Format slike: 16:9 / 4:3
- nemo
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: t4 tera na optiki
Re: 16:9 zmeda
Seznam programov, ki vsaj del sporeda oddajajo v pravem 16:9:
a kanal
pop tv
info tv HD
tv pika
orf 1
orf 2
tw 1
NG Wild
BBC World
Vabljeni k dopolnjevanju seznama! Če se komu ljubi.
a kanal
pop tv
info tv HD
tv pika
orf 1
orf 2
tw 1
NG Wild
BBC World
Plačaš 100, dobiš 90.
- nemo
- Starešina
Petnajstič posodobljena verzija neuradnih vprašanj:
kdaj bo urejeno preklapljanje Eurosporta HD, MelodyZen HD in Voom HD na 16:9?
kdaj bo na Motoroli 1510 urejena nastavitev 4:3 (in bo naprava dejansko proizvajala letterbox)?
ali ste razmišljali, da bi v 16:9 načinu pisavo skrčili v horizontalni smeri (da bi se proporci ohranili in ne bi izgledala stisnjena)?
Urejeno:
- spet se je nehalo naključno in nepotrebno raztegovanje SLO 1 in SLO 3 na 16:9. Dokončno?
- pop tv in a-kanal preklapljata na 16:9
- TV 1000 ni več raztegnjen
- Info TV HD končno ne "maha" več čez rob zaslona
kdaj bo urejeno preklapljanje Eurosporta HD, MelodyZen HD in Voom HD na 16:9?
kdaj bo na Motoroli 1510 urejena nastavitev 4:3 (in bo naprava dejansko proizvajala letterbox)?
ali ste razmišljali, da bi v 16:9 načinu pisavo skrčili v horizontalni smeri (da bi se proporci ohranili in ne bi izgledala stisnjena)?
Urejeno:
- spet se je nehalo naključno in nepotrebno raztegovanje SLO 1 in SLO 3 na 16:9. Dokončno?
Plačaš 100, dobiš 90.
-
- Faca
- Paket: Oranžni Diamant HBO
- Kraj: Medvode
Slika na Š2 je bila normalno brez robov spodaj in zgoraj,bila je samo stisnjena v 4:3 format,z robovi samo levo in desno(popolnoma enako kot pri Eurosport HD) in s pritiskom ne tipko Wide se je lepo raztegnila v pravi 16:9 format.Ne govorim o tem,kar pišeš ti,se pravi o funkciji ZOOM ,ampak o tipki WIDE.nemo napisal/-a:Seveda sta, saj je HDTV lahko samo v 16:9. Problem pa je, da ju motorola ne prepozna, in pošlje naprej sliko, stisnjeno na 4:3. NN pravi, da t2 ni kriv, ampak jaz imam o tem drugačno mnenje.
Razlika med pravim 16:9 in "nepravim" 16:9 LB seveda ni samo v avtomatskem preklapljanju, ampak predvsem v ločljivosti slike, ki je pri LB manjša, ker precej vrstic porabita črna pasova (zgoraj, spodaj). Ko zoomiraš, odrežeš črnino in sicer dobiš sliko, ki je raztegnjena na ves zaslon, je pa precej slabša. Ampak, saj to je bilo na forumu že x-krat napisano.
Očitno pa nihče drug ni gledal omenjenega rokometa,ker bi drugače potrdil moje trditve.
- nathanhund
- Guru
- T-2: Še nimam
- Paket: migriral na A1
- Kraj: Poljčane
nobeden ne omeni RTS Maribor, ki ima najboljšo sliko od slovenskih programov in oddaja samo v 16:9 formatov kar pa pri večini zgoraj omenjenih ne velja
LP Robert
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
RTS Maribor
- nemo
- Starešina
Seznam programov, ki vsaj del sporeda oddajajo v pravem 16:9:
a kanal
pop tv
info tv HD
tv pika
RTS Maribor
Play TV HD
orf 1
orf 2
tw 1
NG Wild
BBC World
Motors TV
a kanal
pop tv
info tv HD
tv pika
RTS Maribor
Play TV HD
orf 1
orf 2
tw 1
NG Wild
BBC World
Motors TV
Plačaš 100, dobiš 90.
- nemo
- Starešina
Sem dodal na seznam, drugič dodaj kar sam. RTS Maribor ima sicer res lepo sliko, samo kaj bi tam gledal, tega pa ne vem.nathanhund napisal/-a:nobeden ne omeni RTS Maribor, ki ima najboljšo sliko od slovenskih programov in oddaja samo v 16:9 formatov kar pa pri večini zgoraj omenjenih ne velja
Plačaš 100, dobiš 90.
- nemo
- Starešina
Če je tako, potem je najbrž težava v nastavitvah. NN, a lahko vi kaj poštimate?DragoG napisal/-a:Slika na Š2 je bila normalno brez robov spodaj in zgoraj,bila je samo stisnjena v 4:3 format,z robovi samo levo in desno(popolnoma enako kot pri Eurosport HD) in s pritiskom ne tipko Wide se je lepo raztegnila v pravi 16:9 format.Ne govorim o tem,kar pišeš ti,se pravi o funkciji ZOOM ,ampak o tipki WIDE.nemo napisal/-a:Seveda sta, saj je HDTV lahko samo v 16:9. Problem pa je, da ju motorola ne prepozna, in pošlje naprej sliko, stisnjeno na 4:3. NN pravi, da t2 ni kriv, ampak jaz imam o tem drugačno mnenje.
Razlika med pravim 16:9 in "nepravim" 16:9 LB seveda ni samo v avtomatskem preklapljanju, ampak predvsem v ločljivosti slike, ki je pri LB manjša, ker precej vrstic porabita črna pasova (zgoraj, spodaj). Ko zoomiraš, odrežeš črnino in sicer dobiš sliko, ki je raztegnjena na ves zaslon, je pa precej slabša. Ampak, saj to je bilo na forumu že x-krat napisano.
Očitno pa nihče drug ni gledal omenjenega rokometa,ker bi drugače potrdil moje trditve.
Plačaš 100, dobiš 90.
- nemo
- Starešina
Vem, ampak se mi ne ljubi tipkat. Sem upal, da se bo kdo drug javil.
Plačaš 100, dobiš 90.
- nemo
- Starešina
Šestnajstič posodobljena verzija neuradnih vprašanj:
kdaj bo urejeno preklapljanje Eurosport HD, Voom HD, History HD, National Geographic HD, Arte HD in M2 HD na 16:9??
Urejeno:
kdaj bo urejeno preklapljanje Eurosport HD, Voom HD, History HD, National Geographic HD, Arte HD in M2 HD na 16:9??
Urejeno:
Plačaš 100, dobiš 90.
Mene pri prvem vprašanju čisto informativno zanima, kako točno izgleda to, da se avtomatsko noče preklapljati v format 16:9? Namreč pri vseh naštetih programih (razen Eurosport HD, ker ga nimam naročenega) je pri meni slika v formatu 16:9, brez da bi moral kaj sam preklapljati. Imam pa Motorolo 1910 prek HDMI-ja. Je mogoče pri tebi problem v vmesniku ali načinu priklopa na TV?
Edit:
Aha, pa pri zadnjem vprašanju me tudi zanima, katera pisava je stisnjena. Se to mogoče dogaja le na Motoroli 1510? Z njo nimam izkušenj.
Edit:
Aha, pa pri zadnjem vprašanju me tudi zanima, katera pisava je stisnjena. Se to mogoče dogaja le na Motoroli 1510? Z njo nimam izkušenj.
- Surfer
- Navdušenec
- Paket: all in one :)
Ne samo pisavo, celoten UI. Npr. ko gledaš slike preko Avditorija, so vse raztegnjene!nemo napisal/-a: ali ste razmišljali, da bi v 16:9 načinu pisavo skrčili v horizontalni smeri (da bi se proporci ohranili in ne bi izgledala stisnjena)?
- nemo
- Starešina
To je mogoče samo, če imaš ali STB ali TV nastavljen tako, da ti vse razteguje na 16:9, tudi 4:3 programe. Sicer le, če na te programe prideš s programa, ki je pravilno raztegnjen na 16:9 (recimo LuxeHD ali InfoTV HD pa nemci in avstrijci večino časa ...).l-note napisal/-a:Mene pri prvem vprašanju čisto informativno zanima, kako točno izgleda to, da se avtomatsko noče preklapljati v format 16:9? Namreč pri vseh naštetih programih (razen Eurosport HD, ker ga nimam naročenega) je pri meni slika v formatu 16:9, brez da bi moral kaj sam preklapljati. Imam pa Motorolo 1910 prek HDMI-ja. Je mogoče pri tebi problem v vmesniku ali načinu priklopa na TV?
Plačaš 100, dobiš 90.
- nemo
- Starešina
Sedemnajstič posodobljena verzija neuradnih vprašanj:
kdaj bo urejeno preklapljanje večine HD programov na 16:9??
Urejeno:
kdaj bo urejeno preklapljanje večine HD programov na 16:9??
Urejeno:
Plačaš 100, dobiš 90.