VDSL - kraji, kjer bodo dobili T-2 kolokacije
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Aha, vidim, da je že javno objavljeno.
Če t.i. "neodvisni" mediji niso o tem pisali, je to zgolj zaradi obilice drugega dela in dejstva, da je to povsem nezanimiva zadeva za širšo strokovno, laično in siceršnjo javnost...
Tale odločba so DOBRE novice - za T-2 in seveda za uporabnike. Vidim, da bo tole nekoliko pospešilo (med drugim) tudi izgradnjo novih central (kolokacij), kjer je do sedaj telekom zavračal izgradnjo (marsikje tudi upravičeno, da jih ne bomo samo kritizirali).
Edina žalost je, da te odločbe nastajajo tako počasi. Tole bi moralo biti urejeno že pred enim letom!

Če t.i. "neodvisni" mediji niso o tem pisali, je to zgolj zaradi obilice drugega dela in dejstva, da je to povsem nezanimiva zadeva za širšo strokovno, laično in siceršnjo javnost...

Tale odločba so DOBRE novice - za T-2 in seveda za uporabnike. Vidim, da bo tole nekoliko pospešilo (med drugim) tudi izgradnjo novih central (kolokacij), kjer je do sedaj telekom zavračal izgradnjo (marsikje tudi upravičeno, da jih ne bomo samo kritizirali).
Edina žalost je, da te odločbe nastajajo tako počasi. Tole bi moralo biti urejeno že pred enim letom!

Optika 100/10
Torej? Še nekaj, če ne bo možno uporabljati interneta pri T-2, a je vseeno možno, da obdržim SiOL ADSL, odklopim Telekomov priključek in naročim T-2 telefonijo?Rosinant napisal/-a:Na 3 km ne bom mogel dobiti niti 1M/256k, z ADSL pa lahko tudi mnogo hitrejše pakete?
Če je odgovor še vedno "ne", kdaj pa bodo te "nove tehnologije" v uporabi? Še letos, 2007?
-
- Nergač
- T-2: Še nimam
- Paket: 700/60
- Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
Od kje ? To ti pišem za VDSL ? Grafi, ki so na spletu, so večinoma za debelino parice 0.4 mm. Takrat je v bistvu po grafu možen VDSL do 1,5 km. Pri 0.8, pa bi naj laufalo do 2300 metrov. Odvisno od opreme in profilov.Vsaj tako sem izvedel, ko sem bil na nekem seminarju v Avstrijii. Že sam sem se iz veliko primerov naučil, da takšni grafi ne držijo. V praksi je lahko doseg krajši, ali pa daljši.KoMar napisal/-a:Pa od kje ti ideja, da bo na 3 km+ delalo kaj več kot ADSL 1 / 256?
Pri ADSLu sem pa jaz primer, ko imam pri 2600 metrih 1 Mega ADSL in SIOL TV. Pa takih primerov ni malo pri nas. Kako pa grafi kažejo ?
http://WWW.power-server.si ( v izdelavi)
-
- Novinec
- T-2: Še nimam