MulticastTV THJ verzija 1.0.4.21 - za vse T2 uporabnike

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
T-2: Že imam

Re: MulticastTV THJ verzija 1.0.4.11 - za vse T2 uporabnike

Odgovor Napisal/-a THJ » 3. Dec 2014 ob 13:00

roCkY napisal/-a:Večino zadev okoli PIP, ki sem ti jih podal v preteklosti lahko testiraš tudi brez slike. Radijski kanali.
Tam kjer programiram nimam zvoka. Torej mi radijski kanali ne pridejo v poštev. Rabim vidit sliko ;).
Slika

hgard
Znanec

Odgovor Napisal/-a hgard » 3. Dec 2014 ob 13:01

THJ napisal/-a: Glede dveh monitorjev. Prosim probaj to beta verzijo:

http://appinstaller.kralj.info/iptvplay ... V_beta.zip

Dela pravilno?
Super. Tole je sedaj ok.

roCkY
Legenda
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 3. Dec 2014 ob 13:04

THJ napisal/-a:
roCkY napisal/-a:Večino zadev okoli PIP, ki sem ti jih podal v preteklosti lahko testiraš tudi brez slike. Radijski kanali.
Tam kjer programiram nimam zvoka. Torej mi radijski kanali ne pridejo v poštev. Rabim vidit sliko ;).
haj shit pol. Ker mene še njabolj zvok matra.
za prioriteto oken preveriti ga pa ne rabiš...

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 3. Dec 2014 ob 13:34

Ja saj to. Prioriteta meni dela v zadnji beti. Tebe čakam da potrdiš.
Slika

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 3. Dec 2014 ob 13:36

OK pogledam danes, si ono popravil ko mi glavno okno uhaja pod aplikacije PIP pa ostane na vrhu
s katerega datuma je zanja beta

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 3. Dec 2014 ob 13:48

Danes zjutraj. Link je par postov gor.
Slika

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 3. Dec 2014 ob 13:49

aha, torej ono od zadnjič nima veze - OK

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 4. Dec 2014 ob 06:58

Težavo s pretihim zvokom sem rešil. Pri VLC 2+ gre glasnost od 0 -> 200. Pri VLC 1.x pa 0 -> 100. Če imaš VLC 2+ knjižnice je bilo tako možna maksimalna glasnost samo 50 %. Sem popravil, obstaja pa še vedno bug v VLC 2.1.5, kjer se zvok ne da pravilno nastavit predno se zažene video. Bug je znan in odpravljen v VLC 2.2+. To trenutno rešujem tako, da video najprej zaženem in takoj ko se začne predvajanje, nastavim glasnost. Isto je v PIP oknu.

Imam pa popolnoma razsut program glede PIP funkcionalnosti in mi trenutno 3/4 stvari ne dela glede tega. PIP funkcionalnost pišem na novo, tako da bo možno upravljat z več kot enim PIP oknom. Tako, da trenutno ne morem izdat beta verzije, da bi lahko tole z zvokom preizkusili. Bo tekom dneva ali pa zvečer.
Slika

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 4. Dec 2014 ob 10:08

Nova beta verzija 1.0.4.13. PIP funkcionalnost je spisana od nule. Verjetno sem še kaj pozabil ampak glavnina je not. Prosim za test in feedback. Link je v prvem postu te teme.
Slika

akulp
Faca
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a akulp » 4. Dec 2014 ob 20:06

THJ napisal/-a:Težavo s pretihim zvokom sem rešil. Pri VLC 2+ gre glasnost od 0 -> 200. Pri VLC 1.x pa 0 -> 100. Če imaš VLC 2+ knjižnice je bilo tako možna maksimalna glasnost samo 50 %. Sem popravil, obstaja pa še vedno bug v VLC 2.1.5, kjer se zvok ne da pravilno nastavit predno se zažene video. Bug je znan in odpravljen v VLC 2.2+. To trenutno rešujem tako, da video najprej zaženem in takoj ko se začne predvajanje, nastavim glasnost. Isto je v PIP oknu.

Imam pa popolnoma razsut program glede PIP funkcionalnosti in mi trenutno 3/4 stvari ne dela glede tega. PIP funkcionalnost pišem na novo, tako da bo možno upravljat z več kot enim PIP oknom. Tako, da trenutno ne morem izdat beta verzije, da bi lahko tole z zvokom preizkusili. Bo tekom dneva ali pa zvečer.
Bravo, najlepša hvala!

Res je, zdaj je pa glasnost taka, kot v ostalih app.

Se je pa vrnil spet tisti bug, ko je v primeru, da imaš MC v oknu, le ta vedno na vrhu (čez njega ne moreš odpreti nobene app), lahko ga samo minimiziraš ...

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 4. Dec 2014 ob 20:27

Imaš možnost vedno na vrhu vklopljeno? Desni klik daj na video okno in iz menija odstrani Vedno na vrhu. Meni samo takrat dela tako, da je nad vsemi ostalimi okni.
Slika

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 4. Dec 2014 ob 20:34

Meni PIP okna sedaj uhajaj v ozadje (popoldanska beta), če po zagonu MC kliknem karkoli na desktopu. Enako, če FS zapustim in karkoli kliknem na desktopu dam nazaj FS so PIP okna ponovno v ozadju. V prejšnjih verzijah je bilo nekaj na random ali pa nisem skužil ob kateri situaciji so zadaj. Skratka v FS mi okna uhajajo v ozadje v kolikor kliknem karkoli na desktepu - zapusim MC (vsaj tako mi vseskupaj zgleda, če nisem kaj spregledal).

PIP mi sedaj odpira eno pod drugim. Se mi je pa enkrat usul pri mnjanju PIP. A ne uspem ponoviti.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec

Odgovor Napisal/-a THJ » 4. Dec 2014 ob 20:52

Dajte malo napisat kateri OS kaj uporabljate. Vsi tili bugi glede PIP meni deluje pravilno. Pa če se še tako trudim. Vsako PIP okno je VEDNO odprto kot Always on top in to nastavitev drži dokler ne zaprem PIP okna. Tudi če naredim ne vem kaj je vedno na vrhu in nad glavnim video oknom. Kateri video output pa imaš nastavljen? Direct3D ali kaj drugega?

Pa še to. Datoteko MulticastTV_beta.zip redno posodabljam. Ravnokar sem dal gor novo. Predno se lotite testiranja si vedno snamite zadnjo. Verzija programa je vedno ista in sicer 1.0.4.13 ampak datum datoteke bo novejši. Dodal sem še to, da se vsako novo PIP okno odpre nad obstoječim, če je prostor na ekranu, če pa prostora ni, pa pod njim. Tako mi pravilno deluje PIP menjava oken z glavnim.
Slika

akulp
Faca
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a akulp » 4. Dec 2014 ob 21:04

THJ napisal/-a:Imaš možnost vedno na vrhu vklopljeno? Desni klik daj na video okno in iz menija odstrani Vedno na vrhu. Meni samo takrat dela tako, da je nad vsemi ostalimi okni.
Ne, ni bilo kljukice.
Ampak! Ko sem opcijo vklopil in potem spet odkljukal pa deluje ...

edit: Zdaj pa mi je kar naenkrat spet začelo okno ostajati na vrhu... Nekaj se zgodi, da neha delovati.

Potem spet pokljukaš, odkljukaš in deluje.

roCkY
Legenda

Odgovor Napisal/-a roCkY » 4. Dec 2014 ob 21:22

THJ napisal/-a:Dajte malo napisat kateri OS kaj uporabljate. Vsi tili bugi glede PIP meni deluje pravilno. Pa če se še tako trudim. Vsako PIP okno je VEDNO odprto kot Always on top in to nastavitev drži dokler ne zaprem PIP okna. Tudi če naredim ne vem kaj je vedno na vrhu in nad glavnim video oknom. Kateri video output pa imaš nastavljen? Direct3D ali kaj drugega?

Pa še to. Datoteko MulticastTV_beta.zip redno posodabljam. Ravnokar sem dal gor novo. Predno se lotite testiranja si vedno snamite zadnjo. Verzija programa je vedno ista in sicer 1.0.4.13 ampak datum datoteke bo novejši. Dodal sem še to, da se vsako novo PIP okno odpre nad obstoječim, če je prostor na ekranu, če pa prostora ni, pa pod njim. Tako mi pravilno deluje PIP menjava oken z glavnim.
Imam dirct3d
win 8.1 64 bit, Nvidea 520, posodobitve naj bi bile vse up to date

Trenutna situacija je spet mal drugačna. Odprem MC grem v FS dam PIP gredo vsa nova okna v ozadje. Nima sedaj veze ali kaj počnem izven MC na desktopu.
Glavno okno dam iz FS in nazaj v FS so PIP na vrhu - tu je sedaj napredek. Prej ni šlo.
Če zaprem vsa PIP okna so ob ponovnem odprtju spet zadaj dokler ne grem iz FS in nazaj vanj.

Ne vem več kako in kaj naj ti opišem...

Odgovori