Zatikanje pogovora
- pack
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Hja, meni danes tudi ful zatika pri pogovoru, če recimo na polno downloadam. Se mi zdi, da so T-2 nekaj čarali, ker mi je dopoldne ene 2x padla linija dol (verjetno reset modema?). Na podpori pa pravijo, da imam profila in sinhronizacije čez glavo dovolj in da ne bi smelo zatikat, pa če net čist zabašem. A vseeno imam občutek, da mi internet promet izključuje telefonijo. 

-
- Uporabnik
- Paket: ve? jih je
- Kraj: Lesce
ALiEN na tvojem mestu bi pač na routerju limitiral upload na 800 kar bo še vedno ok , s telefonom boš imel mir , pa še vedno bo glede na siol - ove cene in hitrosti ugodnejeALiEN napisal/-a:no neki podobnega sm meu v mislih...pac ce se mi modem sinhronizira z x/1 in ce uploadam na polno potem ne ostane nic rezerve za telefon... Neta pa ne mislim limitirat saj bi rad maksimalno izkoristil to, za kar placujem.
Pokliči na tehnično podporo in tam ti naj povedo, na kakšno hitrost je nastavljeno, da se naj modem sihronizira... in če se modem dejansko tudi postavi na to hitrost. Poročaj tukaj, pa bomo svetovali naprej.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- pack
- Legenda
Še ena zanimivost, kako naj internet in telefonija ne bi imela veze, če je le modem dovolj visoko sinhroniziran. Recimo, internet je v "idle" stanju (nič ne prenašam) in se pogovarjam po telefonu. Ko v Outlooku pritisnem Pošlji/Prejmi, slišim zatikanje v glasu sogovornika. 
EDIT: Če ma sploh kej veze, ping (http://www.t-2.net) v času Pošlji/Prejmi, ko zatakne tudi sogovornika:
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=20ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=228ms TTL=124

EDIT: Če ma sploh kej veze, ping (http://www.t-2.net) v času Pošlji/Prejmi, ko zatakne tudi sogovornika:
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=228ms TTL=124
Imam paket 1/256 internet in analogni telefon z vmesnikom. Telefon samostojno brez prižganega računalnika deluje odlično. Ko pa se računalnik poveže v internet in na strani rtvslo v živo gledam tv program in istočasno telefoniram se začnejo motnje in prekinjajoč govor sogovornika. Zamenjali so mi že modem in vood 142 ni izboljšave.
Pri povezavi na stran wwitv.com sem sam ugotovil, da če izberem postajo do 100k vse deluje ok, če pa posežem višje zmanjka pasovne širine za telefon in ga prekinja. Kaj storiti?
Pri povezavi na stran wwitv.com sem sam ugotovil, da če izberem postajo do 100k vse deluje ok, če pa posežem višje zmanjka pasovne širine za telefon in ga prekinja. Kaj storiti?

telefonist
Pokliči na tehnično podporo in preveri, na koliko je nastavljena sihronizacija modema in na koliko se dejansko postavi. Zgleda, da je sihronizacija modema (predvsem upload) nastavljena prenizko ali pa ti tega zaradi slabe kvalitete linije (hišne inštalacije) ni možno nastaviti višje. Če je slednje, si probaj porihtati hišno inštalacijo ali pa omejiti internetni upload.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- pack
- Legenda
Cobane, to očitno drži samo v teoriji. Meni se modem sinhrinizira 15/4, imam pa internet 1/1 in 3 telefone. Po tej logiki bi že 2M uploada bila overhead. Pa nista. Meni prekinja (zatika) sogovornika vsakič, ko odpiram kakršnekoli strani v browserju (IE7, FF2), ko se mora nekaj slikc več naložiti, na začetku downlodanja kakšne datoteke, ob send/receive v Outlooku... Sem na HD že miljonkrat javil.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Jst imam tudi te probleme ze kake 2 tedna, pa jih se vedno niso odpravili na T2, pred parimi dnevi sem poklical še enkrat in prijavil zadevo.
Začelo se je ko smo imeli pattona in so se nenadoma pojavili problemi z uporabo isdn telefona. Zdej sem izkljucil pattona in prikljucil analognega (s tehnikom sva se zmenila da bo prestavil telefon na analogen port da stestiramo ali je mogoče patton fuč). Problemi so se načeloma skoraj vsi rešili, pojavili so se pa tej problemi, torej s prekinjanjem linije oz. govora in to samo takrat kadar uporabljam precej ali pa ves download. Imam pa osnovni paket 1/256.
Zadevo sem malo testiral in opazil da mi telefon zacne prekinjati ze ko uporabljam nekje 40-50kb/s downloada na netu, kadar prenasam 100kb/s je pa pogovor že nemogoč in včasih popolnoma prekine zvezo.
Od centrale sem oddaljenih okoli 220m, domačo napeljavo sem ravnokar še malo izboljšal (zamenjal kabel, ga skrajsal...) pa ni nič boljše. Poskusil sem celo modem postaviti direktno zraven linije, pa so bile motnje še zmeraj prisotne.
Včeraj sem opravil klic v veliko britanijo in so bile motnje še hujše vse dokler nisem popolnoma izključil uporabo interneta.
Naj povem da sem kake pol leta delal kot monter za T-2 (posredno preko OmegaIC) tako da vem kako zadeve funkcionirajo pri montaži in napeljavi.
Dejansko telefona sploh ne morem uporabljati normalno, naročnino plačujem skoraj v prazno zaradi teh problemov. Uporabnik T2 sem že od februarja in nismo imeli nikoli problemov (do sedaj...).
Začelo se je ko smo imeli pattona in so se nenadoma pojavili problemi z uporabo isdn telefona. Zdej sem izkljucil pattona in prikljucil analognega (s tehnikom sva se zmenila da bo prestavil telefon na analogen port da stestiramo ali je mogoče patton fuč). Problemi so se načeloma skoraj vsi rešili, pojavili so se pa tej problemi, torej s prekinjanjem linije oz. govora in to samo takrat kadar uporabljam precej ali pa ves download. Imam pa osnovni paket 1/256.
Zadevo sem malo testiral in opazil da mi telefon zacne prekinjati ze ko uporabljam nekje 40-50kb/s downloada na netu, kadar prenasam 100kb/s je pa pogovor že nemogoč in včasih popolnoma prekine zvezo.
Od centrale sem oddaljenih okoli 220m, domačo napeljavo sem ravnokar še malo izboljšal (zamenjal kabel, ga skrajsal...) pa ni nič boljše. Poskusil sem celo modem postaviti direktno zraven linije, pa so bile motnje še zmeraj prisotne.
Včeraj sem opravil klic v veliko britanijo in so bile motnje še hujše vse dokler nisem popolnoma izključil uporabo interneta.
Naj povem da sem kake pol leta delal kot monter za T-2 (posredno preko OmegaIC) tako da vem kako zadeve funkcionirajo pri montaži in napeljavi.
Dejansko telefona sploh ne morem uporabljati normalno, naročnino plačujem skoraj v prazno zaradi teh problemov. Uporabnik T2 sem že od februarja in nismo imeli nikoli problemov (do sedaj...).