T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Vse o T-2 internetu
Odgovori

T2 na TS optiki

a) me ne zanima, baker mi zadostuje
2
1%
b) me zanima če bo cena enaka kot cena na vdslju
98
64%
c) me zanima, bi plačeval tudi 10/15 eur več kot na vdslju
52
34%

Skupaj glasov: 152

g33k
Legenda
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 26. Jul 2016 ob 21:03

HLS od Telemacha se ne more primerjati s T-2, ker je dosti bolj zapleten sistem v ozadju.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Jul 2016 ob 21:19

Nobenemu ne branim samo če bo zaradi tega dobil začasni izklop iz omrežja si je sam kriv

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Slika

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 26. Jul 2016 ob 22:01

atepej napisal/-a:Nobenemu ne branim samo če bo zaradi tega dobil začasni izklop iz omrežja si je sam kriv

Zakaj pa bi dobil izklop? saj vendar placas to in ne vidim razlike gledanja preko stb ali mimo....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Jul 2016 ob 22:04

Lej dost si star in ti ne mislim pametovat kaj je prav - za svoja dejanja moraš pač prevzet odgovornost ;-)

Slika

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Jul 2016 ob 23:04

Bayern1 napisal/-a:Zakaj pa bi dobil izklop? saj vendar placas to in ne vidim razlike gledanja preko stb ali mimo....
https://www.cert.si/si/zakonodaja/kazenski-zakonik/

g33k
Legenda

Odgovor Napisal/-a g33k » 27. Jul 2016 ob 07:20

Potemtakem je gledanje multicast programov vdor v informacijski sistem, no comment... T-2 je sam kriv, ker so škrti in ne kupijo prave DRM zaščite za IPTV/HLS. Sicer pa, kolikokrat se je na balkanskih forumih znašla kompletna T-2 IPTV lista z vsemi programi ki se restreamajo iz T-2 omrežja, kar je dosti hujši prekršek, pa je bil že kdo kaznovan?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Jul 2016 ob 08:27

To je vaša krivda, zakaj pa imate odklenjen UDPXY

Slika

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 27. Jul 2016 ob 08:28

Pri multicastih nikamor ne vdiraš... ker so že prisotni v tvoji mreži in jih lahko brez kakšrnekoli interakcije z informacijskimi sistemi sprejemaš. HLS od T2-ja pa ne deluje brez interakcije z informacijskim sistemom. In ker z izjemo uradnih aplikacij nihče ni pooblaščen za interakcijo s tem informacijksim sistemom, bi bila vsaka neurana aplikacija "nepooblaščen vdor v informacijski sistem". Zakon je pa tudi precej jasno napisan, kakšne so posledice. Da možnosti civilne tožbe za povrnitev povzročene škode niti ne omenjam (če bi do kakšne škode prišlo). Skratka... s takimi stvarmi se ni za igrati. Oz. če se igraš s tem, je dobro vedeti za posledice. Pa brez skrbi... če bi ljudje res začeli vdirat v sistem in povzročat težave, bi T-2 zelo hitro napraskal za DRM... ampak potem bodo izviseli vsi neuradni načini gledanja (tudi multicast).

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 27. Jul 2016 ob 09:36

zaradi mene lahko vse zaklenejo do onemoglosti.....to bodo samo sebe zafrknili....jaz osebno imam ogromno alternativ ze zdaj za gledati, tako da mi je malo mar potem za nase iptv......

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Kraj: Spodnja Idrija

Odgovor Napisal/-a borutz » 27. Jul 2016 ob 09:56

glede na vse prebrano bom kar na bakru ostal
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jul 2016 ob 10:37

Najbolj narediš :car:
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Paket: Oranžni diamant 600/100
Kraj: Republika prlekija

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 27. Jul 2016 ob 12:23

borutz napisal/-a:glede na vse prebrano bom kar na bakru ostal

WTF?
You Can Call Me Santa Claus
Slika

g33k
Legenda

Odgovor Napisal/-a g33k » 27. Jul 2016 ob 12:52

mikrohard napisal/-a:Pri multicastih nikamor ne vdiraš... ker so že prisotni v tvoji mreži in jih lahko brez kakšrnekoli interakcije z informacijskimi sistemi sprejemaš. HLS od T2-ja pa ne deluje brez interakcije z informacijskim sistemom. In ker z izjemo uradnih aplikacij nihče ni pooblaščen za interakcijo s tem informacijksim sistemom, bi bila vsaka neurana aplikacija "nepooblaščen vdor v informacijski sistem". Zakon je pa tudi precej jasno napisan, kakšne so posledice. Da možnosti civilne tožbe za povrnitev povzročene škode niti ne omenjam (če bi do kakšne škode prišlo). Skratka... s takimi stvarmi se ni za igrati. Oz. če se igraš s tem, je dobro vedeti za posledice. Pa brez skrbi... če bi ljudje res začeli vdirat v sistem in povzročat težave, bi T-2 zelo hitro napraskal za DRM... ampak potem bodo izviseli vsi neuradni načini gledanja (tudi multicast).
Očitno nimaš čisto razjasnjenih vseh pojmov.

"Kdor neupravičeno vstopi ali vdre v informacijski sistem ali kdor neupravičeno prestreže podatek ob nejavnem prenosu v informacijski sistem ali iz njega, se kaznuje z zaporom do enega leta."

V tem primeru naročnik ne vdira v noben informacijski sistem, saj mu operater sam posreduje vse potrebne informacije za sprejemnje TV programov ki jih plačuje. Pri konkurenci že leta obstaja neuradna aplikacija za uporabo časovnega zamika na PCju, se ne spomim da bi kdo od naročnikov ki je to aplikacijo uporabljal bil obtožen vdora v informacijski sistem Telekoma Slovenije. Sicer pa, je potem skeniranje IPjev v multicast omrežju T-2 tudi vdor v njihov sistem? Kot sem že v prejšnjem postu zapisal, je sama dostopnost do multicast omrežja pri T-2 dosti večji problem kot se večina zaveda. Nekdo lahko recimo brez problema restreama vse programe na nek xy strežnik v tujini, do katerega imajo dostop ljudje iz celega sveta, in mastno služi.

Bayern1
Legenda

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 27. Jul 2016 ob 13:27

to je mozno le v primeru da prides do glavnih serverjev t-2 kjer imajo ogromen upload/download....pri navadnih uporabnikih na optiki lahko zazenes le par kanalov za nemoteno delovanje.....sem pa preprican da je nekdo tudi te glavne streznike ze nasel, tako pri t-2 kot pri telekomu....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Jul 2016 ob 13:56

Multicast obremenjuje omrežje samo toliko koker sočasnih streamov gre od njih (vsi smo na istem streamu). HLS je UNICAST in lahko nepooblaščeni vstop sesuje sistem.

Slika

Odgovori