Pa sej to ni res T2 pa njegova optika

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Pa sej to ni res T2 pa njegova optika

Odgovor Napisal/-a madpanter » 11. Okt 2008 ob 19:17

Glej. Ne razumes pointa vsega. Telekom optika je glih tako prava optika kakor je gratelova. Sem dal povod da se dokaze nasprotno zakaj je samo gratelova edina prava telekomova pa ne. Oprosti dokler se ne poda tehtnih tehničnih argumentov, ki bi dokazovali da telekom optika ni prava optika, je malo bosa govort gratelova optika edina prava :namrec: apeliram pa na vse, da me razložijo zakaj je Gratel/T-2 optika edina prava in ko mi bojo razložili zakaj je to tako potem nebom nikoli več rekel besede čez to izjavo.

Slika < edina prava fiber lampa :owned:

L.P.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 12. Okt 2008 ob 11:53

MadPanter jaz razumen point vsega očitno ti ne razumeš zakaj ne boš nikoli dobil teh. argumentov .(Pomisli malo)
Drugače kot T-2 kateri uporablja SM uporablja tudi Telekom SM upam da veš v čemu je razlika razen v dometu enega in drugega tipa vlakna.
LP

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Odgovor Napisal/-a PaJo » 13. Okt 2008 ob 08:39

Prav smešni ste s to "pravo optiko". Obe rešitvi bazirata na optiki in to obe na SM rešitvi, ker MM se skoraj ne uporablja več nikjer, ker sploh nima smisla.
Je pa resnica, da ima Telekom malo smešne vmesnike okoli PPPoE, kar pri večjih hitrostih malenkost otežuje povezavo router naprav. S tem ko T2 lahko uporabi klasične optične switche, kateri imajo polno prepustnost je pri Telekomu PPPoE manjša omejitev, vsaj po mojem mnenju. Je pa res, da Telekom, če seveda želi, lahko preide na direktni IP dostop, kar tudi uporablja pri svojih poslovnih uporabnikih. Obstaja pa tu potem dvojno vodenje strank in tehnologij, kjer je T2 obral boljšo in cenovno bolj ugodno rešitev. T2 ima tudi prednost, ker načeloma ni omejen na mrežno opremo, Telekom namreč rabi točno določene optične module, da znajo ločevat različne valovne dolžine na optiki, s tem ko T2 zopet uporablja klasičen standard za Ethernet omrežja, kjer lahko zopet uporabiš bilo-katerega masovnega proizvajalca.
Slednje je po mojem edini razlog zakaj NN njihovo optiko poimenuje "prava".
Ima pa Telekom mogoče eno prednost, ker zraven optike pripelje še kabelski signal, kar poenostavi napeljavo po hiši, kjer antenski kabli že obstajajo. Je pa resnica da brezžične tehnologije tudi tukaj delajo že zelo dobro, tako da to ni več tako velika prednost, je pa prednost takrat ko IPTV crkne.
Osebno pa sem odločen da vzamem vsako optiko, vprašanje je samo kdo jo bo prvi velel pripeljat do moje hiše, samo to je še vprašanje. Važno mi je namreč da dobim fizično optično vlakno do hiše in to na srečo nas Slovencev počneta oba in ne tako kakor ponekod v tujini, kjer se optika vlači le do določenih točk od tam naprej pa baker :cry:

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Okt 2008 ob 08:42

Ne, niti en od razlogov ni naštet. Nisem govoril o SM. Potem ne bi bila "edina prava optika" ampak edina SM optika. Za lažje razumevanje si naštej (po točkah), katere so prednosti FTTH pred recimo raznašanjem podatkov s poštnimi golobi. Potem primerjaj, katere postavke ima Gratelova optika, v primerjavi z uno iz proračuna. Jaz teh razlik do nadaljnjega NE bom dajal vnaprej. Se bomo pa skupaj smejali, ko bo cajt za to! :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 13. Okt 2008 ob 11:46

Ja nimda upam, da bo kmalu cajt da se bom lahko s teboj smejal. Jas pravim samo to, trenutno ni ispolnjen noben pogoj, da se reče gratelovi optiki edina prava optika. Sorry telekom ima tudi pravo optiko, tehnologija je kaka je (se opravičujem za napačno izražanje glede SM in MM sem hotel rečt, da TS uporablja eno vlakno za RX in TX torej gor in dol promet) sam to še ne pomeni, da je ta optika kaj manj prava kot gratelova, ekonomsko cenejša izvedba gratelove FTTH napram TS FTTH tudi podeluje naziva edina prava optika, naziv prava optika je zame in za vsakega malo bol normalnega človeka kjer signal potuje po optičnem vlaknu neglede nato a je to po 1,2,100 vlaknih. Tok z moje strani.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Okt 2008 ob 12:14

Ne, ni o tem govora o številu fibrov. (To smo že jemali. ;-) )
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina

Odgovor Napisal/-a madpanter » 13. Okt 2008 ob 12:20

Saj vem da ni sam povem, da ti nisi podal enega samega tehničnega dejstva zakaj je T-2/Gratel optika edina prava SiOL/Telekom pa ne :mrgreen: mislim, da brez argumentiranja nimda nemoreš ta izraz uporabljat. Pa pustmo to temo, ker nikamor ne pridemo ti boš govoril svoje ter, da se bomo kmalu smejal jas pa vem, da ta kmalu še neu dolgo prišel, ker to smejanje napoveduješ odkar je telekom začel z svojo optiko in to je že nekaj časa nazaj.

Moj izraz ki ti ga posodim: Gratelova optika prva prava FTTH :owned:

L.P.
Slika

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Okt 2008 ob 12:23

Sem rekel, da bom kasneje. Do tedaj bom uporabljal izraz Gratelova optika FTTH (edina prava optika). Jih bo že srečalo. ;-) In une, ki pravite da temu ni tako, tudi. :D
Optika 100/10

flier
Model
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a flier » 13. Okt 2008 ob 18:11

Nimda: na moje vprasanje na prvi strani ne bos odgovoril ? :)

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Okt 2008 ob 18:20

Na prvi strani ni nobenega tvojega prispevka?! :nevem: Eno pripombo si sicer dal na drugi strani, ampak tisto ni vprašanje, saj sam veš, da gre za širni Svet. :D
Optika 100/10

roCkY
Legenda
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 13. Okt 2008 ob 18:24

Za uporabnika bo edina prava tista optika po kateri bo dobil ponudbo vseh operaterjev. In ne celo paleto jarkov, kanalov, omaric...

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Okt 2008 ob 18:30

Prava optika bo tista, kjer bo uporabnik imel najboljše storitve za spodobno ceno, ki se ne bo za hrbti državljanov krila iz Proračuna.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
maxus
Guru
Paket: oranžni diamant hbo
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a maxus » 14. Okt 2008 ob 09:06

Za mene bo prava optika od T1, kajti za dočakat T2 optiko bi moral živet tako dolgo kot Metuzalem :hudicek:

Nisem več na T1 bakru, sem na T2 bakru(edinemu pravemu bakru :owned: )
Slika

T2_Delavec
Starešina

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 14. Okt 2008 ob 09:12

Aha, torej če T2 ali T1 nima Mediaseta je pa vse v redu, ane? Sem vedel, da nas samo hecaš s temi programi in da niso prav nič pomembni. :roll:
Optika 100/10

voyager2
Legenda
Paket: T4 300/100 Telekom GPON

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 14. Okt 2008 ob 09:58

Mogoče bo pa treba premislit kje so zares prioritete.

Odgovori