T-2 UMTS
- madpanter
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Re: T-2 UMTS
yo tako je, fora je pa tudi če se nemotim, da mora imet vsaka bazna postaja tudi svojo optiko
-
- Navdušenec
- Paket: 1/256
- Kraj: Koseze
potemtakem bi moral imeti Mobitel v vsakem kraju razpeljano optiko? no, tam, kjer ima UMTS bazno postajo?
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Če pogledaš UMTS karto mobitela vidiš da so bazne postaje tam kjer grejo glavne povezave TS in jih majo v najemu
Lahko imaš tudi preko Slovenske železnice sam pol si od njihovega sistema odvisen, če njim dol pade pade tudi tebi.
S kom bo pa T-2 pospisal pogodbo o gostovanju?
Mobitel ima s Telekomom (:doh), Si.mobil pa z UPC Telemachom...

Glede na to, da Mobitel spada pod Skupina Telekom Slovenije in da ima T-2 v nekaterih krajih uporablja svojo optično povezavo bi lahko priklopili na svojo optično povezavo.borut napisal/-a:S kom bo pa T-2 pospisal pogodbo o gostovanju?
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
In kaj ima DVB-H veze z UMTS?
Glede na to, da je tema namenjena umts na splošno in o umts storitvah, ki jih misli t-2 ponuditi v bodoči prihodnosti. Sem pač dal povezavo od mobilnega operaterja v Italiji ki ima samo umts omrežje in trži omenjeno storitev.Fry napisal/-a:In kaj ima DVB-H veze z UMTS?
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Samo DVB-H ni storitev UMTS.
Če je v Italiji "3" ponudnik tudi DVB-H je to zgolj slučaj (Je pač na rzpisu za DVB-H ponudil največ za koncesijo).
Tako bo lahko pri nas ponudnik DVB-H kdorkoli, ki ponudi državi dovolj denarja.
Zaradi obstoječe infrastrukture (lokacije baznih postaj), bi sicer bilo logično, da je to eden od ponudnikov mobilne telfonije.
Ni pa nujno!
DVB-H nima nič s telefonijo. Predvaja se lahko na napravah, ki znajo sprejemati DVB-H. To pa so lahko samostojne naprave, ali pa kombinacije TV + mobilni telefon.
Če je v Italiji "3" ponudnik tudi DVB-H je to zgolj slučaj (Je pač na rzpisu za DVB-H ponudil največ za koncesijo).
Tako bo lahko pri nas ponudnik DVB-H kdorkoli, ki ponudi državi dovolj denarja.
Zaradi obstoječe infrastrukture (lokacije baznih postaj), bi sicer bilo logično, da je to eden od ponudnikov mobilne telfonije.
Ni pa nujno!
DVB-H nima nič s telefonijo. Predvaja se lahko na napravah, ki znajo sprejemati DVB-H. To pa so lahko samostojne naprave, ali pa kombinacije TV + mobilni telefon.
Se strinjam lahko bi pa ponudili kot dodatno storitev.Samo DVB-H ni storitev UMTS.
To pa gre preko umts http://www.drei.at/portal/de/planet3/mo ... ileTV.html
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Jaz sem tudi nekaj čul da se na Brnčičevi že pripravljajo...

Torej se bo počasi začelo tržit?Malkec napisal/-a:Jaz sem tudi nekaj čul da se na Brnčičevi že pripravljajo...![]()