Jaz imam pa problem sledeč - rutar se poveže z internetom (T-2 tehnik ga je videl, videl je, da mu je dodeljen IP), vendar pa internet ne dela. Računalnik se preko LAN ali pa WLAN poveže z rutarjem prikaže kot da je povezava OK, tudi do firmwareja lahko dostopam.
Aha, še to. Vista tudi napiše, da je dostop "Lokalno in internet"... vendar dejansko internet ne dela.
WAN imam nastavljen na DHCP (saj imam še nekaj računalnikov, ki se pač povezujejo direkt na T2jev modem). Status piše "Connected".
Aha še to:
- imam linksys wrt54g
- naložil sem nov tomato firmware
Naj povem, da sem imel rutar tudi že na drugi lokaciji, kjer sem imel amis internet, pa tudi ni delal. Tam se je povezoval preko PPPoE in je bila tudi podobna zgodba - prikazal je, da se je povezal, v bistvu pa se ni.
Potem sem na tisti lokaciji nabavil drug rutar (tudi linksys - ERT65G), ki pa deluje, se normalno poveže in net dela.
A je možno, da je pač strojno kaj šlo...? Fora je, da sem imel na tisti lokaciji težave s tem, da je modem kar naprej padal (ker je operater nastavil previsoko hitrost, kot jo je modem lahko držal)... pač razmišljam - če bi se mogoče zaradi tega konstantnega "povezovanja" kaj skurilo...

Hvala za odgovor in pomoč.
lp