mali-40 napisal/-a:NN nebi rad kritiziral ampak če sem jaz imel slabih 4mega v uplaudu na začetku in sedaj dosegam komaj 1 mega,koga naj sedaj kritiziram,ali t-2 al i telekom,kot prvo moram T-2 vi ste na mojo parico priključli še 3 uporabnike,kar je posledično omejilo moj upload.Tudi nov popravek za VDSL2 tega ne bo mogel rešt.
Vem, da te ne briga kdo je kriv... najbrž tudi mene ne bi... vendar T-2jeva oprema ne omogoča, da bi bilo hkrati več povezav na eni parici. Sicer Telekom ima take naprave (PCM, ...), vendar delujejo samo za govorno telefonijo in ADSL (paketi 256/64), VDSL signala pa ne spustijo čez. Torej si ti 100% na svoji parici od centrale do doma.
V tvojem primeru vidim dva možna problema:
- tvoja parica in parice sosedov gredo vzporedno od centrale do hišne omarice. Prej, ko niso bili priklopljeni, njihov signal ni motil tvojega, zato si lahko imel višjo sinhronizacijo (ni bilo presluhov).
- lahko da te je Telekom takrat samovoljno prestavil na drugo, slabšo parico in zaradi tega dosegaš nižjo hitrost. To naredijo zelo hitro, preklopijo v centrali in v hišni omarici, kar traja nekje od 5-15 min. Če nisi bil ravno takrat pred TV-jem, na internetu ali telefonu, tega niti nisi mogel opaziti.
Saj vem, da te s tem postom nisem rešil nobenih muk... sem samo opazil, da si napačno razlagaš razloge za slabše delovanje.