T-2 roaming odslej preko Simobila
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Re: T-2 roaming odslej preko Simobila
Ja, ja ... ti kar delaj
Referenca (stari napisi v kuhinjah, nekaj v stilu vezen napis na platnu - mi mal starejši se tega še spomnimo): "Kuharice manje zbori da ti ručak ne zagori!"

- obi
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
- Kraj: ljubljana - medvode
- Kontakt:
Pol pa nič.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough
If you still hear me. It was not loud enough
-
- Začetnik
- Paket: mobilni internet
zdravo!
mam internet neomejeno in ga uporabljam v usb modemu,včasih pa tud v mobilniku in dans zjutrej mi je v mobilniku prvič nakazal pri omrežju R pač kot roaming ampak mobilnika nisem nič še uporabljal, potem sem dal sim kartico v modem in je na začetku neki cajta isto kazal da je gostovanje sam poj je prešlo na T-2 signal.
a zj morm skoz gledat pozorno tud ko bom na netu kdaj kej preklaplja?
sem pa iz Kranja - Primskovo.
mam internet neomejeno in ga uporabljam v usb modemu,včasih pa tud v mobilniku in dans zjutrej mi je v mobilniku prvič nakazal pri omrežju R pač kot roaming ampak mobilnika nisem nič še uporabljal, potem sem dal sim kartico v modem in je na začetku neki cajta isto kazal da je gostovanje sam poj je prešlo na T-2 signal.
a zj morm skoz gledat pozorno tud ko bom na netu kdaj kej preklaplja?

Za posladek pa še to. Na mojem telefonu ne prikazuje vedno R, ko je v gostovanju 

Cord cutter.
- Hevidi
- T-2jevec
- Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)
Ni ti treba skos spremljat, ker je določen del količine v paketih tudi v nacionalnem roamingu, za večje "dolpotege" pa le poglej na katerem omrežju sieliminatedzero napisal/-a:zdravo!
a zj morm skoz gledat pozorno tud ko bom na netu kdaj kej preklaplja?![]()

- turist
- Model
- Paket: T4 optika(100/10) +2x tel +fax
- Kraj: Kranj
To kar je pa v nacionalnem roamingu je pa ena prekleta žalost, je glih za pošto gledaz !! 

-
- Začetnik
Hevidi napisal/-a:Ni ti treba skos spremljat, ker je določen del količine v paketih tudi v nacionalnem roamingu, za večje "dolpotege" pa le poglej na katerem omrežju sieliminatedzero napisal/-a:zdravo!
a zj morm skoz gledat pozorno tud ko bom na netu kdaj kej preklaplja?![]()
Kako to misliš da je določen del količine v paketih tudi v nacionalnem roamingu?
Jst večinoma skoz uporabljam mobilni internet ker pač optike nimamo še speljane do bajte. Sam to me skrbi da ne bo kdaj preklopilo na Simobilovo omrežje pa da tega nebom opazil ker poj bo kar velik račun prišel.
Sicer se mi je dans prvič zgodilo da je preklopil še na simobilovo omrežje ker sem bliz centra Kranja kjer naj bi bilo omrežje T-2 dobro.
a se da nekako to omejit da mi modem ne skače na simobilovo omrežje?
-
- Legenda
- Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)
Roaming se da izklopit. Pošlji dopis ali se oglasi v poslovalnici.
Kolker razumem pa uporabljaš modem direktno na PC-ju. Prek aplikacije ne moreš omejiti roaminga? Na svojem lahko to nadziram. Sam imam modem na routerju kjer je pa zadeva bolj smotana saj se le "AT" ukazi da komunicirat z njim. Pa še videdeti se ne da kaj se dogaja...
Prva stvar, ki je prišla na misev ob novici da je prenos tudi v roamingu je bila kako zadevo na strani ponudnika preprečiti... Z nekaj zapleta (ta ali ena druga tema) se je zadeva rešila.
Kolker razumem pa uporabljaš modem direktno na PC-ju. Prek aplikacije ne moreš omejiti roaminga? Na svojem lahko to nadziram. Sam imam modem na routerju kjer je pa zadeva bolj smotana saj se le "AT" ukazi da komunicirat z njim. Pa še videdeti se ne da kaj se dogaja...
Prva stvar, ki je prišla na misev ob novici da je prenos tudi v roamingu je bila kako zadevo na strani ponudnika preprečiti... Z nekaj zapleta (ta ali ena druga tema) se je zadeva rešila.
-
- Začetnik
ahm torej mi bojo to potem oni omejil da ne bo preklapljanja na simobilovo omrežje?
dans gledam že cel dan če kaj preklaplja pa od jutra ni nič več preklopil, pa še tisto od jutra je bilo za kratek čas ko še nisem bil connectan.
USB modem imam na PC-ju ja, sem gledal če je kaka možnost pa je ena opcija Operator selection pač automatic ali manual, ampak so samo možnosti Automatic, GPRS , UMTS.
Tak da pojma nimam če bi to kej pomagalo.
dans gledam že cel dan če kaj preklaplja pa od jutra ni nič več preklopil, pa še tisto od jutra je bilo za kratek čas ko še nisem bil connectan.
USB modem imam na PC-ju ja, sem gledal če je kaka možnost pa je ena opcija Operator selection pač automatic ali manual, ampak so samo možnosti Automatic, GPRS , UMTS.
Tak da pojma nimam če bi to kej pomagalo.
Zanima me, če so še vedno klici iz gostovoanja v simobilu v t2 brezplačni? Se pravi t2(v simobilu)--->t2 Lp
// Edit: Morda sem v zmoti. Beri debato naprej.
Se mi je zdel, ker na helpdesku so rekl, da tud ce si v gostovanju v simobilu, da so klici v t2 brezplacni.
Res ni videt, da bi bilo to kjerkoli jasno zapisano, ampak včasih je pa bilo, hm...
Ja sej to,... Lahko bi bilo nekje jasno zapisano in bi vsak vedel kje je.
-
- Legenda
- Paket: HBO oranžni optimum
- Kraj: Novo mesto
Če kličem iz T-2 in sem v Simobilovem omrežju in kličem v T-2 je brezplačno ali ne? Prej ko smo bili v mobitelovem omrežju je bilo tako brezplačno. Pa tudi v servisnih straneh mi ne kaže 100 brezplačnih enot porabe, kljub temu da sem na King.