[Imam] 10/2Mbit SRD
- kitl
- Administrator
- T-2: Že imam
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Jaz sicer ne vem pa nočem biti pameten samo IP Tv uporabljam kar dolgo časa. Pred tem na Siolu in sedaj na T2. Pa lahko rečem ne glede na sinhronizacijo modema, da v praksi ko gledamo TV ne uporabljam downloada oziroma ga omejim na maks 300 kB/s. Ravno zaradi tega imam naročeno 10 Mbit downloada, da stvar, ki si jo želim dobim dol hitro in še predno se začne gledanje TV-ja. Pa se mi je recimo na Siolu modem povezal na 19 Mbit pa mi je še vedno ob gledanju TV-ja in maks downloada TV štrajkala z raznimi kvadratki. Očitno hkratno downloadanje in gledanje TV-ja ne gre skupaj. Med tem ko mi pa upload ni nikoli motil TV-ja in ga uporabljam 24/7
Cobane a tebi TV kocka kljub temu če imaš download ne aktiven?
Cobane a tebi TV kocka kljub temu če imaš download ne aktiven?
-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Kitl, je pa tudi res, da na teh manjših paketih ostane mnogo manj overheada pri profilu. Najbolj pogost profil je logično najbolj omejen. S srečo (pač naročene storitve, ki so v skladu z višjim profilom), teh težav lahko nimaš.
12. člen
T-2 je dolžan:
- zagotavljati storitve T-2 v predpisani oziroma dogovorjeni kakovosti,
- pack
- Legenda
- Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
- Kraj: Trzin
Mislim, hvala pol za tako storitev. Zdej bom pa moral gledat, kaj kdo počne na računalniku (dobr, ne it v skrajnosti, če pač zaradi enga pada link dol...), da bom jest lahko v miru gledal TV ali pa celo se pogovarjal po telefonu? In da bi potem zaradi tega naročal 5x višje hitrosti samo "just in case"?? Tole se res ne sliši za "21. stoletje". 
EDIT: Kaj se s QuS tega res ne da poštimat do te meje, da ne bi "uporaba interneta na računalnikih" čisto nič motila telefonije in TVja?

EDIT: Kaj se s QuS tega res ne da poštimat do te meje, da ne bi "uporaba interneta na računalnikih" čisto nič motila telefonije in TVja?
-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kontakt:
No, če gledamo idealno linijo, na telefonijo DL ali UL ne vpliva, ker je dovolj dober QoS (ok spet odvisno, če imaš naročenih miljon telefonov). Na Tv pa moraš živeti s tem, da se lahko včasih pojavljajo kocke samo na manjšem delu ekrana. 
Kar se drugače lahko pojavlja tudi zaradi delovanja samega Amino vmesnika.
EDIT: dopolnitev

Kar se drugače lahko pojavlja tudi zaradi delovanja samega Amino vmesnika.
EDIT: dopolnitev
- kitl
- Administrator
pack ja to dosti folka ne ve ko naroči. Saj pravim leta uporabe IP Tv-ja prinesejo tudi določene izkušnje in lahko se pohvalim, da imam sprejem TV vseskozi več ali manj ne moten sploh sedaj ko mi je Malkec zadevo še malo bolj optimiziral. Tistih 20 GB denvne kvote, ki jo pa downloadam pa naredim med 16 in 19 uro 

V začetku sem mislil, da ga ima... zadnjih 14 dni pa nisem nič downloadal, pa je TV kockala enako. Da se razumemo... to niso madpanterjeve kocke, ko je TV popolnoma negledljiva. Govorim samo o kockah, ki se pojavijo v delu ekrana. Vse kar sem hotel opoziriti, da jih po tem zmanjšanju profila gledamo bolj pogosto, kot smo jih pa prej. TV je še vedno boljša od kabelske ali preko antene. Vendar sitnarim samo zato, ker se je storitev poslabšala od zadnjih popravkov.kitl napisal/-a:Cobane a tebi TV kocka kljub temu če imaš download ne aktiven?
P.S. Ne bi pa še dodajal, da nam T-2jevci na forumu že pol leta zagotavljajo, da bodo kocke kmalu preteklost. Zaenkrat jih je pri nas kvečjemu več.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

- pack
- Legenda
Kitl, "folk" teh zadev načeloma niti ne bi rabil (smel) vedet, ker to ne bi smel biti problem. Poglej kabelsko recimo. TV dela ko šus, zraven imaš internet brez problema... kako je po tanovem s telefoni, ne vem. Potem pa zamanjaš operaterja, ki se poleg vsega še hvali, kako ima vse storitve kvalitetnejše... in dobiš kockasto TV, s tem da morš pol še pazit, kdaj in kaj delaš po internetu... To je korak nazaj in ne naprej. 
EDIT: In potem zelo kmalu sama cena storitev postane drugotnega pomena.

EDIT: In potem zelo kmalu sama cena storitev postane drugotnega pomena.
- kitl
- Administrator
pack je pa ni kakor vzameš. Jaz kabelske nikoli nisem mogel imeti in je tudi nikoli ne bom mogel imeti. Za to je zame tehnologija preko parice korak naprej iz sobne antene na digitalno TV. Je pa res saj za moje pojme smešno imeti preko telefonskega kabla tako napredno tehnologijo. Res je čas, da se za to postavi svoje omrežje in to optično.
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
Kako lepo, da se moja TV omenja, da je negledljiva
. Najlepše v vsem tem, da je prva 2 meseca delala, ko šus nikjer skor kock bil sem pre zadovoljen uporabnik T2 storitev... potem pa samo slabše vse
pač zame je nažalost optika ali vdsl2 edino upanje sam kakor vidim pri nekaterih ljudeh, ki imajo optiko tudi ona ni biser 

- pack
- Legenda
Mitja, hvala. Bom začel od zadej:
Interaktivnosti in VOD so DODATNE storitve in nič ne pripomorejo k "nekockasti" sliki.
Laičnega uporabnika ne zanima ozadje delovanja storitve (tehnologija...), ampak pričakuje, da storitev dela (obseg je pa odvisen od njegovega pričakovanja). On hoče avto in mu ti prodaš nepredelanega fičota z 22" kolesi, kaj to njemu pomaga, če so iz najnovejših materialov, če avto ni vozen?? A mora bit zato vsak mehankar, da vozi avto? Ni cel svet računalniško pismen, ta forum obiskuje zelo "kompaktna" množica uporabnikov z določenim znanjem.
Interaktivnosti in VOD so DODATNE storitve in nič ne pripomorejo k "nekockasti" sliki.
Laičnega uporabnika ne zanima ozadje delovanja storitve (tehnologija...), ampak pričakuje, da storitev dela (obseg je pa odvisen od njegovega pričakovanja). On hoče avto in mu ti prodaš nepredelanega fičota z 22" kolesi, kaj to njemu pomaga, če so iz najnovejših materialov, če avto ni vozen?? A mora bit zato vsak mehankar, da vozi avto? Ni cel svet računalniško pismen, ta forum obiskuje zelo "kompaktna" množica uporabnikov z določenim znanjem.
-
- Faca
- Paket: P2 Klasik (100/10Mbit)
- Kraj: Slovenske Konjice
Uf! Par ur me ni in se je moja tema že razgovorila v nekaj strani
Glede cvetk... saj ne da bi se hvalu al grajal koga al pa kaj, sam ne verjet vsega kar piše na tem forumu
Imam pa sicer nepotrjene informacije glede dolžine kabla od VDSL/ISDN razcepnika in naprej do modema.
Tukaj se govori kako mora bit čim krajši in bla bla bla, jaz pa bi rad dokazal nasprotno:
Evo vam prvotna slika postavitve, kjer se je modem sinhroniziral z 16/0.256Mbit

Nekdo na tem forumu mi je zatrjeval da se modem sploh nebo sinhroniziral oz. bo deloval zelo slabo. Glede slabega delovanja je imel prav, sam ne v mojem primeru
Zakaj? Zato, ker sem modem prestavil bližje (kot sem zapisal v prvem postu) in je še vseeno šit (čeprav manjši kot prej), samo tokat sem klical na HD in so mi povedali da je modem sinhroniziran z 15.5/0.83Mbit. Zakaj tokrat manjša/točnejša številka?... zato ker bi onega pogodbenega študenta/delavca nekam poslal, mu iztrgal telefon iz rok in se sam zmenil s T-2-jevcem na drugi strani telefona, ker skoraj ni imel pojma o pojmu kaj govori.
Saj tega tudi nisem pričakoval, ker sem že enemu prijatelju monitiral T-2 skupaj z monterjem in me je monter neke basic stvari spraševal ko tudi ni imel pojma o pojmu (no, takrat ko sem se prvič srečal z njim mi je blo to čudno, ko pa sem sebi tole štelal pa sem že nekaj takega pričakoval
)
In nazaj k mojemu prvemu postu in še eni nepotrjeni cvetki. Omenil sem da imam modem sinhroniziran z 21/0.5Mbit... to sem mislu zaradi tega, ker mi je http://www.numion.com/YourSpeed3/Run.ph ... t=MaxSpeed tako izpisal pa še 1100m kot je reku T-2-jevec da je po kablu se je številka ujemala, in sedaj se sprašujete s čim se je ujemala?! Ujemala se je s temle grafom:

Malo za šalo, malo za res:
Zaj sam upam da T-2 ne uprablja teh meritev, ki jih jaz uporabljam
drugače smo VSI doomed
Itak pa mislim da imam zelo malo možnosti da bodo uspeli T-2 skupaj s T1 usposobit zadevo pri meni.
Sedaj pa predebatirajte to potem pa dobite še več vprašanj z moje strani.
PS: Ja post je dolg, rad dolgotvezim

Glede cvetk... saj ne da bi se hvalu al grajal koga al pa kaj, sam ne verjet vsega kar piše na tem forumu

Imam pa sicer nepotrjene informacije glede dolžine kabla od VDSL/ISDN razcepnika in naprej do modema.
Tukaj se govori kako mora bit čim krajši in bla bla bla, jaz pa bi rad dokazal nasprotno:
Evo vam prvotna slika postavitve, kjer se je modem sinhroniziral z 16/0.256Mbit

Nekdo na tem forumu mi je zatrjeval da se modem sploh nebo sinhroniziral oz. bo deloval zelo slabo. Glede slabega delovanja je imel prav, sam ne v mojem primeru

Zakaj? Zato, ker sem modem prestavil bližje (kot sem zapisal v prvem postu) in je še vseeno šit (čeprav manjši kot prej), samo tokat sem klical na HD in so mi povedali da je modem sinhroniziran z 15.5/0.83Mbit. Zakaj tokrat manjša/točnejša številka?... zato ker bi onega pogodbenega študenta/delavca nekam poslal, mu iztrgal telefon iz rok in se sam zmenil s T-2-jevcem na drugi strani telefona, ker skoraj ni imel pojma o pojmu kaj govori.

In nazaj k mojemu prvemu postu in še eni nepotrjeni cvetki. Omenil sem da imam modem sinhroniziran z 21/0.5Mbit... to sem mislu zaradi tega, ker mi je http://www.numion.com/YourSpeed3/Run.ph ... t=MaxSpeed tako izpisal pa še 1100m kot je reku T-2-jevec da je po kablu se je številka ujemala, in sedaj se sprašujete s čim se je ujemala?! Ujemala se je s temle grafom:

Malo za šalo, malo za res:
Zaj sam upam da T-2 ne uprablja teh meritev, ki jih jaz uporabljam

Itak pa mislim da imam zelo malo možnosti da bodo uspeli T-2 skupaj s T1 usposobit zadevo pri meni.
Sedaj pa predebatirajte to potem pa dobite še več vprašanj z moje strani.
PS: Ja post je dolg, rad dolgotvezim

- kitl
- Administrator
Fantje kabelske z IP Tv se sploh ne da primerjati. Je pa res, da na kabelski ni kockic je pa za to ves čas slika polna motenj, ki jih laično oko ne zazna med tem ko je na IP Tv slika ko dela kristalna. Pač IP TV je dokaj nova tehnologija, ki je se počasi že odvila iz povojev sedaj jo pa najbolj baše omrežje po katerem ga prenašamo. Za to je optika nujna zadeva ne gleda kako in kaj.
-
- Faca
- T-2: Še nimam
- Paket: Uporabljal vse storitve T-2 70 dni in vse storitve tudi prenehal uporabljati !
Glede na to, da debata v zadnjih prispevkih vedno bolj izpostavlja televizijo, še nekaj mojih stališč:
- z uporabo IP TV se uporabnik sprijazni z dejstvom, da je prenos slike absolutno odvisen od kakovosti linije, torej vsako motnjo na liniji še kako občuti na sprejemniku.
- z uporabo IP TV uporabnik nikakor ne uporablja edinega vira digitalne televizije, ki je na voljo v državi - kabelski operaterji ponujajo digitalno kabelsko tv, ki prav nič ne odstopa od kakovosti IP TV a z razliko od nje prinaša marsikatero prednost, samo za pokušino: dovolj je že čisto majhen signal po catv omrežju, saj deluje z digitalnim signalom ali pa sploh ne deluje in zaradi narave tehnologije ne prinaša artifaktov (1. točka). Primerjava med IPTV in analogno kabelsko je popolnoma neprimerna.
- z uporabo IP TV pri ponudniku na državnem nivoju bi pričakoval že v osnovi 130 programov, a vendarle od tega polovico slovenskih, zlasti lokalnih tv postaj, ki jih ljudje želijo spremljati in so jih ponavadi lahko spremljali prek lokalnih catv omrežij - tu T-2 ne kaže zanimanja, danes denimo nima niti TV Celje v shemi, niti VTV, pa gre za dva priljubljena programa v širši celjski regiiji. No, strinjam se, da se na veliko obljublja, a glede na dosedanje dogajanje to niso strateške usmeritve T-2: "deluj lokalno".
- veliko je odvisno od srečnega naključja, kje se uporabnik geografsko nahaja, saj mu nekje omogočijo dostopnost ene tehnologije in slabe pogoje za druge tehnologije, na drugih koncih države spet obratno, ponekod pa oboje slabo in oboje na dostopnem nivoju.
In mimogrede: tudi meni linija s 50 Mbiti ni prav nič pripomogla k IP TV brez kock ali k stabilnemu delovanju. Od Mbitov ni praktično odvisno ničesar, le obseg možnih storitev je znan. Je pa vse odvisno od tehnične podpore in okoliščin ponujenih storitev - odvisnost od TS in njihovega omrežja prav gotovo ni prednost, prav gotovo pa tudi optika od T-2 ne bo prednost, ker so in bodo vedno težave povsod, le od kakovosti reševanja težav bo odvisno, pa četudi se težave ne bodo odpravljale tisti hip - vsaj pri pametnih uporabnik, ali bodo rajši namenili 2-4 EUR več pri konkurenčnih ponudnikih.
In še... Včasih si je potrebno obzorja razširjati tudi na drugih, med njimi tudi tujih forumih.
- z uporabo IP TV se uporabnik sprijazni z dejstvom, da je prenos slike absolutno odvisen od kakovosti linije, torej vsako motnjo na liniji še kako občuti na sprejemniku.
- z uporabo IP TV uporabnik nikakor ne uporablja edinega vira digitalne televizije, ki je na voljo v državi - kabelski operaterji ponujajo digitalno kabelsko tv, ki prav nič ne odstopa od kakovosti IP TV a z razliko od nje prinaša marsikatero prednost, samo za pokušino: dovolj je že čisto majhen signal po catv omrežju, saj deluje z digitalnim signalom ali pa sploh ne deluje in zaradi narave tehnologije ne prinaša artifaktov (1. točka). Primerjava med IPTV in analogno kabelsko je popolnoma neprimerna.
- z uporabo IP TV pri ponudniku na državnem nivoju bi pričakoval že v osnovi 130 programov, a vendarle od tega polovico slovenskih, zlasti lokalnih tv postaj, ki jih ljudje želijo spremljati in so jih ponavadi lahko spremljali prek lokalnih catv omrežij - tu T-2 ne kaže zanimanja, danes denimo nima niti TV Celje v shemi, niti VTV, pa gre za dva priljubljena programa v širši celjski regiiji. No, strinjam se, da se na veliko obljublja, a glede na dosedanje dogajanje to niso strateške usmeritve T-2: "deluj lokalno".
- veliko je odvisno od srečnega naključja, kje se uporabnik geografsko nahaja, saj mu nekje omogočijo dostopnost ene tehnologije in slabe pogoje za druge tehnologije, na drugih koncih države spet obratno, ponekod pa oboje slabo in oboje na dostopnem nivoju.
In mimogrede: tudi meni linija s 50 Mbiti ni prav nič pripomogla k IP TV brez kock ali k stabilnemu delovanju. Od Mbitov ni praktično odvisno ničesar, le obseg možnih storitev je znan. Je pa vse odvisno od tehnične podpore in okoliščin ponujenih storitev - odvisnost od TS in njihovega omrežja prav gotovo ni prednost, prav gotovo pa tudi optika od T-2 ne bo prednost, ker so in bodo vedno težave povsod, le od kakovosti reševanja težav bo odvisno, pa četudi se težave ne bodo odpravljale tisti hip - vsaj pri pametnih uporabnik, ali bodo rajši namenili 2-4 EUR več pri konkurenčnih ponudnikih.
In še... Včasih si je potrebno obzorja razširjati tudi na drugih, med njimi tudi tujih forumih.
Zadnjič spremenil bostjank, dne 27. Mar 2007 ob 12:56, skupaj popravljeno 11 krat.