Neuradna izjava za javnost, 2.4.2008
Re: Neuradna izjava za javnost, 2.4.2008
Kako je zdej po nadgradnji s to zadevo PillarBox viewing mode(16:9 in 4:3)...
A zdej to dela preko HDMI na motoroli?
To me zanima, ker še vedno odlašam s prehodom na motorolo, pa bi rad vedel, da stvar preko HDMI dela, kot bi morala...
A zdej to dela preko HDMI na motoroli?
To me zanima, ker še vedno odlašam s prehodom na motorolo, pa bi rad vedel, da stvar preko HDMI dela, kot bi morala...
-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)
Kaj pa ta box. To deluje tud na component vezavi?
Megane 225 Renault Sport
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
- nemo
- Starešina
- Paket: t4 tera na optiki
A to zdaj že dela? Jaz namreč na HDMI ne opazim spremembe.
Plačaš 100, dobiš 90.
PillarBox mode, ki se ga po novem lahko izbere med nastavitvami naprave poskrbi za to, da Motorola vse 4:3 programe nariše v pravilnem razmerju tudi na 16:9 tv sprejemnikih, ne glede na tip priklopa (HDMI, SCART,...).
Problem je bil v tem, da se preko SCART prikljucka, lahko poslje tudi aspect ratio signal, ki ga Motorola posilja in TV sprejemnik uposteva. Problem pa nastane pri HDMI povezavi, ki kot standard, ne podpira "scart signalinga" za uporavljanja z razmerjem slike. Za uporabnike ki uporabljajo tak nacin priklopa je namenjen ta PillarBox nacin prikaza videa.
Problem je bil v tem, da se preko SCART prikljucka, lahko poslje tudi aspect ratio signal, ki ga Motorola posilja in TV sprejemnik uposteva. Problem pa nastane pri HDMI povezavi, ki kot standard, ne podpira "scart signalinga" za uporavljanja z razmerjem slike. Za uporabnike ki uporabljajo tak nacin priklopa je namenjen ta PillarBox nacin prikaza videa.
-
- Starešina
PILLARBOX MODE: nastavitve - tam so sedaj 3 načini: 4:3, 16:19 in 16:9 (s temnimi robovi). Izbereš ta tretjega s temnejšimi robovi. Na HDMI ti bo 4:3 kanale stisnil v pravilno razmerje, 16:9 kanali pa bodo v wide formatu.
DODATNE DOPOLNITVE: kar precej kanalov bo zaradi upgradea na DVB-S sistem subtitleinga (sistem podnapisov) lahko dobilo Dolby Digital 5.1 Surround zvok (seveda za oddaje, ki so tako posnete). Najbolj pomembni predstavniki tule so HBO in HBO + Comedy in Hallmark Channel. Potem sta tu še Zone Reality in Zone Romantica in cela paleta Discovery ter Viva in VH-1. (Pa še kakšen, tudi Nemški; bom probal dobiti cel seznam).
PVR: sedaj je možno snemanje direkt iz EPG.
AMINO: (tole je bilo že od prej, morebiti ne vedo vsi)
S pritiskom na tipko REFRESH (skrajno levo spodaj) ter vrže direktno v današnji EPG spored za trenutno oddajo.
DODATNE DOPOLNITVE: kar precej kanalov bo zaradi upgradea na DVB-S sistem subtitleinga (sistem podnapisov) lahko dobilo Dolby Digital 5.1 Surround zvok (seveda za oddaje, ki so tako posnete). Najbolj pomembni predstavniki tule so HBO in HBO + Comedy in Hallmark Channel. Potem sta tu še Zone Reality in Zone Romantica in cela paleta Discovery ter Viva in VH-1. (Pa še kakšen, tudi Nemški; bom probal dobiti cel seznam).
PVR: sedaj je možno snemanje direkt iz EPG.
AMINO: (tole je bilo že od prej, morebiti ne vedo vsi)
S pritiskom na tipko REFRESH (skrajno levo spodaj) ter vrže direktno v današnji EPG spored za trenutno oddajo.
Optika 100/10
- nemo
- Starešina
Kako pa izklapljaš in vklapljaš podnapise? S katerim gumbom na daljincu od 1910?
Plačaš 100, dobiš 90.
-
- Starešina
O tem sploh še ni bilo govora. A je to pomembna funkcionalnost, ali je še kaj bolj pomembnega lahko prej na vrsti? 

Optika 100/10
- Balonar
- Guru
- Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
- Kraj: Celje
- Kontakt:
lahko .. EPG in two f**** rows

- nemo
- Starešina
Komot. Samo ti si omenjal dvb-s podnapise, pa me je zanimalo. Sicer pa sedaj 4:3 na HDMI končno dela OK, hvala. Žal mi je le, da moja Toshiba ne zna zooma uporabljat na HDMI (za POP TV in ostale, ki še ne znajo naštimat 16:9).Navadni Nimda napisal/-a:O tem sploh še ni bilo govora. A je to pomembna funkcionalnost, ali je še kaj bolj pomembnega lahko prej na vrsti?
Plačaš 100, dobiš 90.
-
- Starešina
Ne morem ti povedati več, ker ne delam na tem projektu in nimam konkretnih infotov, dokler niso posamezne zadeve narejene. To, da tega ni še do sedaj ima gotovo svoje tehnične razloge. Do takrat uporabljaj tipko REFRESH (na Aminotu) ali tipko INFO (na Motoroli), ki ti instantno da cel spored za tekoč dan tako, da je trenutna oddaja izpisana v celoti in barvno označena.Balonar napisal/-a:lahko .. EPG in two f**** rows![]()

Optika 100/10
-
- Navdušenec
- Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)
Samo tale box dela tud na component vezavi 

Megane 225 Renault Sport
- borutz
- Navdušenec
- Kraj: Spodnja Idrija
živa traparija. Imam LGjevo plazmo, nanjo pa Motorolo 1910 na HDMI kablu. Pri vseh programih želim sliko čez CEL ekran. To da mi 4:3 programe stisne bi si lahko nastavil tudi z TVjem. Na HBO in POP pa še zmeraj 1/3 črnine.
- tonimona
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Koper
Očitno si kupil preveliko plazmo. 

Samo kaj, ko ima Motorola 1510 samo coax izhod, moj recevier pa samo optical vhodeNavadni Nimda napisal/-a:DODATNE DOPOLNITVE: kar precej kanalov bo zaradi upgradea na DVB-S sistem subtitleinga (sistem podnapisov) lahko dobilo Dolby Digital 5.1 Surround zvok (seveda za oddaje, ki so tako posnete). Najbolj pomembni predstavniki tule so HBO in HBO + Comedy in Hallmark Channel. Potem sta tu še Zone Reality in Zone Romantica in cela paleta Discovery ter Viva in VH-1. (Pa še kakšen, tudi Nemški; bom probal dobiti cel seznam).

Lahko bi mi pri T-2 častili en coax-optical pretvornik al pa Motorolo 1910 na reverz

Če ne res nimam nič od tega veleopevanega 5.1 surrounda in moram pristati na prologic