Podobno kot nekateri pišejo sem tudi sam imel zanimive težave. Na kompu z dvema mrežnima eno priključeno na private network 172.*.*.*/16 (usmerjevalnik) in drugo direktno na switch kjer je tudi Amino, mi IPtv nikakor ni hotel delati. Na prenosniku priključenim na isti switch pa brez kakršnihkoli nastavitev takoj vse delalo. No Izklopiti sem moral Windows FW.
Ker me je vse zelo mučilo sem se malo poglobil v problem in na kompu izklopil mrežno s privatnim omrežjem ter se poigraval s tisto, ki je priključena direktno. Probal sem z vsemi možnimi in napisanimi nastavitvami na VLC-u, ki je 1.0.2, pa ni pomagalo. Tudi mrežno sem probal dati v 10.0.11.* network brezuspeha. Potem pa sem se lotil mac spofinga, saj sem misli, da se izvaja kakšen cacheing, čeprav je DHCP lease veljaven le en dan... (pa to ni pomembno). Ugovovil oz našel sem namreč neke čudne network tunnele ?!? Zanimivo In vedno več jih je bilo... hmmm pa se pomislil da jih odinstaliram in rebootam komp. Čudežno po rebootu je vse delalo. Torej če kdo naleti na takšen problem lahko naredi sledeče:
V ukazni vrstici <CMD.EXE> izvedemo ukaz :: IPCONFIG /ALL
Videli bomo nekaj Tunnell adapterjev isatap... in enega 6T04, ki je očitno referenčen, saj mora dobiti Gateway in DNS-e od T2, če jih nima je verjetno to problem. No jaz sem šel v Device Manager in kliknik View --> Show Hidden Devices, in odinstaliral vse te tunele ter naredil reboot mašine.
Ekola, zame problem rešen. Aha, še na VLC-u sem naredil restore nastavitev na default in seveda dela s prve
Optika od 30.5.2008