IPTV na računalniku
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
-
- Model
- Paket: 8/1
- Kraj: Radovljica
Re: IPTV na računalniku
Nimda, da te nekaj prašam. Zdaj ko uvajate tole, a bo obstajala možnost da vzamem še en amino, ga postavim v kevder in šibam TV na VLC. Vi dobite svoja 2 € (kar je pošteno), jaz pa gledam TV na comp brez izgube kvalitete digitalno-analogno-nazaj digitalno in sranja z TV tuner kartico. Konc koncev, jaz plačam dva streama, vi mi pa date dva streama.
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!
-
- Starešina
Zadeva je fer, kot si rekel, saj so nekatere reči kodirane, tudi recimo VSI filmi na VoD in torej na VLC nikakor ne moreš dobiti vse vsebine. Dodatno velja, da VLC ni podprt v smislu, če imaš kockanje ali zatikanje. In seveda ne gre za tisti 2 EUR - tisto pokriva Aminota kot napravo. Pravim, da ni nujno, da boš vedno dobival IP številko. Nekatera novejša oprema že ne podpira več DHCP-jčenja na neznano opremo (v smislu, da je Amino znana oprema).
Optika 100/10
Zakaj se ne odpre za več streamov potem tistim vsem ki želijo?
Mimogrede...zakaj se recimo ne rezervira en blok privatnih IPjev kamor se dajo neznane naprave, pa recimo da je od tam možen še kak omejen dostop do neta...namesto da se ljudje pepčkajo z dhcpjem in releasi...
Mimogrede...zakaj se recimo ne rezervira en blok privatnih IPjev kamor se dajo neznane naprave, pa recimo da je od tam možen še kak omejen dostop do neta...namesto da se ljudje pepčkajo z dhcpjem in releasi...

-
- Starešina
S tem se pepčkajo mrežarji. Rekel sem, da se bo dalo rešitev, ne pa namerno blokiralo VLC (ki sicer ni podprt).
Optika 100/10
-
- Model
- Paket: 8/1
- Kraj: Radovljica
Dobr, mene na PC tko samo zanima gledat dnevnik pa formule, ostalo je bolje s kavča na TV, tko da me une dodatne funkcije niti ne zanimajo preveč. VoDa tko ne uporabljam, mam DVDje v videoteki za voglom. Se bo pa seveda najdu kakšen ki jih bi hotu met. Kar se pa tiče podpore je pa na PC ne rabim. Na PC nimam zatikanja, na Amino mi pa vsake tolk štekne kakšen frame al pa dva, zvok je skoz bolj nesinhroniziran.. Ne vem za druge, ampak pr men je kvaliteta paketa na PC-ju boljša kot tista na Amino.
Jao nama sa Vama
-
- Starešina
To imaš defekten Amino ali kabel - preveri in pojdi zamenjat v Kranjsko poslovalnico če je treba. 

Optika 100/10
-
- Model
- Paket: paket štirica na 10/10 optiki
- Kraj: Koper
Začnite ga še v Kopru takole svirat, pa grem nazaj na kabel, pa četudi za dražjo naročnino in kljub FTTH.obi napisal/-a:Veselje pri vsem tem pa je da če ima tvoja mama ali oče naročeno TV storitev in hočeta takrt gledat TV nau delal, vrjemi mi.Slowhand napisal/-a: ?????
men ni delal samo 12 ur,od tega sem osem ur spal.....![]()
![]()
na mrežni spremeni ip npr:10.100.100.100 (10.xxx.xxx.xxx) (subnet maska se sama nastavi na 255.0.0.0. sam klkneš v polje) pa bo....
je pa res,da pol ne moreš surfat po netu (razen če maš dve mrežni)...
ko greš pa na net,pa spet spremeniš na samodejno pridobivanje ip naslova,pa je...(razen,če maš statičnega - pol morš pač vnest tega)
Aja da še omenim onemogočen VLC ostane do nadaljnega, pa ne me prašat zakaj.
- rokx
- Novinec
- Paket: T4 @ 100/10
- Kraj: Koper - Semedela
A je potem kakšna rešitev za VLC ki odpira samo POP TV?
Meni namreč v VLC-ju odpira samo POP TV in tisti kanal ki se trenutno pretaka preko aminota.
Meni namreč v VLC-ju odpira samo POP TV in tisti kanal ki se trenutno pretaka preko aminota.
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Meni deluje VLC OK.
Imam pa dve mrežni: ena adirektno v Milana in je samo za VLC, druga pa vezana na router in je za internet in LAN.
Imam pa dve mrežni: ena adirektno v Milana in je samo za VLC, druga pa vezana na router in je za internet in LAN.
-
- Začetnik
Neki me zanima. Eni pravjo da je možno uporablat intrnet pa gladat TV na PCju sam z enmu kablam iz routerja eni pravjo da ni.
Naredu sm tole sam braz aminota:

Neki časa mi dela tko internet kot TV pol pa intrnet dol pade po ene 10min pa lahka gledam sam še TV. Pol morm resetirat router da spet oboje dela... pa spet dol pade... Zdej me zanima al je treba kej pr routerju nastavt, al to sam z mojmu routerjam (Level One FBR 1403TX) ni mogoče pa s kkšnmu drugmu je, al to na splošno ni mogoče?
Naredu sm tole sam braz aminota:

Neki časa mi dela tko internet kot TV pol pa intrnet dol pade po ene 10min pa lahka gledam sam še TV. Pol morm resetirat router da spet oboje dela... pa spet dol pade... Zdej me zanima al je treba kej pr routerju nastavt, al to sam z mojmu routerjam (Level One FBR 1403TX) ni mogoče pa s kkšnmu drugmu je, al to na splošno ni mogoče?
- rokx
- Novinec
Imam točno tako kot ti povezano.Fry napisal/-a:Meni deluje VLC OK.
Si še kaj nastavljal na sistemu?
- rokx
- Novinec
Moj problem je bil požarni zid.
Mi ni pustil VLC-ja da se poveže na internet, pa niti vprašal me ni če ga lahko spusti al blokira.
Imam pa Kerio-ta.
EDIT:
Sm ugotovu da mi tudi prekine povezavo čez nekaj deset sekund.
Če ga izklopim lahko gledam brez problema.
Mi ni pustil VLC-ja da se poveže na internet, pa niti vprašal me ni če ga lahko spusti al blokira.
Imam pa Kerio-ta.
EDIT:
Sm ugotovu da mi tudi prekine povezavo čez nekaj deset sekund.
Če ga izklopim lahko gledam brez problema.
Še vedno bi prosil, če mi kdo pove kako snemat z VLCjem vsebino, ki se predvaja. Za Tv programi ni problem. Sem inštaliral IPTVrecorder, ki dela v redu. Ampak lahko posnamem samo TV programe. Če priklopim na PC videorekorder ali kaj drugega, ne vem kako direktno v VCL to posnet. ADITEYATV nisem niti probal, ker sem zadovoljen z VCL, pa še daljinca sem naštimal, da mi dela. Prosim, če mi lahko kdo pomaga z nasvetom
Hvala in lep pozdrav!
Hvala in lep pozdrav!
"C:\Program Files\VLC\vlc.exe" --high-priority udp://@239.1.1.115:5000 :sout=#transcode{vcodec=mp2v,vb=768,scale=1.0,acodec=mp3,ab=64,channels=2}:duplicate{dst=std{access=file,mux=ts,dst=SLO1.mpeg}}
S tem ukazom v komandni vrstici boš posnel Slovenijo 1 v datoteko Slo1.mpeg. Naprej se pa znajdi sam.
S tem ukazom v komandni vrstici boš posnel Slovenijo 1 v datoteko Slo1.mpeg. Naprej se pa znajdi sam.

Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna!