[Imam] 1 Mbps / 256 Kbps +2×IP TV +1×IP telefon

Splošni pogovori o T-2
Uporabniški avatar
VonArx
Model
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a VonArx » 21. Feb 2007 ob 16:59

Iz Partizanske ulice sem,vem pa ,da imajo T-2 na 13, in jim baje dela dobro.Če pa poveš konkretne hitrosti pa še toliko bolj ,hvala.
Slika čakal 33 dni
Slika FTTH služba

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 22. Feb 2007 ob 06:24

kolupaila napisal/-a:pa še naročnino bom moral plačati za mesec Marec,
Plačal jo boš samo za 5 dni od 31... nikakor pa ne polno. Na naslednji poločnici (aprilska) mora biti jasno razvidno, da ti jo vračajo oz se bo skompenzirala s prenosom. Če ne bo tako, samo pritožbo napiši...
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Razor1
Uporabnik
Paket: 10/2 + 2xTV + Phone
Kraj: Radolca

Odgovor Napisal/-a Razor1 » 22. Feb 2007 ob 11:36

kolupaila napisal/-a:No 5.3.2007 mi bodo naredili priklop vsaj tako piše na servisnih straneh.Tokrat je T-1 pokazal svoj pravi obraz in bo vlekel vse do zadnjega možnost priklopa ozr. tiste 5min dela, kot je standard pa še naročnino bom moral plačati za mesec Marec, sam sem računal ,da bo zadeva zaključena do 28.2.2007 a je T-2 nerazumno vlekel začetek poizvedbe.Nič tako je postopki so še vedno nerazumno dolgi, čeprav vem ,da jih še mnogo čaka bistveno več kot dober mesec, je pa res ,da so tudi taki primeri ,kjer se zadeva uredi v petnajstih dni in vse več jih je ,zakaj je pa temu tako pa ne vem.
Bodi srečen , da so ti samo en mesec ga tupili, pri meni je bil cel januar popolna tišina. Šele februarja se je premikati začelo.
Slika<-Čakal 70dni.

Hočemo optiko v Radolci!!!!!!!

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 22. Feb 2007 ob 12:50

@kolupaila, glede na ljudi okoli tebe nebi smel imeti problemov :)

Uporabniški avatar
VonArx
Model

Odgovor Napisal/-a VonArx » 22. Feb 2007 ob 17:09

Razor1 napisal/-a: Bodi srečen , da so ti samo en mesec ga tupili, pri meni je bil cel januar popolna tišina. Šele februarja se je premikati začelo.
To sploh ni res , ne malo kdo je poslal pogodbo za mano ozr. dan pred mano in ima zadevo že zmontirano meni so 15 dni vlekli začetek poizvedbe po nepotrebnem samo to me je motilo zato ,ker niso našli kopije TEL. računa ,ko pa so začeli poizvedbo je bilo vse jasno v treh delovnih dneh ,da je možen priklop in datum montaže, torej če ne bi vlekli začetka poizvedbe bi bil že priključen na T-2 glede na to ,da ni nikakršnih tehničnih težav je pa ,res ,da je T1 sedaj pokazal svoj pravi obraz in vleče montažo ,če temu sploh lahko rečem tako, vse do zadnjega dne! Na T-2 bom čakal bistveno več kot tridest dni ,čeprav bi zadevo tudi birokratsko lahko speljali v petnajstih dneh od poslane pogodbe do priklopa, zato lahko rečem ,da čakam in še bom tako po krividi T-2 kot jasno tudi T-1.
Slika čakal 33 dni
Slika FTTH služba

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Feb 2007 ob 17:17

kolupaila pri meni je t-2 predlagal dan priklopa in izbral zadnji možni dan in začuda se je tokrat T1 dogovora držal in so prišli na predlagani dan od t-2
Slika

Lp, Kitl

DeLuXeMB
Začetnik

Odgovor Napisal/-a DeLuXeMB » 5. Mar 2007 ob 09:24

Lp pozdrav tudi od mene.
T-2 imam že par mesecev. Imam 2x Ip tv, 1000/256; Ip telefon. Nad T-2 popolnoma razočaran. sprva čakal več kot mesec dni da ga priključijo,ko se je nek serviser končno pojavil, je prišel brez tehnične opreme in pol glumil, kak to da nam tega še niso poslali :roll: ko jim je končno uspelo priključit, sem dobil račun za mesec, v katerem sploh nisem bil priključen na omrežje ( zaradi zamude samega T-2), sedaj je na vsake 2-3 dni slika zmrzovala, internet šteka, skratka POPOLNO razočaranje. Sem iz borove vasi in predn sem naročil T-2 smo so mi zagotovili, da sem dovolj blizu centrale. Aja vmes so mi že 1 x menjali oba aminota ( ckrnila), ter 1 x modem ( crknil). Skratka T-2 je šala, v najbližji možni prihodnosti bom zamenjal operaterja. tudi ko kličeš na servis ne moreš govorit z nobenim odgovornim, imajo le boge študenteke na telefonih, ki ponavadi niti ne vedo kaj je switch in kaj modem.
z eno besedo AMATERSKO.

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 5. Mar 2007 ob 09:38

Bližina centrale in opisani simptomi pomenijo katastrofalno slabo interno inštalacijo!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 5. Mar 2007 ob 09:55

DeLuXeMB napisal/-a:Lp pozdrav tudi od mene.
T-2 imam že par mesecev. Imam 2x Ip tv, 1000/256; Ip telefon. Nad T-2 popolnoma razočaran. sprva čakal več kot mesec dni da ga priključijo,ko se je nek serviser končno pojavil, je prišel brez tehnične opreme in pol glumil, kak to da nam tega še niso poslali :roll: ko jim je končno uspelo priključit, sem dobil račun za mesec, v katerem sploh nisem bil priključen na omrežje ( zaradi zamude samega T-2), sedaj je na vsake 2-3 dni slika zmrzovala, internet šteka, skratka POPOLNO razočaranje. Sem iz borove vasi in predn sem naročil T-2 smo so mi zagotovili, da sem dovolj blizu centrale. Aja vmes so mi že 1 x menjali oba aminota ( ckrnila), ter 1 x modem ( crknil). Skratka T-2 je šala, v najbližji možni prihodnosti bom zamenjal operaterja. tudi ko kličeš na servis ne moreš govorit z nobenim odgovornim, imajo le boge študenteke na telefonih, ki ponavadi niti ne vedo kaj je switch in kaj modem.
z eno besedo AMATERSKO.
V borovi mora špilat. Se strinjam z Nimdo.

Poleg tega:
1. "internet šteka" - Definiraj šteka.
2. " Aja vmes so mi že 1 x menjali oba aminota ( ckrnila)". Me prav zanima zakaj sta crknila.
3. "Skratka T-2 je šala" - Najprej je treba vse pregledat, preden daješ takšne izjave.
4. "tudi ko kličeš na servis ne moreš govorit z nobenim odgovornim, imajo le boge študenteke na telefonih, ki ponavadi niti ne vedo kaj je switch in kaj modem." - Glede tvojih opisov napak bi prej sklepal obratno.

Če želiš da probamo kaj ukrenit, pošlji meni ali NavadniNimda ID piključka na zasebno sporočilo.
Zadnjič spremenil Malkec, dne 5. Mar 2007 ob 10:08, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 5. Mar 2007 ob 10:00

Dejte pobčku raje pomagat... ne da pa se samo strinjate.

@DeLuXeMB: Dej malo poglej po tej temi. Če sam tega ne znaš, poprosi kakšnega prijatelja, pa naj ti uštima interno inštalacijo:
http://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=1120
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

DeLuXeMB
Začetnik

Odgovor Napisal/-a DeLuXeMB » 5. Mar 2007 ob 11:06

Dragi "Malkec"
Glede na tvoje cinične izjave sklepam, da te T-2 lepo plača ( ker se očitno počutiš užaljenega zaradi mojih izjav ) ali pa si ti eden izmed tistih bogih študentekov ko jim 150 ljudi na dan j... mater po telefonu. V bistvu me niti ne zanima. Da nadaljujem

1. "internet šteka" - Definiraj šteka. " - če ti morem definirat kaj pomeni šteka, pol bi se jaz vprašal če si ti sploh kompetenten za dajanje pomoči drugim. No šteka tako, da včasih ne gre naložit internetne strani tudi po 20 min ( in ne, z serverjem od strani je vse vredu, ker je to namreč bila stran AIPS, za študentsko prijavljanje na izpit, in me je potem kolega istočasno na svojem računalniku prijavo)
2. aminota sta crknila, ker sem jih dal v pralni stroj, pol pa sem jih posušil v mikrovalovni pečici :roll: - crknila sta tretji dan oba, seveda jih ni nihče metal v steno al kaj si hotel slišat, mati je pravzaprav samo 1 x gledala Tv v teh treh dneh.

3."Skratka T-2 je šala" - Najprej je treba vse pregledat, preden daješ takšne izjave. - govorim iz svojih izkušenj, kakšne ste(so) imeli drugi me ne zanima, ker to posledično ne vpliva na mene. Pa nazadnje ko sem preveril je v tej državi še veljala svoboda govora.
4. 4. "tudi ko kličeš na servis ne moreš govorit z nobenim odgovornim, imajo le boge študenteke na telefonih, ki ponavadi niti ne vedo kaj je switch in kaj modem." - Glede tvojih opisov napak bi prej sklepal obratno.- da se vzdržim raznoraznih sklepov o tebi, ti povem da je samo mati klicala na informacije 3 krat v enem večeru in so ji vsi trije ( seveda različni ) študenti povedali oz. "pomagali" rešiti težavo na 3 različne načine ( seveda noben ni bil uspešen)za zanimivost : na ekranu so se pojavljale kocke, mati pokliče na t-2 nakar ji študent predlagan naj DVD, ki ga imamo ca. pol metra stran od Tv odstranimo na razdaljo 5 metrov vstran ( kam? na dvorišče????)

Navadni Nimda - inštalacijo nam je naredil T-2 inštalater in od takrat je nismo spreminjali. niti nam tega niso priporočali na Informacijah, ker je kao vredu če so oni tak nastavli??

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 5. Mar 2007 ob 11:47

1. Sploh nisem ciničen in užaljen. Odgovarjam samo v tvojem slogu. In ne, noben mi nena 150 krat na dan jebe m*.

2. "- če ti morem definirat kaj pomeni šteka, pol bi se jaz vprašal če si ti sploh kompetenten za dajanje pomoči drugim." Za moje pojme je beseda "šteka" zelo obširna. In waw, po odpiranju ENE samcate strani ti sklepaš o delovanju interneta? Si probal pingat strežnik? Si nardil traceroute ko ti ni odprlo strani? In ja, tudi aips kdaj jebe. Btw, kdo je sploh rekel da sem kompetenten za dajanje pomoči?

3. aminota sta crknila - Obrazloži kako je to potekalo. Ali se sploh nista več prižgala, je gorela lučka, kaj je kazalo na TV in kako je sedaj stanje?

4. "da se vzdržim raznoraznih sklepov o tebi" Za moje pojme lahko sklepaš kar hočeš, ampak takšen odnos kot ga boš imel sam, ga boš tudi dobil nazaj. Na katero številko ste pa klicali? na 000 ne? Za take stvari je treba poklicat 002 in prijavit napako kockanja TV.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina

Odgovor Napisal/-a Krypto » 5. Mar 2007 ob 12:02

Namesto da se gresta sarkasticno podajanje, rajs probajta vzpostavit konstruktivno debato.
@DeluxeMB sam priklop dejansko traja en mesec, pri nekaterih malenkost manj pri nekaterih malenkost več, odvisno od več dejavnikov
To da monter ni mel tehnične opreme (verjetno misliš kakšen kos opreme), se pač zgodi, če ma monter v rezervi ti lahko da drugače je pač žal treba počakati. Kar se tiče računa, ga zavrni, to je dejstvo.
To da sta ti crknila oba aminota in modem, kaže na to da imaš nekje verjetno prenapetost (mogoče bližina transformatorske postaje). So ti jih pa vsaj zamenjali kajne? :)
Zdej pa bodi faca pa sporoči Malkcu na pm tvoj ID da ti bo pogledal parametre, Malkec ti bod pa faca pa mu to poglej :), bi jest pa žal ne morem 8)

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač

Odgovor Napisal/-a Cobane » 5. Mar 2007 ob 12:20

DeLuXeMB napisal/-a:Navadni Nimda - inštalacijo nam je naredil T-2 inštalater in od takrat je nismo spreminjali. niti nam tega niso priporočali na Informacijah, ker je kao vredu če so oni tak nastavli??
Govorimo o inštalaciji od omarice do modema (vtičnice)... ta zna biti v veliki večini primerov najbolj problematična, ker so parice največkrat ravne (navaden 4 žilni telefonski kabel) in ne sukane (8 žilni UTP kabel). Pa tudi od vtičnice naprej do modema mora biti UTP kabel in ne tisti flat kabel, ki ga dobiš poleg vsakega telefona (tudi poleg modema si ga dobil :?).

Uporabniški avatar
VonArx
Model

Odgovor Napisal/-a VonArx » 6. Mar 2007 ob 13:44

Po dobrem mesecu dni so me priklopili v omrežje T-2( bolje sem se sam prinesli so samo material)! Sam sicer še vedno ne vem zakaj je postopek razmeroma dolg, kajti ,da za to ,da nekdo pride it Telekoma porezat napravco za ISDN in da vzame modem rabi več kot mesec dni ne vem toda to bi lahko naredil vsak sam in odnesel "odvečno" robo na Telekom, pa pustimo sedaj to. No včeraj sem priklopil modem ,previrl delovanje TV itd... zaenkrat je delovalo vse brezhibno potem sem še napeljal UTP do TV-ja ,danes pa bom zadevo še bolj detailno previrl, upam ,da se bo zadeva obnesla in ,da bom zadovoljen z T-2!!!
Slika čakal 33 dni
Slika FTTH služba

Odgovori