Timeshift / Časovni zamik
Re: Timeshift / Časovni zamik
DustWolf, ali pravilno razumem, da je nova politika oglasov posledica zahteve ProPlusa?
Zakaj potem to ne velja samo za njihove programe?
Zakaj potem to ne velja samo za njihove programe?
Pridružen 15. Avg 2006
ProPlus ima svoje zahteve, ki BTW sploh še niso do konca dogovorjene. Te reklame, ki se bodo trenutno predvajale, nimajo direktne veze s ProPlusom. Je pa posredno za to kriv ProPlus, ker je načel to temo in dal operaterjem ideje, da lahko še dodatno monetizirajo svoje storitve... skratka smo spet pri pandorini skrinjici.
Prve reklame bodo na RTV programih.
Prve reklame bodo na RTV programih.
Od najbolj gledanih je samo RTV. Je pa še par manj gledanih programov zraven... med njimi Epic Drama.
Nisem pa vedel, da so že začeli servirat reklame... sem mislil, da se samo pripravljajo.
Skratka... nič ProPlusa zaenkart... tam zna biti zadeva še veliko bolj nadležna (odvisno od tega, kaj se bodo izpogajali).
-
- Model
- T-2: Že imam
Jaz imam enostaven princip: Če so reklame, je zastonj, če v takem primeru ni zastonj, zame ne obstaja.
Saj tako je prav... glasuj z denarnico. Ampak imam občutek, da se bo večina preprosto navadila in bo šla karavana naprej.
Zakaj niso reklame potem samo na popu, če je to njihov pogoj?
In zakaj si ne moremo izbrat paketa brez pop tvja (kdo sploh gleda ta šit??)?
Zgovarjat se na pro plus je samo prelaganje odgovornosti. Če bi operaterju dejansko šlo za naročnike in ne samo za denar, bi se kdo postavil za nas in jim pač postavil svoje pogoje nazaj. Ali pa nam dal vsaj izbiro, pa naj tisti ki hoče gleda reklame in Poop Tv, kdor pa ne pa lahko vsaj izbere paket brez tega programa (paket z lastno izbranimi programi je verjetno utopija). Verjamem, da bi s tem kakega naročnika izgubili, bi pa verjetno bil priliv novih, ki želimo izkušnjo brez reklam in nam dol visi za pro plus, večji.
Vsi ste isti.
In zakaj si ne moremo izbrat paketa brez pop tvja (kdo sploh gleda ta šit??)?
Zgovarjat se na pro plus je samo prelaganje odgovornosti. Če bi operaterju dejansko šlo za naročnike in ne samo za denar, bi se kdo postavil za nas in jim pač postavil svoje pogoje nazaj. Ali pa nam dal vsaj izbiro, pa naj tisti ki hoče gleda reklame in Poop Tv, kdor pa ne pa lahko vsaj izbere paket brez tega programa (paket z lastno izbranimi programi je verjetno utopija). Verjamem, da bi s tem kakega naročnika izgubili, bi pa verjetno bil priliv novih, ki želimo izkušnjo brez reklam in nam dol visi za pro plus, večji.
Vsi ste isti.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Po moje, da POP Tv gleda 70% starejših ljudi v Sloveniji razen dolenjske regije kjer prevladuje Planet TV in Nova 24 

Gledalci Nove 24 so zaokrožitvena napaka pri številu gledalcev POP-a. Tudi Planet TV je v drugem velikostnem razredu... taka je pač realnost. Edini, ki imajo v Sloveniji približno enako gledanost kot ProPlus, so RTV programi. Ampak to ne spremeni dejstva, da trenutne reklame nimajo NOBENE veze s ProPlus. Razen tega, da je ProPlus s pogajanji glede reklam (ki se še niso zaključila) odprl pandorino skrinjico. Če bo ProPlus dosegel svoje, bo jokanja še veliko več... ker imajo dokaj nerazumne zahteve.
- DustWolf
- T-2jevec
- Paket: 50/20
- Kraj: Zagradec
- Kontakt:
To je informacija ki je prišla do mene. Ni uradno stališče T-2 kot lahko vidiš, čeprav sem javil na marketing da se izboljša PR glede tega in načeloma sodelavka z katero sem govoril je rekla da se 100% strinja z mano. Kot razumem se tudi šefi zavedajo da je situacija neugodna za nas.
Zakaj pa so tako reševali kot so pa ne vem, načeloma ne delam na tem področju tako da težko sklepam kako so razmišljali. Kar se mi zdi logično da bi lahko bil razlog, je da sistem ni bil nikoli narejen da bi lahko omogočal takšno funkcionalnost in so naredili kar se je dalo na hitro, pač da se ne bi ponovila situacija izpred nekaj mesecev ko smo ukinili določen TV program ker so zahtevali nekaj kar je bilo neizvedljivo. Kar, se verjetno lahko strinjava da bi bila katastrofa (če bi POP TV izginil iz programov ki jih nudi T-2). To je bil kompromis.
Upamo lahko da ko bo več časa in možnosti za razvoj, da bodo pridelali nekakšno rešitev ki bo omogočala več svobode glede vsega skupaj, oziroma bo bolj logična (recimo da bo število reklam odvisno od tega kateri program gledaš).
Jaz osebno nisem uporabnik TV, nimam naročene storitve in nikoli nisem vklopil televizorja ki sem ga kupil skupaj z stanovanjem. Naročen imam youtube premium in pa optiko in to meni zadostuje. Vsake toliko v avtu prižgem radio in mi je instantno žal ker so same reklame.
LP,
Jure
--
Most problems are man-made.
Most problems are man-made.
-
- Znanec
- Paket: Internet, TV
Tako kot večina ostalih sem se tudi jaz pritožil na T-2 glede teh reklam. Namreč jaz za vse te storitve dejansko plačujem. Če mi dajo Timeshift fukcijo zastonj, pol mi pa lahko posiljujejo z reklamami vmes. Ampak ta funkcija ni zastonj, jaz za njo že plačujem! Tako da je to totalno nedopustno z njihove strani.
Samo moja protožba ne pomeni kaj dosti, če nas bo pa ogromno, pa morda malo razmislijo o tem. Sploh če bi se to pojavilo v medijih.
Kaj zdaj lahko še sam naredim? Najprej prekinem plačilo te funkcije, v naslednjem koraku pa najbrž tudi IPTV, itak bolj malo gledam TV, kaj šele teh 200+ programov. Morda sčasoma ugotovim, kaj vse še ne rabim od njih.
Dejansko se gre tu zgolj za princip. Jaz za njihove storitve že plačujem. Vsiljevanje teh reklam v plačljive produkte me pač izredno moti.
Samo moja protožba ne pomeni kaj dosti, če nas bo pa ogromno, pa morda malo razmislijo o tem. Sploh če bi se to pojavilo v medijih.
Kaj zdaj lahko še sam naredim? Najprej prekinem plačilo te funkcije, v naslednjem koraku pa najbrž tudi IPTV, itak bolj malo gledam TV, kaj šele teh 200+ programov. Morda sčasoma ugotovim, kaj vse še ne rabim od njih.
Dejansko se gre tu zgolj za princip. Jaz za njihove storitve že plačujem. Vsiljevanje teh reklam v plačljive produkte me pač izredno moti.
Plačevati za časovni zamik in potem še dobiš zraven reklame je nesmisel. Pravilno da si se pritožil
-
- Znanec
- Paket: T4 VDSL (VDSL2) 13-14/0.9 Mbit
- Kraj: LJ-Vič
Se strinjam.
Mislim, da bi bilo tole potrebno spraviti v medije - javna debata.
Ne gre toliko, da je to uvedel T-2, kot pa za to da se po pritiskih s strani dobaviteljev programov v plačljive storitve uvaja dodatne reklamne bloke.
Sicer sprva 2-3 na dan, kasneje pa seveda čedalje več.
Ker bo to postalo normalno, bodo to vgradili vsi ISP/IPTV ponudniki, itd.
Mislim, da bi bilo tole potrebno spraviti v medije - javna debata.
Ne gre toliko, da je to uvedel T-2, kot pa za to da se po pritiskih s strani dobaviteljev programov v plačljive storitve uvaja dodatne reklamne bloke.
Sicer sprva 2-3 na dan, kasneje pa seveda čedalje več.
Ker bo to postalo normalno, bodo to vgradili vsi ISP/IPTV ponudniki, itd.
-
- Znanec
- Paket: Internet, TV
In pa dejansko so nam to funkcijo, ki stane ene 6 evrov, reklamirali ravno s tem, da lahko prevrtimo oglase:

Prevrtavanje naprej in nazaj: Nič več prekinitev z oglasi med ogledom napetega filma.