Odgovor
Napisal/-a beccamorte » 6. Jun 2019 ob 10:09
Kaj narediti?
Pred kratkim, v začetku aprila, se je na vratih mojega stanovanja pojavil posrednik T-2. Sam sem bil takrat v službi in me je po ženinem telefonu ogovoril, češ da je T-2 kupil Telesat ( mi povedal , da je vse objavljeno tudi v časopisu Delo) in da je potrebno opraviti zamenjavo napeljave in priklop. V dobri veri sem to tudi storil, saj sem bil nagovorjen , da je to "nujno zlo".
A glej ga zlomka čez čas sem dobil klic iz Telesata, da sem zaradi prekinitve pogodbe dolžan plačati preostanek vezave!! Pisne razlage ali računa s strani Telesata sicer še nisem dobil, a jo v kratkem pričakujem. Ker mi ni bilo nič jasno in ker je predstavnica s Telesata po telefonu zelo nesramno odgovarjala na moje začudenje, kako je to možno saj je sedaj lastnik T-2 in mi trobila, da pač trgovine tudi zamenjajo lastnike a ostanejo še vedno iste trgovine!!??
Potem sem se pač obrnil na T-2, kjer so bili sicer vsi zelo prijazni in probal rešiti nastalo nevšečnost, a mi na koncu precej nevešče podali odgovor in njihovo odločitev:
Zadeva: Odgovor na pritožbo
Spoštovani!
Prejeli smo vašo pritožbo, v kateri navajate, da vam je bilo ob sklenitvi naročniškega razmerja rečeno,
da vam prejšnji operater ne bo obračunal pogodbe kazni.
Pri obravnavi pritožbe je bilo ugotovljeno, da ste v aprilu 2019 z nami sklenili naročniško pogodbo, na
podlagi katere je bil v maju 2019 izveden priklop.
Sporočamo vam, da družba T-2 nima vpogleda v sklenjeno naročniško razmerje z drugimi operaterji,
prav tako nima vpliva na pogoje le-teh ter prodajno politiko. Poznavanje pogojev operaterja ter
obveznosti in pravic iz naslova sklenjene naročniške pogodbe je v celoti v domeni naročnika, ki ima
tako pogodbo sklenjeno. Posledično družba T-2 iz tega naslova ne nosi odgovornosti ter ni dolžna
povrniti morebitnih stroškov, nastalih ob preklicu razmerja.
Na podlagi navedenega vaši pritožbi nismo ugodili.
Obveščamo vas, da je s tem odgovorom podana končna odločitev operaterja v zadevi.
Pravni pouk: Zoper to odločitev je dopustno v petnajstih (15) dneh od vročitve vložiti predlog za rešitev
spora na Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije. T-2 ne priznava
nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje
potrošniškega spora, ki bi ga naročnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju
potrošniških sporov.
Z lepimi pozdravi.