če deluje prepleteno, potem bo kvaliteta slike normalna full hd, vendar bo pri tem 2x manjša frekvenca dejanskega prikazovanja slikKoMar napisal/-a:Ja prikaz... kaj ti to pomaga... nas zanima kvaliteta vira
Saj ni res, pa je :o
- korenje
- Model
- T-2: Že imam
- Paket: 10/2
- Kraj: Ljubljana
Re: Saj ni res, pa je :o
Interlacing ni tako preprost... frame-i imajo polovično vertikalno resolucijo in tega ne moreš enačit s progresivnim prikazom, kjer imajo frame-i dejansko višino 1080 pikslov. Zdej pa dost o tem - če nimate razčiščeno, hitro na Wikipedijo.
- korenje
- Model
- Paket: 10/2
- Kraj: Ljubljana
sej to sem jaz rekel. tv nato "zlepi" skupaj 2 frejma z polovično resolucijo in jih prikaže v horizontalni resoluciji 1080.
-
- Legenda
- Paket: Brezčasna optika 100/10
Ne, jih ne. Glupi TVji se izmenjujejo v prikazu sodih-lihih vrstic vsako sodo-liho casovno enoto. Torej pol slike ostane enake.
Bolj pametni televizorji pa izvajajo deinterlacing s kaksnim ze znanim algoritmom (lep primer vidis v VLCju, kjer lahko izberes med bob, x, mean, itd).
Bolj pametni televizorji pa izvajajo deinterlacing s kaksnim ze znanim algoritmom (lep primer vidis v VLCju, kjer lahko izberes med bob, x, mean, itd).
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala
il' je pekar /
il' budala
- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Ne vem kaj si s tem stavkom hotel povedati.
CRT televizorji (klasični 50Hz) prikazujejo vedno le eno polasliko.
Teh polslik je 50 v sekundi.
To pomeni, da je 25 polnih slik v sekundi.
Zaradi persistence zaslona (vztrajnosti), se obe polslike "zlijejo v eno" in tako dobimo občutek cele slike.
LCD TV pa z algoritmom zlagajo polslike skupaj.
CRT televizorji (klasični 50Hz) prikazujejo vedno le eno polasliko.
Teh polslik je 50 v sekundi.
To pomeni, da je 25 polnih slik v sekundi.
Zaradi persistence zaslona (vztrajnosti), se obe polslike "zlijejo v eno" in tako dobimo občutek cele slike.
LCD TV pa z algoritmom zlagajo polslike skupaj.
Ja, ampak vsak od teh 2 frejmov predstavlja drugo sliko... če se recimo scena zamenja, en polframe predstavlja sliko iz prejšnje scene, drugi pa iz nove... tako da ne moreš govort o horizontalni resoluciji 1080 pikslovkorenje napisal/-a:sej to sem jaz rekel. tv nato "zlepi" skupaj 2 frejma z polovično resolucijo in jih prikaže v horizontalni resoluciji 1080.

Res ne vem, zakaj še vedno spemate na to temo. Bilo je že vse povedano, zato sedaj sledi zaklep in odprtje nove teme POP TV HD.