ISDN vmesnik

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a Krypto » 21. Maj 2007 ob 14:42

bLADEK napisal/-a:JUHUUU. Danes! Po 7 mesecih oblubljanja imamo spet prenosni telefon. Bolje po 7ih mesecih kot nikoli! :roll:
Po pol leta :P, priklop si mel 15.11. :)

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 21. Maj 2007 ob 14:43

pikoli napisal/-a:Mene pa zanima, če se da, da namesto tistega telefona v paketu dobiš ISDN vmesnik brezplačno.
lp
Pošl dopis da bi rad storniral belcota, pa da želiš namesto belcota ISDN vmesnik.

Uporabniški avatar
-sony-
Znanec
Paket: optika ;)
Kraj: Pred računalnikom;)

Odgovor Napisal/-a -sony- » 21. Maj 2007 ob 21:47

Imamo ta ISDN vmesnik ... zanima me če ima kdo podobne težave... ko koga kličeš slišiš sam sebe v odmevu, ko govoriš/odgovarjaš .. ?!?!? :? :!: :?:
HD TV ;)
Slika

Čakal---26dni

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 22. Maj 2007 ob 08:56

Ja, ja, nič novega ni to. Pokliči na HD in prijavi napako. Najbolje, da kr vsakič, ko se ti to zgodi. Jest sem se na to že navadil, tako da svoje odmevanje kar preslišim. Se ti tudi kdaj zgodi, da te klicani ne sliši? Očitno so te "nastavitve" odvisne od uporabnika do uporabnika, vsaj tko sklepam, ko nekateri pravijo, da teh težav sploh nimajo .
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

mitja_i
Starešina
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 22. Maj 2007 ob 09:05

Odmev "nastavitev" ampak lastnost telefonije. Da se jo odpraviti na različne načine, najbolj enostavno pa je zmanjšanje glasnosti slušalk pri sogovorniku (drugemu) če se sliši lasten odmev.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
pack
Legenda

Odgovor Napisal/-a pack » 22. Maj 2007 ob 09:23

Oprosti, Mitja, sam tole je en tak velik, beden "odgovor", ki so ga na srečo na HD že kar nekaj časa nazaj nehali uporabljati. Lej, če ti leta in leta kličeš določene ljudi, vse dela ok, noben nič ne zamenja, samo jest prešaltam na T-2 in kar naenkrat odmeva ko v nedeljo pri maši, nima to veze z nastavitvami glasnosti slušalk. Verjemi mi, ko smo se mi priklopili, smo tudi vse te možnosti preverili. Zadeva se dogaja čisto naključno bi lahko rekel, enkrat odmeva, če pokličem še enkrat nazaj, ne odmeva več... Konec lanskega leta je bilo to pojavljanje katastrofalno pogosto in se je skoraj odpravilo s tistimi "nadgradnjami telefonije", opažam pa zopet zadnje čase (dva meseca recimo), da dobivamo vse te cvetke lepo nazaj (klicani me ne sliši, odmevanje...). Sam da se men zdej že skor ne da več nonstop klicat na HD in prijavljat napako, ker je to itak "globalni" problem, ki se bo, upam, rešil s kakšno naslednjo "nadgradnjo". Pa brez zamere. :wink:
Slika

lulikin
Faca
Paket: 8/1 + TV
Kraj: Lenart

Odgovor Napisal/-a lulikin » 22. Maj 2007 ob 10:00

Mitja_i : Nehaj se sprenevedati in povej, da je odmev zato, ker niste sposobni kupiti ali pa skonfigurirati programske ali strojne opreme.

Če pa res ne veš, zakaj do odmeva prihaja, pa ti lahko razložim.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Maj 2007 ob 10:04

majo pa dost šodra pred brnčičevo, da nam mečejo pesek v oči :P
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 22. Maj 2007 ob 11:28

Na katerih napravah se to dogaja? Na belcotih? Al isdn vmesnikih?

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Maj 2007 ob 11:43

Uh pri nas se odmevi dosti pogosto dogaja na belcotu, potem med pogovorom linija pade, nas folk klice pa mi njih ali oni nas ne čujejo, smo zasedeni oz linija zasedena ampak noben ne govori po telefonu, najbolj banalni problem se je pa zadnjič zgodilo, ker sem isku kam sem mobitel zabrisu in se poklicem z domačega (belcota) da vidim kje zvoni, skratka klicem cifro in nič zvoka u slušalki in po 10 min obupam in dol vržem, najdem telefon po 30 minutah iskanja in grem v dnevno gledat TV in mi telefon začne zvonit, pogledam kdo kliče in vidim, da me domači telefon kliče oziroma je klic šele po 30 minutah prispel na moj telefon, seveda je slušalka na belcotu bila že 30+ minut poklopljena :roll: :lol: sam u smeh sem padel, torej taki in podobni problemi so pri nas.... :?
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
pack
Legenda

Odgovor Napisal/-a pack » 22. Maj 2007 ob 12:20

Pri nas je večinoma v uporabi ISDN vmesnik, sam opažam isto tudi na PSTN vmesniku (kjer so pa itak še problemi s pošiljanjem faksov v tujino, ko ti ponavadi šele v 4. poizkusu rata oddati).
Slika

afternine
Faca
Paket: 1/256 + VOIP + 2xIPTV
Kraj: Eh, kje le

Odgovor Napisal/-a afternine » 22. Maj 2007 ob 16:33

Kakor sem jaz opazil, ko me od doma kličejo (imamo Belcota) mi skoraj uho vtrže, ker sogovornika tako naglas slišim. V tem primeru ima tudi sogovornik doma lasten odmev, ker je na moji slušalki tako glasen, da njegov glas na slušalki pri meni že pride do mikrofona in se potem vrne k njemu. V tem primeru itak rečem sogovorniku, naj mikrofon spusti pod brado, tako da ga nima direktno pred usti in je zadeva rešena, lahko imam slušalko na ušesu (ne pa na mizi in še ga slišim kot da je v sosednji sobi), pa še sogovornik nima lastnega odmeva. Pri meni to pomaga.

Bye

Uporabniški avatar
-sony-
Znanec
Paket: optika ;)
Kraj: Pred računalnikom;)

Odgovor Napisal/-a -sony- » 22. Maj 2007 ob 16:46

pack napisal/-a:Ja, ja, nič novega ni to. Pokliči na HD in prijavi napako. Najbolje, da kr vsakič, ko se ti to zgodi. Jest sem se na to že navadil, tako da svoje odmevanje kar preslišim. Se ti tudi kdaj zgodi, da te klicani ne sliši? Očitno so te "nastavitve" odvisne od uporabnika do uporabnika, vsaj tko sklepam, ko nekateri pravijo, da teh težav sploh nimajo .
Ne meni se to ne dogaja jaz slišim sogovorca in on mene ... samo odmev se pojavlja ampak ne vedno tako, da ta s nastavitvijo slušalk je res ..... mimo

včasih pa kr neki šumi
HD TV ;)
Slika

Čakal---26dni

FuriousG
Novinec
Kraj: Železniki

Odgovor Napisal/-a FuriousG » 31. Maj 2007 ob 17:55

živjo!

zanima me, kako povežem pattona in siemens gigaset 4170. telefon ima signal, ampak ko hočem klicat, mi izpiše fault. Na zaslonu pa ves čas piše ''time not activated''.
drugače mam pa povezano tko, da en kabel gre iz centrale v računalnik(internet pač), potem gre iz gigaseta v BRI. pa probal sem še iz centrale (oba LAN1 in LAN2) v patton, pa mi ne dela. še clo internet na kompu mi takrat ne dela.

hvala za pomoč, pa upam da nisem preveč zakompliciral! :)

lp

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a obi » 31. Maj 2007 ob 18:38

pošlji mi zs kdo si pa kaj si, pa malo poslikaj zadevo, sumim pa da nimaš pravilno vnešene msn številke, pa bomo vidli lkaj se da narest

Odgovori