MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
T-2: Že imam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.11 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 12:58

Nekaj pa res. Itak to ne delam zarad €. Če pa kaj dobim, pa takoj ženi povem. Jo pomiri za nekaj dni, ker zvečer programiram.
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Paket: t4 tera na optiki

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.6 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Nov 2014 ob 13:03

roCkY napisal/-a:Ponudnik bi ti moral priti naproti vkolikor si pripravljen zadevo spraviti na svetlo.
Nismo v letu 414 in PC priklopljeni na TV v dnevnih sobah so dejstvo že skoraj 10 let. Uporabniki dobimo zelo željen in uporaben "fičer" mim browserja za WIN OS. Ponudnik pa se reši stroškov s podporo in vsem težavam, ki so bojda s tem glede na objave neuradnikov, ko sem pred par meseci drezal v tole tematiko na tem forumu.
Natančno tako! Posebno zdaj, ko je zaklenjeno vse, kar ni naročeno, mi ni jasno, kaj bi t2 s tem izgubil. Po moje bi bilo nasprotno: ne samo da bi bili uporabniki bolj zadovoljni, ampak tudi stroški za t2 bi bili manjši, ker bi rabili manj stb. Tista dodatna naročnina za stb (2 €/mesec?) namreč precej dolgo ne pokrije stroška nabave, tako da se bi jim pmm dosti bolj izplačalo, da bi ljudem omogočili, da tv gledajo na pcju s takšno rešitvijo, ki jih povrh tega nič ne stane. T2togo v browserju pa naj ostane za vse, ki se jim ne ljubi ali ne znajo prčkat po pcju, in za linuksovce in applovce.

@webmaher: smart tv je mogoče res kot naročen za to, ampak kaj, ko imaš 1000 platform. Pri pc pa z rešitvijo za Windows pokriješ 95% uporabnikov.
Zadnjič spremenil nemo, dne 27. Nov 2014 ob 13:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Nov 2014 ob 13:04

THJ napisal/-a:Nekaj pa res. Itak to ne delam zarad €. Če pa kaj dobim, pa takoj ženi povem. Jo pomiri za nekaj dni, ker zvečer programiram.
No, z ženo in otrokom pa se le ukvarjaj, da ne bosta zaradi nas zapostavljena! :namrec:
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.0.0 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Nov 2014 ob 13:12

THJ napisal/-a:
  • - V paketu ne dodajam več privzetih VLC knjižnic. Podpora za 1.11 je okrnjena. Moj razvoj gre v smeri optimiziranja za verzijo 2.15+, vključno z 2.20 RC beta verzijami VLC knjižnic. Predlagam, da si iz povezave za prenos snamete verzijo 2.15 in šele v primeru težav poskusite verzijo 1.11.
Za tiste, ki smo bolj tupi, bi bilo nujno, da napišeš, kaj iz vlc zipa je treba skopirat in kam. Pliz!
Plačaš 100, dobiš 90.

roCkY
Legenda
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 27. Nov 2014 ob 13:13

če me spomin ne vara vse v helpu piše

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Nov 2014 ob 13:16

Ups! :oops:
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 13:19

Beri navodila. Tretja objava v tej temi. Help ti ne pomaga v programu, ker se program ne zažene, če nimaš nameščenih VLC knjižnic.
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina

Odgovor Napisal/-a nemo » 27. Nov 2014 ob 13:32

Še enkrat ups! (Je pa res, da naprej od druge objave nisem šel, ker nisem pričakoval, da si tudi tista navodila spreminjal. Mogoče bi tisti del navodil vseeno skopiral še v drugo objavo?)
Plačaš 100, dobiš 90.

roCkY
Legenda

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.6 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a roCkY » 27. Nov 2014 ob 13:33

THJ se več kot strinjam, da je narejeno ogromno in je zadeva povsem funkcionalna na bistveno višjem nivoju kot osnovna verzija.
praviš da je bug spisek resetiran: tečnoba dodajam na aktualnega
roCkY napisal/-a:EPG: -horizontalni drsnik se občasno pojavi pod vsebino oddaje
-klik na opis odaje povzroči menjavo kanalov namesto listanje po njej

Ponovni zagon programa mi ne deluje vedno. Sicer raje zaprem in iz traya ponovno zaženem. Klikov je enako saj je treba ponovni zagon potrditi.
- EPG po menjavi PIP ne dela dokler ne menjam kanala.
Na temle PC mi po menjavi PIP namesto EPG prileti ven opravilna vrstica. Na drugem sprobam. Je pa tale pisarniški in sem zelo malo klikal po Multicastu in ne vem, če je to bilo v prejšnji verziji. Skratka slika po PIP menjavi očitno ni na vrhu dokler ne kliknem nanjo.

Sicer pa počasi. Se nič ne mudi. Prvo real life pol pa hobi. Pa zvečer le svojo pocrkljaj namesto da gledaš le kodo.

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 27. Nov 2014 ob 13:35

Tole bi bilo verjetno koristno dati v prvi post. Saj kdor pride po program prvič ga niti zagnati ne more, če že nima knjižnic.
C/P iz pomoči:
1. Namestite najnovejši vlc s strani http://www.videolan.org/vlc/

2. Najdite mapo, kjer je nameščen vlc npr. c:\Program Files\vlc\ in nato kopirajte libvlc.dll, libvlccore.dll in celotno plugins mapo v mapo, kjer je nameščen MulticastTV npr. c:\Program Files\MulticastTV\.

OPOZORILO:
Nekatere funkcije pri VLC-FE verziji ne delujejo, ker so za delovanje potrebne spremembe v vlc-jevi izvorni kodi. Primer take funkcije je zoomiranje, ki ne deluje pravilno, prav tako se ne da odpreti tabele in prikaza trenutne in naslednje oddaje s premikanjem miške na rob ekrana. Če pogrešate te funkcije, uporabite standardno MulticastTV verzijo. Zoomiranje bo lahko pričelo pravilno delovati z namestitvijo novejšega vlc-ja po postopku opisanem zgoraj.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Nov 2014 ob 14:02

- horizontalni drsnik se občasno pojavi pod vsebino oddaje
Mi ne in ne in ne rata ponovit. Pa sem delal še čuda stvari na tej tabeli. Drugače bi moral kazat tudi vertikalni drsnik pa ga z Windows API skrijem. Isti Windows API bi moral skrit tud horizontalen drsnik. Bom še enkrat preveril, če na slepo kaj naredim, da do tega ne pride.
- klik na opis odaje povzroči menjavo kanalov namesto listanje po njej
Enojni klik v tabeli kanalov v FS ne bo nikoli menjal kanala ampak samo spremenil vsebino sporeda v FS OSD EPG oknu, če imaš to opcijo izbrano (ter posledično tudi v drevesnem seznamu pod seznamom kanalov v načinu okna). Mogoče ti miška nagaja in ti kucne dvojni klik? Edina možnost, ki jo najdem v programu je v nastavitvah če izbereš pod zavihkom Razno->Upravljanje->Izbor kanala z: Double click (ja vidim tipkarsko napako, popravim in poslovenim na Dvojni klik). Ta možnost naredi dve stvari. Če v drevesu kanalov v oknu klikneš 1x na kanal ti takoj zamenja in druga stvar, takoj zamenja če klikneš na številko kanala v FS tabeli kanalov. Mogoče imaš tako nastavljeno na enojni klik? Lahko tale bug še kdo drug potrdi, ker sam ga ne morem. Meni lepo dela.
- EPG po menjavi PIP ne dela dokler ne menjam kanala.
Grrr. Rabim optiko in boljši upload. Tale PIP delam na slepo, ker meni dva kanala hkrati ne delujeta. V programu sem že v tej verziji dodal, da ko menjaš PIP z glavnim oknom naj ne kaže sporeda razen če se spodaj zabiješ. A tebi se sploh nikoli ne kaže? Mi tudi ob kockanju ko furam dva kanala hkrati tega ne rata ponovit.
Na temle PC mi po menjavi PIP namesto EPG prileti ven opravilna vrstica. Na drugem sprobam. Je pa tale pisarniški in sem zelo malo klikal po Multicastu in ne vem, če je to bilo v prejšnji verziji. Skratka slika po PIP menjavi očitno ni na vrhu dokler ne kliknem nanjo.
Tako je nastavljeno. Če imaš dva okna ti samodejno nastavi glavno okno, da ni top most.
Slika

zizitop
Model
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zizitop » 28. Nov 2014 ob 18:53

@THJ, sem ugotovil izvor težave. Je čisto nekaj drugega, kar smo pričakovali, a je povezano s tvojim programom in imam tudi razlago, zakaj se to ne dogaja v običajnem Multicastu.

- Miška je brezžična (to bi moral zadnjič povedati)
- Problem pa se pojavlja, kadar pride TV skozi router
- Če na routerju ugasnem Wi-Fi, potem je OK

Zakaj se to ni pojavljalo že prej:
Ker sem imam dve mrežni kartici, eno za internet preko routerja. Druga pa je priključena direktno v T2 modem in je samo za TV.

Problem v tvojem Multicast THJ pa je, da se ne da definirati, preko katere kartice naj jemlje TV signal. Čeprav nastavim, naj jemlje iz LAN2, kabel pa vključim samo v LAN3, bo TV vseeno deloval. Ravno tako obratno, kabel samo v LAN 2, tvoj multicast pa nastavim na LAN3, bo TV delal normalno.
http://prntscr.com/5b2nc2

Seveda ko priključim oba kabla in v tvojem Multicast THJ definiram, naj predvaja TV skozi LAN2, najbrž naredi po svoje, in predvaja kar skozi LAN3, na katerega je vključen router.

Bi morda sam moral kaj nastaviti v nastavitvah ali je res finta v tvojem programu?

Hvala in brez zamere.

LP

mikrohard
Starešina
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Nov 2014 ob 19:42

Razlaga je zelo enostavna... multicast ti zabije WiFi na routerju... in zato, ker tako miška kot WiFI delujeta na 2.4GHz, ti začne miška štekati.

Rešitev?
1.) Poglej, če lahko vklopiš IGMP/multicast snooping/filtering na routerju
2.) Probaj prestaviti WiFi kanal
3.) Poglej, če lahko WiFI prestaviš na 5GHz (to morajo podpirati tudi klienti)
4.) Boljša wireless miška, ali pa raje žična
5.) Spelji si multicast mimo routerja, kot si že prej govoril... ni potrebno, da program podpira izbiro mrežne, saj lahko zadevo nastaviš s statično routo (google is your friend)

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 28. Nov 2014 ob 20:19

Uf na tole pa nimam odgovora. Ta del programa glede preko katere mrežne kartice naj gre multicast protokol, nisem nikoli spreminjal. Kot sem že večkrat omenil, sam uporabljam udpxy na mojem routerju in s predvajanjem nisem nikoli imel težav. V originalni zadnji verziji MCTV-ja ti potem dela brez težav? Morda je problem v routingu.

Morda lahko probaš predloge, ki jih je podal @mikrohard?
Slika

zizitop
Model
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zizitop » 28. Nov 2014 ob 20:21

Router je običajni WRT54GL z victek Tomato FW. Torej, 5 GHZ odpade.

Lahko bi enostavno blokiral Multicast na routerju, a včasih gledam TV tudi preko WI-Fi na prenosniku.

Ne me narobe razumeti, to komot naredim, če je s programiranjem preveč dela. Ali pa bom multicast na routerju omogočil samo po potrebi. Zavedam se, da je za mene manj dela, če moram občasno prenastaviti router, kot pa za programerja preprogramirati to funkcijo ali celo iskati napako v kodi.

Vendar saj vemo, dobrodošlo vsekakor je, če deluje. preko kartice, katero določimo.

Ja, preko original MCTV dela brez problema.

Skratka, ne se sekirati. :pivo:

LP

Odgovori