MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
nemo
Starešina
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.6 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a nemo » 26. Nov 2014 ob 09:50

Inštaliral beta verzijo in sem navdušen. Imam pa par vprašanj. Ne znam skrit seznama kanalov in epg, če gledam v oknu. Ker je potem slika zelo majhna je vse skupaj neuporabno. Kaj moram nastavit? Poleg tega v fs ne vidim opisa oddaje in logotipa programa. Poskusil sem z različnimi nastavitvami, vendar brez uspeha. Kaj je potrebno narediti tu?
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 26. Nov 2014 ob 10:11

Če ne gledaš v FS načinu imaš na desni (ali levi, stvar nastavitev) zgoraj seznam kanalov spodaj pa spored. Čisto te kolone ne moreš skrit. Lahko pa jo pomanjšaš. Poišči rob in potegni okno čisto desno. Obstaja v programu tudi nek Window način (privzeta tipka W), ki ti skrije menu in statusno vrstico. Lahko naredim, da se (opcijsko seveda) skrije še ta desna kolona. Ko si recimo v tem načinu lahko to okno premikaš direktno z miškinim klikom kamorkoli na video okno.

V FS vidiš opis oddaje, če imaš izbrano nastavitev, da ti ga vedno prikaže ob zamenjavi kanala ali pa da ti ga prikazuje, če se sprehajaš po FS OSD EPG tabeli kanalov. Če oboje nimaš izbrano pa ga dobiš tako, da se z miško zabiješ na dno okna.
Slika

roCkY
Legenda
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 26. Nov 2014 ob 12:22

Lahko naredim, da se (opcijsko seveda) skrije še ta desna kolona.
Tole bi bilo res dorodošlo.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 26. Nov 2014 ob 21:53

THJ napisal/-a:Če ne gledaš v FS načinu imaš na desni (ali levi, stvar nastavitev) zgoraj seznam kanalov spodaj pa spored. Čisto te kolone ne moreš skrit. Lahko pa jo pomanjšaš. Poišči rob in potegni okno čisto desno. Obstaja v programu tudi nek Window način (privzeta tipka W), ki ti skrije menu in statusno vrstico. Lahko naredim, da se (opcijsko seveda) skrije še ta desna kolona. Ko si recimo v tem načinu lahko to okno premikaš direktno z miškinim klikom kamorkoli na video okno.

V FS vidiš opis oddaje, če imaš izbrano nastavitev, da ti ga vedno prikaže ob zamenjavi kanala ali pa da ti ga prikazuje, če se sprehajaš po FS OSD EPG tabeli kanalov. Če oboje nimaš izbrano pa ga dobiš tako, da se z miško zabiješ na dno okna.
Možnost, da povsem skriješ seznam in spored v oknu bi bila fina, seveda.

Sicer pa se mi v FS ob zamenjavi kanala ali ko grem z miško na dno pokaže samo ime kanala in naslov oddaje, ni pa opisa in ni trajanja, kar sem videl tukaj na screenshotu. Eno tako malo okence se prikaže, ki je visoko samo cca. 2 cm.
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 06:27

Ha. Želim to dodat v program pa vidim, da je to že not. Poglejte v menu Pogled->Stranska vrstica->EPG. Lahko se izklopi samo EPG ali pa cela stranska vrstica. Ko je enkrat izklopljen in stisneš tipko W za način okna, jih tudi ne prikaže. Je to dovolj ali bi kdo želel kakšno drugačno funkcionalnost?

Glede FS in OSD EPG. Povečaj višino v nastavitvah. Bom popravil v naslednji beti, da bo privzeta višina vsaj 250px.

Sem tudi posodobil povezavo do nove beta verzije 1.0.4.11. Tole imam zaenkrat dodano:
  • - če kanal nima sporeda vseeno prikažem osnovne podatke o programu
    - če menjaš kanal med PIP oknom in glavnim oknom, ne prikazuje samodejno sporeda, tudi če je ta možnost izbrana
    - dodana možnost pregleda sporeda naprej/nazaj iz FS OSD EPG
    - popravljen bug, ko se je program sesul, če si se na hitro sprehajal po OSD tabeli kanalov
    - povečana privzeta vrednost višine FS OSD EPG okna iz 64 na 250
Ja vem, da je veliko verzij. Nimam kaj naredit. Cel čas še nekaj popravljam in spreminjam. Počasi se bo vse skupaj ustavilo. Moj cilj nadgradit MCTV, da bo bolj funkcionalen je že zdavnaj izpoljnjen. V bistu samo še "želje" dodajam. Kot nalašč za decemberske praznike.
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Nov 2014 ob 08:30

Zdaj je vse kot je treba. Stranske vrstice sem izklopil, osd povečal, dela kot bomba. Če bi ti na t2 še izdali, kako omogočiš ts, bi bila pa moja sreča popolna. Pravzaprav bi ti, če so pametni, morali nakazati honorar in iz tvojega programa narediti "neuradno uradni" program za gledanje tv na računalniku.
Plačaš 100, dobiš 90.

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 27. Nov 2014 ob 09:10

Sem pa res slep. V stari verziji imam stransko vrstico vedno izklopljeno. Na tej verziji pa mi ni uspelo dojeti, da ni opcija "stranska vrstica" le zaradi opcije prikaza EPG ampak se da zadevo tudi izklopiti. :hmm: :nevem:

TS bi bil res dobrodošel.

MC je sicer že dolgo neuradni uradni program za gledanje IPTV (Siol, T-2). Kolikor sem v preteklosti spremljal ta forum je bil VLC veliko bolj popularen čeprav MC pred THJ omogoča vse osnovne funkicije. Tale upgrade pa je seveda čisto drug nivo. Razlike pri uporabniški izkušnji je že sedaj nekako toliko kot med VLC in osnovno verzijo MC.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 09:32

Za TS sem že enkrat nekje pisal. Meni je ratalo predvajat oddajo za nazaj preko VLC-ja in je delovalo čudovito, dokler seja ni potekla. V bistvu čisto enako kot če predvajaš Live TV. Težava je le kako priti do URL naslova oddaje za nazaj. Preko fiddlerja se da vse najti. Ampak spodaj je en kup Javascript, ki so dobro zamaskirane, da se ne da direktno prebrat kako se kreirajo seje in kako je urejeno glede prijave, profilov, ID kanala, ...

Bi se moral res res potrudit, da bi to naštudiral in "reverzno" preprogramiral. Glede tega obstaja seveda več problemov. Prvi je legalni, ker dvomim, da bo podjetje, ki je to za T2 naredilo dovolilo, da se to uporablja še kje drugje kot na napravah, ki jih oni podpirajo. Druga pa časovni, ker žal toliko časa nimam, da bi šel tole raziskovat. Če bi bi raziskal potem ne vidim problema zadeva dodat v MCTV. Spodaj je itak VLC, ki predvaja vse kar mu vržeš.
Slika

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 27. Nov 2014 ob 09:44

Ponudnik bi ti moral priti naproti vkolikor si pripravljen zadevo spraviti na svetlo.
Nismo v letu 414 in PC priklopljeni na TV v dnevnih sobah so dejstvo že skoraj 10 let. Uporabniki dobimo zelo željen in uporaben "fičer" mim browserja za WIN OS. Ponudnik pa se reši stroškov s podporo in vsem težavam, ki so bojda s tem glede na objave neuradnikov, ko sem pred par meseci drezal v tole tematiko na tem forumu.

webmaher
Starešina
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a webmaher » 27. Nov 2014 ob 10:36

Ponudniku se j e b e za take stvari... IP TV je kot naročena za smart TVje, ki so zdaj že precej poceni in ena takale super zadeva bi se z lahkoto uporabila tudi tam in @THJ bi to spedenal v nulo... narediti nekaj takega v tako malo časa je res vse hvale vredno... meni telesmehovci samo kimajo podobno kot znovarji (rtv slo) ..lahko jim dam tisoč res uporabnih nasvetov pa nič od nič.... @THJ pa v parih tednih skapira vso zadevo in naredi pravo malo mojstrovino... pri telesmehu se gledanje za nazaj reši tako, da najprej na Ciscu zalaufaš zadevo in jo poskeniraš na PCju in potem frekvenco dodaš in gledaš s Kodijem kjer češ :mrgreen:
Sony 65XE9005 z EON box, HTPC 4k HDR
Kodi 20 Nexus, Plex+a4k+umbrella

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 10:41

Saj tu je podobno. Greš na spletno stran. Vklopiš snifanje. Ko štartaš oddajo za nazaj najdeš URL. Ga copy paste v VLC in ga predvaja. In vse to bilo fino avtomatizirat. V MCTV bi dodal samo tvoje T2 prijavne podatke. Izbereš kanal in rečeš naj prikaže spored (na tv2go je kar dober). Klik na oddajo in akcija...

Morda nekoč. Trenutno (letos) žal ne.
Slika

webmaher
Starešina
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a webmaher » 27. Nov 2014 ob 10:46

ker približno vem frekvence imam poskenirano v minuti dveh in lohka gledam vse kar gledajo drugi... niti toliko se ne potrudijo, da bi zakodirali :mrgreen:
Sony 65XE9005 z EON box, HTPC 4k HDR
Kodi 20 Nexus, Plex+a4k+umbrella

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Nov 2014 ob 11:41

Lahko bi mu dali dostop do BRO stream-ov - magari samo za programe ki so na tv2go.
Slika

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.11 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 12:15

Ma ta debata ne vodi nikamor. Nihče me ne bo kontaktiral, da bi sodeloval z menoj glede TS. Ko/če najdem čas se sam lotim tega pa da vidim kaj bo ratalo iz tega. Dajmo raje fokus na MCTV takšen kot je sedaj in da ga naredimo še bolj stabilnega ter uporabnikom prijaznega.

Ravnokar sem posodobil povezave. Verzije 1.0.4.11 je sedaj nova stabilna verzija. Meni je ne rata sesut pa če se še tako trudim. Bug report sem dal na nulo. Gremo od začetka. Tako kot prej. Če se nepričakovano sesuje naredi v podmapi \error log datoteko. To potrebujem, da najdem razlog sesutja in ga odpravim. Želje in komentarji so dobrodošli. Samo ne pretiravat.

Je pa ena velika sprememba v zip datoteki s programu. VLC knjižnice sem vrgel ven. Imam dva razloga. Prvi je da ste mi skuril 15GB do sedaj v tem mesecu na strežniku (675 prenosov datoteke s sporedom!). Drugi je pa ta, da dajem vsakemu možnost, da uporabi VLC verzijo, ki mu deluje najbolje. Sam priporočam 2.15. Povezavo do VLC knjižnic sem dal tudi v prvo objavo. Zaenkrat toliko..
Slika

akulp
Faca

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.11 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a akulp » 27. Nov 2014 ob 12:54

THJ, hvala za ves trud.

Upam, da je tudi padlo kaj prostovoljnih cekinov na ta račun ...

Odgovori