Pa sej to ni res T2 pa njegova optika

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
buneech
Navdušenec
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Pa sej to ni res T2 pa njegova optika

Odgovor Napisal/-a buneech » 10. Okt 2008 ob 13:43

Prava/neprava optika, praktično nima veze, z veseljem ostanem tut na bakru, če mi za isto ceno (kot na optiki) ponudijo enake hitrosti (kot na optiki). :)
Trolling is a art.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Okt 2008 ob 13:49

madpanter napisal/-a:Kaj nimda :mrgreen: nisi nobenega tehničnega argumenta podal. Bom moral presekat telekomov optični kabel, da ugotovim nekaj. Mogoče le drži in ti ne prodajaš megla in je vse skup farsa kjer je v telekomov optičen kabel skrit baker in je potem T-2 optika res edina prava :owned:
Ne bom se pogovarjal, ker palamudenja, mešanja megle, relativizacije neprimerljivih stvari ne prenašam. TCP/IP, PPOe, kabelske povezave, FIat, BMW... Sej nisi resen. :aa: :lol: :roll:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 10. Okt 2008 ob 13:56

Nep nimda ti nisi resen. V vsej zgodovini izražanja "edina prava optika" nisi podal niti enega tehtnega tehničnega argumenta, ki bi govorila v prid, da je gratelova optika edina prava. Zakaj že je prava? Zato, ker imaš dva vlakna ločena za uplink in downlink sorry to ni pravi argument, zato ker so cenejši priključki in celotno omrežje? To tudi ni pravi argument. Pravi argument bi bil če bi telekom vleku npr. optiko do omarce naprej pa baker do npr. stanovanj oz bajt tako imenovan FTTN al kaj je že. Potem pa res nebi bila to prava FTTH optika in bi se strinjal s teboj. Obe sta pravi medij prenosa je svetlobno valovanje. End of story. Če ti to ni jasn pojt na izobraževanje, da ti razjasnijo ;-) . Bom pa bil fer pa bom reku da mi je gratelova boljša optika kakor od telekoma tako kot mi je BMW boljši od fiata. :owned: In bolj, ko boš trobil svoje edina prava optika brez pravega tehničnega argumenta z katerim bi dokazal, da telekomova ni prava optika bolj bom dvomil v tvojo tehnično podkovanost oz razjasnenost pojmov kaj je optična povezava.

L.P.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Okt 2008 ob 13:58

Gratelova optika FTTH (Edina prava optika)
Zapomni si ta izraz. You heard it here first. :namrec:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 10. Okt 2008 ob 13:59

Gratelova optika, prva FTTH optika, ti si zapomni tale izraz raje da se neboš smešil ;-)

P.S.

Jas sem zaključil z tem, javi se ko boš mel tehnične argumente in dokaze pa boma naprej diskutirala o tem kera je prava kera pa ne, za mene so obe pravi zate pa nevem, malo razčisti pojme kaj je kaj.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Okt 2008 ob 14:34

MadPanter, drži se svojega foha. ;-)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 10. Okt 2008 ob 14:53

Saj se sam se ljubiteljsko še z drugimi zadevami ukvarjam :mrgreen:
Slika

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Okt 2008 ob 15:08

Vidim, ja. :lol: Temu se sicer lahko reče tudi amaterizem. :roll: :mrgreen:
Optika 100/10

flier
Model
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a flier » 10. Okt 2008 ob 18:12

Kaj ta izjava edina prava optika velja samo za Slovenijo ali kar za sirni svet ? :P

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 10. Okt 2008 ob 19:01

2 optična vlakna 1 za kabelsko TV drugo za internet promet preko PPPoE medij prenosa svetloba ergo to pomeni prava optika oz. MM optična povezava.
Tukaj nekaj ne štima madPanter kaj po tvojem ???
LP

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 10. Okt 2008 ob 23:47

Kaj ne štima? Ma telekom baker v optičnem vlaku al kaj in je steklo v vlaknu sam farsa :mrgreen: optika je optika gratelova je bila prva v slo ki je pripeljalal FTTH za fizično osebo to je pa še ne naredi edine prave. Sem pa vedno odprt za tehtne argumente, da me prepričate da Telekomova optika ni prava optika, in ko me prepričate v to bom tui jas začel govorit edina prava optika do takrat bom pa mnenja da sta obe pravi optiki.

L.P.
Slika

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 10. Okt 2008 ob 23:52

Najbrž to da je tudi SM, z MM ne prideš daleč :D
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 11. Okt 2008 ob 12:27

vem ja sm ma tam nekje 60km dometa predn bi rabu kako terminalsko opremo mm pa tam okoli 5km sam to ne igra vloge optika je optika neglede na tehnologijo. ;-)
Slika

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 11. Okt 2008 ob 18:35

madpanter napisal/-a:Kaj ne štima? Ma telekom baker v optičnem vlaku al kaj in je steklo v vlaknu sam farsa :mrgreen: optika je optika gratelova je bila prva v slo ki je pripeljalal FTTH za fizično osebo to je pa še ne naredi edine prave. Sem pa vedno odprt za tehtne argumente, da me prepričate da Telekomova optika ni prava optika, in ko me prepričate v to bom tui jas začel govorit edina prava optika do takrat bom pa mnenja da sta obe pravi optiki.

L.P.
Sej se ti špilaš nekega tehnika o optiki pa sem hotel videt kaj je v tistem kar si napisal narobe pa ne gre za farso ampak da vidimo koliko veš o optiki telekoma.
Preglej vse pa popravi kar je narobe napisano.
Pa brez zamere in nesramnih odgovorov prosim bodi na nivoju.Drugače oba T-2 in telekom imasta isto vrsot kablov in eden in drugi imata prave optične kable.
Misli pa da NN ne misli na kablovje ampak kaj drugega kar ti samo on lahko pove mislim pa da nikoli ne boš tega zvedel če imaš malo več v cuketi rajši napiši da se ta debata prekine in se zaklene .
Moj predlog.
LP

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 11. Okt 2008 ob 18:43

madpanter napisal/-a:vem ja sm ma tam nekje 60km dometa predn bi rabu kako terminalsko opremo mm pa tam okoli 5km sam to ne igra vloge optika je optika neglede na tehnologijo. ;-)
Zelo velika razlika zelo in igra veliko vlogo kateri tip vlakna uporabljaš.

Odgovori