Naj bi se, ja...MrTwelveTrees napisal/-a: ↑26. Apr 2025 ob 08:09mikrohard: ali se aplikacija na boxu (t2) posodobi sama tudi če nisi prijavljen na google računu ?
Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300
Re: Novi Android TV vmesnik Arris VIP 7300
Prosim za pomoč - nastavitev vklopa/izklopa TV/STB. TV je LG oled G4 serija, STB je Arris VIP 7300.
Ali je možno nastaviti, da se pri vklopu TV-ja takoj vklopi tudi STB in se vzpostavi T2TV? Kabel je na vhodu HDMI-CEC (pri LG je to SIMPLINK), tudi v TV nastavitvah je to omogočeno. Na Arrisu ni nastavitev HDMI (vsaj jaz jih ne najdem), naj bi pa bil CEC kompatibilen. Pa zadeva ne deluje...
Se priporočam za pomoč oz. predloge.
Ali je možno nastaviti, da se pri vklopu TV-ja takoj vklopi tudi STB in se vzpostavi T2TV? Kabel je na vhodu HDMI-CEC (pri LG je to SIMPLINK), tudi v TV nastavitvah je to omogočeno. Na Arrisu ni nastavitev HDMI (vsaj jaz jih ne najdem), naj bi pa bil CEC kompatibilen. Pa zadeva ne deluje...
Se priporočam za pomoč oz. predloge.
Pridružen 15. Avg 2006
Mogoče lahko nastaviš tako, da se bo box prižgal skupaj s TV-jem. Zagotovo pa ne, da bi se poleg tega še app odprl. Če bi rad to, raje zamenjaj box za 5202 ali 5305... ali pa, da uporabljaš v drugi smeri (daljinec od boxa ti bo prižgal tudi TV... pa s tipko lahko direktno odpreš T-2 app).
Danes zamenjal za 5305 (rabljen, novih itak ni za dobiti), preizkusil in ga tudi vrnil in vzel nazaj 7300. Pri 5305 opazno slabša kvaliteta slike (predvsem na TV kanalih)! Po prebranem na forumu razlike v sliki naj ne bi bilo, ampak to je dejstvo.
Pridružen 15. Avg 2006
Razlike ne bi smelo biti... razen, če je bil box narobe nastavljen... ali pa HDMI nastavitve na TV-ju.
Nastavitve so bile enake. Mogoče je bil že preveč zmahan... Očitno dober TV pokaže tudi slabosti priključenega hardvera.
Pridružen 15. Avg 2006
Mi je uspelo nastaviti, da z daljincem od boxa vklopim box in TV in se takoj prikaže T2 TV kanal (nazadnje gledan).
Mikrohard hvala!
Mikrohard hvala!
Pridružen 15. Avg 2006
A ima kdo Samsung TV in 7300? Zaenkrat totalno neuporabno, daljinec od boxa ne dela oz. če ga pustiš dlje časa pri miru in potem eno tipko pritisneš dela potem pa spet nič. Recimo voice dela ampak potem pa vrže na stran z rezultati in nikakor ne morem iz te strani priti, edina opcija je reset boxa.. Trenutno dela vse preko Samsung daljinca in recimo več kot TVja se ne da uporabljati.. Če se pokaže stran z appi potem spet reset boxa.. Monter mi danes rekel, da se daljinca kregata in nej od samsunga uporabljam.. Sem pa danes dobil ta box tako, da ne baterije niso krive..
heeeeeeelp!
heeeeeeelp!

Kar opisuješ, je problem s parjenjem daljinca in boxa. Prvo tipko pošlje preko IR (to dela), potem pa preklopi na bluetooth (kar ti očitno ne dela). Poskusi še enkrat spariti daljinca in box (navodila čisto spodaj na četrti strani: https://www.t-2.net/sites/www.t2.si/fil ... 00_2_0.pdf).
Če ne bo pomagalo, naj ti zamenjajo daljinca (ali box).
Če ne bo pomagalo, naj ti zamenjajo daljinca (ali box).
Parjenje ne spremeni nič. Večkrat probal.
Bluetooth, če se ne motim se uporablja za voice tudi? Ker to dela kardarkoli se tipko pritisne. Tako, da bluetooth dela..
Kaj se da bluetooth ugasnit na daljincu in da dela preko IR only, ker voice res ne rabim..
Bom prosil za zamenjavo vsega pa je..
Bluetooth, če se ne motim se uporablja za voice tudi? Ker to dela kardarkoli se tipko pritisne. Tako, da bluetooth dela..
Kaj se da bluetooth ugasnit na daljincu in da dela preko IR only, ker voice res ne rabim..
Bom prosil za zamenjavo vsega pa je..