No da jih slišimo. Jaz jo vidim vidim v kombinaciji ktv in hbb tv.Gizoman napisal/-a:Večina vidi samo probleme, jaz vidim rešitve
T-2 KTV
- atepej
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Re: T-2 KTV

Veste, kako je s standardi in z vgrajenimi tunerji... To je sranje, ker zavira razvoj.
Problem je, ker še danes vsi novi TVji podpirajo analogno TV, ki je stara že več, kakor ljudje, ki so tu na forumu. Čemu? Namesto, da bila televizija cenejša 10-50€, ker ne bi imela vgrajenih tunerjev, ki jih večina ne uporablja.
Tudi, če danes priklopiš 100 let star telefon na omrežje ŠE vedno dela. Ta agonija se pa podaljšuje z raznimi pretvorniki (aka PSTN/ISDN pretvornik). Namesto, da bi imeli IP telefone, ki so sedaj v manjšini, imamo večinoma VOIP (SIP) na PSTN.
Ravno tako se v računalniškem svetu kar nekaj čaka s popolno ukinitvijo IPv4 in kar nekaj se čaka z vpeljavo IPv6 do končnih uporabnikov. Ne govorim o testnem vklopu, govorim o stalnem in množičnem vklopu/prehodu.
USB tudi podpira vse naprave za nazaj... Brez potrebe.
Če bi bili IPTV tunerji standardni in vgrajeni v TV, bi bili prikrajšani za marsikaj, kar se je že in se še bo razvilo. Vprašanje, če bi na sprejemniku iz začetka IPTV dobe lahko uporabljal recimo VOD ali časovni zamik. S standardizacijo se omejuje razvoj.
Trend pri TV je tak, da bomo zaslone obdržali, menjali pa bomo tunerje (škatlice) poleg ekrana.
Ravno je DVB-T zaživel pri nas, že je zunaj razpis in testno oddajanje DVB-T2. Ali boste zaradi tega zavrgli 5 let star televizor z vgrajenim DVB-T? Ne, kupili boste dodatno škatlo, s priklopom na HDMI, ki podpira nov način oddajanja.
Na hrvaškem že nekaj časa oddajajo DVB-T2, plačljive kanale, tudi HBO itd.
Problem je, ker še danes vsi novi TVji podpirajo analogno TV, ki je stara že več, kakor ljudje, ki so tu na forumu. Čemu? Namesto, da bila televizija cenejša 10-50€, ker ne bi imela vgrajenih tunerjev, ki jih večina ne uporablja.
Tudi, če danes priklopiš 100 let star telefon na omrežje ŠE vedno dela. Ta agonija se pa podaljšuje z raznimi pretvorniki (aka PSTN/ISDN pretvornik). Namesto, da bi imeli IP telefone, ki so sedaj v manjšini, imamo večinoma VOIP (SIP) na PSTN.
Ravno tako se v računalniškem svetu kar nekaj čaka s popolno ukinitvijo IPv4 in kar nekaj se čaka z vpeljavo IPv6 do končnih uporabnikov. Ne govorim o testnem vklopu, govorim o stalnem in množičnem vklopu/prehodu.
USB tudi podpira vse naprave za nazaj... Brez potrebe.
Če bi bili IPTV tunerji standardni in vgrajeni v TV, bi bili prikrajšani za marsikaj, kar se je že in se še bo razvilo. Vprašanje, če bi na sprejemniku iz začetka IPTV dobe lahko uporabljal recimo VOD ali časovni zamik. S standardizacijo se omejuje razvoj.
Trend pri TV je tak, da bomo zaslone obdržali, menjali pa bomo tunerje (škatlice) poleg ekrana.
Ravno je DVB-T zaživel pri nas, že je zunaj razpis in testno oddajanje DVB-T2. Ali boste zaradi tega zavrgli 5 let star televizor z vgrajenim DVB-T? Ne, kupili boste dodatno škatlo, s priklopom na HDMI, ki podpira nov način oddajanja.
Na hrvaškem že nekaj časa oddajajo DVB-T2, plačljive kanale, tudi HBO itd.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Nagradno vprašanje: ali je TCP/IP protokol standardiziran? In , če ja, kateri je to standard? 

Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
- DownTaker
- Starešina
- Paket: Telekom
- Kraj: Šmarje pri Jelšah
starfotr se strinjam s tabo glede razvoja in vsega povezanega s tem, kar si napisal.
Edino kar me moti pri tem razvoju pa je da bi se cena tega razvoja popolnoma vrgla na končne uporabnike, ki jim je bistvo enostavna uporaba, veliko storitev in seveda kvaliteten program za čim nižji strošek.
Edino kar me moti pri tem razvoju pa je da bi se cena tega razvoja popolnoma vrgla na končne uporabnike, ki jim je bistvo enostavna uporaba, veliko storitev in seveda kvaliteten program za čim nižji strošek.

Razvoj seveda plačamo uporabniki, nič ni zastonj...
Plačamo pa tudi vzdrževanje prastare tehnologije... Več tehnologij, več vzdrževanja, višje cene...
Plačamo pa tudi vzdrževanje prastare tehnologije... Več tehnologij, več vzdrževanja, višje cene...
- Gizoman
- Model
- Paket: Oranžni midi + A1 kombo M
- Kraj: Postojna
Kot praviš. Vsaka rešitev ima svoje prednosti. Prednost je v prijaznosti in prilagodljivosti do končnega uporabnika; to se velikokrat pozabi. Tehnologija mora delati za človeka in ne obratno.atepej napisal/-a:No da jih slišimo. Jaz jo vidim vidim v kombinaciji ktv in hbb tv.Gizoman napisal/-a:Večina vidi samo probleme, jaz vidim rešitve
Kaj hočeš pokazat, da ti ARD prilepi tistih par gumbov v overlay spodaj?
Ali ima mogoče tudi časovni zamik?
Ali ima mogoče tudi časovni zamik?
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
in jim ni toliko za TS. Poznam take patrone, ki jim ni toliko do TS pol pa po treh letih se le opogumijo in zadevo naročij pol pa msilijo, da so odkrili Ameriko.
atepej napisal/-a:So pa uporabniki, ki jim IPTV ne diši najbolj in jim ni toliko za TS
Ja, če so te uporabniki=upokojenci. Teh uporabnikov bo pa vedno manj

Jaz sem ugotovil, da se tudi upokojenci navadijo na IPTV. Saj sprejmejo nove tehnologije brez težav, samo traja malo dlje.
- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Jaz imam T-2 TS pa to (vsaj za mene) ni nobena Amerikakitl napisal/-a:in jim ni toliko za TS. Poznam take patrone, ki jim ni toliko do TS pol pa po treh letih se le opogumijo in zadevo naročij pol pa msilijo, da so odkrili Ameriko.