99% sem, da sem na tem forumu videl en post, ko je en model napisal, kako ojačat signal pri hsdpa ključku. Vzel je en model od torte, neki oblepil z alu folijo, zraven pa še napisal, kakšne morajo biti dimenzije in kam točno noter vstaviti ključek. Zej iščem ta post že 2 dni po forumu in ga ne najdem več.
A se kdo spomni tega in mogoče ve kje to najdem?
LP
amm sej za wi-fi mi je zadeva cist jasna ... sam a to da je pri umts-u frekvenca 2.1GHz, pri wi-fi pa 2.4GHz, pa lahk kar zanemarimo brez večje škode?
LP
Saj tudi tisti cedilniki na zgornjih slikah niso napravljeni zaradi WiFi ampak za precejanje juhe,makaronov,...
Glavni point je,da povecas povrsino in odbijes signal v tocko sprejemne antene.
Sam sem imel do T-2 prikljucka staro in zvito satelitsko anteno z WiFi USB kljucem usmerjeno v mesto in kradel iz odprtih tock
Z malo igre pridobis precej signala
Radioamaterska UHF 3 band antena je tudi zelo dobra za pojačanje signala, ker tretji band se zelo približa željeni frekvenci. Usmerjena pride cca. 120€ v Italiji in se jo lahko uporabi tako kot je že opisal Madpanter!
Imam težave z nizko hitrostjo Bittorenta preko mobilnega interneta. Bittorent mi javlja, da nimam odprtega porta (incoming port). Karkoli sem do sedaj poizkusil, mi ga ni uspelo odpreti. Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Ali je to sploh mogoče naredit (npr. kakšna omejitev na UMTS)?
Normalno da nimaš odprtega, saj ne dobiš svojega IPja, temveč nek notranji. Tudi odpret jih ne moreš. Kar je čisto normalno, saj mobilen internet ni temu namenjen.