 10 Mbit interneta ter drugih računalnikov/notranje mreže, da bi rabu prenos večji od 10 Mb, potem je ok. Prej seveda probi zbrisat in ponovno naložit driverje, drugače pa menjat mrežno.
Lah pa pokličeš na HD2, sam boš verjetno zvedu isto. Edino mogoče firewall še izključ, samo dvomim, da bi to bil razlog.
To se je začel pojavlat, ko si dal na 100FullDuplex? Če na 10Full Duplex dela ok in nimaš naročeno več od 10 Mbit interneta ter drugih računalnikov/notranje mreže, da bi rabu prenos večji od 10 Mb, potem je ok. Prej seveda probi zbrisat in ponovno naložit driverje, drugače pa menjat mrežno.
Lah pa pokličeš na HD2, sam boš verjetno zvedu isto. Edino mogoče firewall še izključ, samo dvomim, da bi to bil razlog.
A si mogoče probal nelegalne zadeve z malo nižjo hitrostjo?Zadovoljen napisal/-a:ko imam pržga utorrent in ko downloadam legalne zadevce () s polno hitrostjo.

Ne res, probaj s kako drugo mrežno v tvojem pc-ju, če imaš notebook poskusi s pcmcia ali pa usb mrežno..

Trolling is a art.
- Zadovoljen
- Model
ne, sm pustil na 10. omrežna je default v rač. nisem posebej kupval. Pomoje če bi bilo kaj narobe, bi se poznalo bol očitno, ne pa tako na random. Ker recimo, predno sem mel 10 full duplex je delalo popolnoma random, že ko sm pršu v windowse je javilo da je kabl unplugged, zdaj javi samo včasih in samo ko loadam in še to me ne zabriše iz neta (očitno).sword napisal/-a:Če mene prašaš, je poškodovana mrežna, slabi driverji oz. se slabo razume z modemom. Če je blo do zdej vse v redu, potem je po vsej verjetnosti prva ali druga opcija.
dirverji so iz 26.6.2008..