Optika v BS-3

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
m8_rutka
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: IPTV+telefon

Re: Optika v BS-3

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 9. Sep 2008 ob 12:48

Pocasi bomo zakorakali v drugo polovico septembra... ali je kaj novega z T-2 optiko na Maroltovi 8?

Nekaj se je govorilo, da naj bi se zadeve zacele premikati nekje v prvi polovici septembra... ker problemov s soglasji baje ni vec... :) Ve kdo kaj vec?

sonce z vami,
m8_rutka

Žižo
Novinec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Žižo » 9. Sep 2008 ob 15:59

K gledam js kva uni gratelovci delajo, čist nč ne razumm; tako da me zanima kakšna je procedura izgradnja omrežja, ker najprej so že davnega junija in začetk julija pršli in razkopal vse in polagal prazne jaške (se mi zdi) in nasul lukečim k nevem kva je blo, sam vem da je blo sam začasno. Pol pa dva mesca nč, pa kličm gratel umes pa pravjo da bojonkrat septembra nadaljeval z deli. In pol končno pridejo to soboto neki gledajo in grejo dam. V pondelk pa začnejo neki delat, pa razkopljejo sam tm k je bil asfalt,ta dva mesca pa nek začsn "asfalt" , in asfalterajo. To me je čist zmedl, ker jih nism nikol vidu, da bi polagal dejansko optični kabl, edin če niso to v enem dnevu nardil. Ker vrjetn ne bojo še enkrat asfalt razbijal.

Jst sm zdej čist zmedn in sploh ne vem kaj se dogaja. Vse skp pa mi gre že počas na živce :grr:

m8_rutka
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 9. Sep 2008 ob 18:43

Jah, ce majo drugje dovolj biznisa na hitro in brez problemov, gredo raje tam... :(

Kar se men tice pa je stvar enostavna, kdor prej pride, prej melje... ko pride prva relativno ugodna optika (ali fabcic, ali tus, ali siol, ali amis, ali t-2), ob pogoju, da dobim zunanji fixn IP, jo narocim, odjavim T-2 in se mi kasneje ne bo dalo ukvarjat s spremembo IPSja.... raje bolj koristno porabljam svoj cas in energija... to velja zame, ki sem od neta odvisen in cenim dobra storitev, kasni drugi, manj fleksibilni sosedi bodo se tezje zamenjali ISPja...

Skratka, T-2 in Gratel, ce nocete, da vam zbezimo h drugim hitrejsim ISPjem, hitr pridte fibrcke do stanovanj polagat, pa bomo vsi veseli in oirote v T-2jev zep metal se na mnoga leta :)

... sam klinc je to, k tut vsi ostali IPSji zavlacujejo in lazne obljube dajejo... tko da smo spet lacni in zejni :(

sonce z vami,
m8_rutka

b0j3
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 10. Sep 2008 ob 08:33

m8_rutka napisal/-a:Pocasi bomo zakorakali v drugo polovico septembra... ali je kaj novega z T-2 optiko na Maroltovi 8?

Nekaj se je govorilo, da naj bi se zadeve zacele premikati nekje v prvi polovici septembra... ker problemov s soglasji baje ni vec... :) Ve kdo kaj vec?

sonce z vami,
m8_rutka

O glej glej - še nekdo, ki hoče optiko na M8. Kul.

Ti na kratko poročam, kaj sem do sedaj uspel narediti:

1. kontaktiral T2 in izvedel, da je soglasji dosti.
2. klical Gratel in preverjal kaj je sedaj - dobil gsm cifro.
3. klical gsm cifro in se dogovoril za sestanek oz. ogled na objektu (M8)
4. med ogledom zgruntali, da se da marsikaj narediti - lahko se razširi kanal in vleče skupaj z že obstoječim kanalom, naredi nov kanal ....
5. Gratel potrebuje novo soglasje (ali kontakt s predstavnikom stanovalcev), da izvede zadevo
6. poizvedel kdo je predstavnik in posredoval cifro Gratelu
Tu se je zadeva ustavila. Danes pokličem Gratel in preverim kaj se dogaja.

b0j3
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 10. Sep 2008 ob 09:28

Glede optike na M8:
kontakt na Gratelu je bil na dopustu. Sedaj je na štejerskih lokacijah. V petek je v Lj in bo poskusil stopiti v kontakt s predstavnikom etažnih lastnikov.

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 10. Sep 2008 ob 09:35

Žižo napisal/-a:To me je čist zmedl, ker jih nism nikol vidu, da bi polagal dejansko optični kabl, edin če niso to v enem dnevu nardil. Ker vrjetn ne bojo še enkrat asfalt razbijal.
Položijo prazne cevi. V cevi se kasneje vpihne kabel. Videl boš kako, ko bo ob odprtem jašku stal kombi in varil spoje.
Slika Optika od 30.5.2008

m8_rutka
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 10. Sep 2008 ob 10:38

tole za M8 si super naredil... vredno :pivo: ali treh

Zdej treba sam pocakat, da tist predstavnik (a je to slucajno predsednik hisnega sveta? tist, k zaradi biciklov tezi, pa gume spusca, ce je ker slucajno pod streho... ), ne bo polen metal pod noge... ce bo, bomo organiziral alternativno uporabo polen na njegovih sklepih in betici!!!

Pa upam, da to res ne pomeni novega zbiranja soglasij stanovalcev...

sonce s vami,
m8_rutka

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Sep 2008 ob 10:41

Prosim, da se na zatekate k nasilju. Že stanovanjski zakon iz leta 2003 omogoča lastnikom, ki imajo več kot 50% soglasij, da dobijo Gratelovo optiko v blok. Ne vidim drugega problema tule. Če pa domnevno skorumpirani upravnik teži in se izmika, se ga pa enostavno zamenja s kakšnim, ki mu gre za povečanje vrednosti stanovanj, ne pa za povečanje natrpanosti lastnega žepa! :namrec:
Optika 100/10

b0j3
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 10. Sep 2008 ob 10:56

@m8_rutka: ja, mislim da je. Žal.
Ampak, to je šele prvi korak. Stopiti v kontakt s predstavnikom etažnih lastnikov.

Potem bomo pa videli. Na koncu še vedno velja, da meni osebno noben ne more vsiliti ponudnika in da ga imam vso pravico sam izbrati, pa makar če se je treba tožariti.
Samo kaj, ko slovenska sodišča tako počasi delujejo.

Nasilje odpade iz večih razlogov:
1. ker je kaznivo :)
2. ker bodo kabli še dostopni tudi od zunaj (z več ali manj truda) in lahko si predstavljaš, kaj so pripravljeni narediti užaljeni ljudje pod krinko anonimnosti.
3. ker je zmaga dosti bolj sladka, če ne uporabiš nasilja

m8_rutka
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 10. Sep 2008 ob 11:13

ups, se opravicujem, ker nisem napisal, da tistega s poleni po sklepih NE mislim resno in naj bo razumljeno strogo in samo kot karikirano upanje, da bo cimprej vse ok in zalost, ki bi nastopila v primeru, da bi se zadeve zavlekle v nedogled, zdej ko je spet zarek upanja skoraj ze v fibru... MEA CULPA!!!

... ze takrat, ko so bili problemi z bicikli, so iz njihove strani prihajale groznje, pa smo se lepo zmenli kako in kaj :)

Glede upravnikov je pa tko, da tisti, ki smo najemniki, in na M8 nas je kar precej takih, nimamo veliko vpliva na karkoli... Lastniki se pa tudi ne pobrigajo za karkoli, ce res ne bi slo na neke hudo resne reci... dokler gre samo dostop do optike, jih prav malo briga za nas... konec koncev net mamo, kaj bi radi se vec...

ok, da ne zaidem prevec stran iz teme...

sonce z vami,
m8_rutka

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 10. Sep 2008 ob 11:22

Povejte lastnikom, da se z Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko) poveča vrednost njihovih stanovanj. ;-)
Optika 100/10

b0j3
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a b0j3 » 10. Sep 2008 ob 11:25

Ta argument imam še rokavu :D

m8_rutka
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a m8_rutka » 10. Sep 2008 ob 17:55

smrc, komi cakam placvat dražjo najemnino :?

ma ne, sej ni frk, drgac se z landlordom dobr zastopmo, tko, da ce bo treba dat se en podpis, ga komot od njega dobim :)

sonce z vami,
m8_rutka

BlazG
Začetnik

Odgovor Napisal/-a BlazG » 12. Sep 2008 ob 00:30

Kdo ve kaj je z optiko na Puhovi 6. T-2 pravi, da je soglasij dovolj, Omarica t-2 je v kleti, kabli razpeljani po hodnikih. Ko so napeljeval kable sm prasu kdaj bo in so rekl da prakticno takoj, zdej je od tega 2 mesca in nic. A sploh mamo namelane kable al samo kanale? Se da kaj naredit, da se stvari pospesijo?

friksi
Znanec
Paket: 20/20 +3xIPTV + Telefon

Odgovor Napisal/-a friksi » 12. Sep 2008 ob 12:06

O.K. po dolgem času sem spet mal na temule forumu za optiko po BS3-ju.
Tisti, ki se zavzemate za optiko na maroltovi 8 - zakaj hudiča bi pa rabili pogovor oz. sestanek s predsednikom oz. predstavnikom stanovalcev? Pri nas je zadeva potekala tako, da sem soglasja pobral jaz, jih skopiral in poslal en izvod na Gratel, drugega pa našemu upravniku (en izvod zadržiš zase, če se slučajno kje kaj zalomi). Potem sem se dobil z Gratelovci, da so si ogledali teren in smo se dogovorili za datum izvedbe del. O tem sem obvestil upravnika in na vrata hodnikov v bloku nalepil listke, da se bo ta in ta dan polagalo kanalčke in naj pustijo vrata skupnih hodnikov odprta. To je bilo to. Nobenih sestankov, srečanj ali česa podobnega. Kot je lepo povedal že Nimda - Stanovanjski zakon pravi, da je za izvedbo del, ki ne presegajo poslov rednega upravljanja (kar napeljava optičnega omrežja je), potrebno sioglasje lastnikov, katerih lastniški delež presega 50 odstotkov (torej lahko tudi manj kot 50 % stanovanj, če so pač tista z večjo kvadraturo).
Tako da, fantje čim manj komplicirat :namrec:

Pa veliko užitkov ob uporabi optike :mrgreen:

LP

Friksi

Odgovori