[Imam] 10/1 + ip tv in imam probleme !
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Re: [Imam] 10/1 + ip tv in imam probleme !
Ker večinoma večja odaljenost za VDSL1 pomeni večje prekinjanje same linije,
in VDSL2 ima res nižjo sinhronizacijo(to predvsem na oddaljenostih ki so nekje vmesnemed kratkimi in velikimi oddaljenostmi),
je pa veliko bolj stabilen.
in VDSL2 ima res nižjo sinhronizacijo(to predvsem na oddaljenostih ki so nekje vmesnemed kratkimi in velikimi oddaljenostmi),
je pa veliko bolj stabilen.
Evo, danes je bila spet katastrofa ! Modem mi je metal ven na vsake 15 minut, grrrrr
Po prijavi napake se je expresno pri nas ustavil serviser, ki nas je končno odrešil vseh odvečnih kablov in tistih famoznih belih škatlic.
Sinhronizacija modema je v downloadu 21 mb, upload pa 860 kbs....Vendar povezava še kar prekinja
Zanimivo je to, da je glede tega vedno slabše. Najprej ni prekinjalo nič, potem prekinitev enkrat na dan, zdaj katastrofa. Zgleda, da nam nihče več ne more pomagati in da bomo primorani zamenjati ponudnika...Škoda, ker je pri T-2 cena super, tv vmesnik fantastičen, forum odličen.
Mi lahko kdo pove ali je modem z oznako sv2m104 - vdsl 1 ali 2 ?
Še kakšen drug nasvet? Interna je zdaj v bistvu poštimana, ker pride kabel iz podstrešja direkt do doze ( sicer tam je nekaj štukan ), nato v splitter in modem.
Dolžina celotnega kabla od prihoda v hišo do modema je cca 10 metrov...

Po prijavi napake se je expresno pri nas ustavil serviser, ki nas je končno odrešil vseh odvečnih kablov in tistih famoznih belih škatlic.
Sinhronizacija modema je v downloadu 21 mb, upload pa 860 kbs....Vendar povezava še kar prekinja

Mi lahko kdo pove ali je modem z oznako sv2m104 - vdsl 1 ali 2 ?
Še kakšen drug nasvet? Interna je zdaj v bistvu poštimana, ker pride kabel iz podstrešja direkt do doze ( sicer tam je nekaj štukan ), nato v splitter in modem.
Dolžina celotnega kabla od prihoda v hišo do modema je cca 10 metrov...

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
OK, zdej pa uradno znižaj na 4/512. Modem na 860 je odprt do konca in je švoh signal kot strela. Ko mu dovoliš 512, bo signal močnejši in ne bo več (toliko) padanja linije. Morebiti bo pa padanje sploh odpravljeno!
Optika 100/10
To bi bilo idealno. Če želiš ti lahko že jutri uredim spremembo (pošlji pa mi skeniran in podpisan dopis za 4/512), nekje do 16:30 ure sem v službi.
edit: Če je modem sv2m104, potem je že VDSL 2. Glede prehoda na prd ste že kaj rekli?
edit: Če je modem sv2m104, potem je že VDSL 2. Glede prehoda na prd ste že kaj rekli?
Zadnjič spremenil Mark, dne 30. Dec 2008 ob 22:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Nimda, a res misliš, da bi to pomagalo ? Serviser je rekel, da če linija pada, pada ne glede na paket.
Mi lahko še poveš ali imamo modem za vdsl 1 ali 2 ?
Hvala !
Mark, zaradi trenutnih težav ne upamo tvegati ?!
Mi lahko še poveš ali imamo modem za vdsl 1 ali 2 ?
Hvala !

Mark, zaradi trenutnih težav ne upamo tvegati ?!
Zadnjič spremenil antitrust, dne 30. Dec 2008 ob 22:03, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Starešina
Ni res, kar je rekel serviser, ali pa sta se narobe razumela. Če je poštimal, kot se spodobi, potem je naredil korak naprej. Kot vidiš, imaš cirka 100 kilobitov več v uploadu zaradi tega, ker ste popucali šavje. Vendar je signal še vedno švoh.
Prosim poštimaj, da se ti expresno zniža hitrost na 4/512, tako bi bilo tole jutri tekom dopoldneva poštimano.
Prosim poštimaj, da se ti expresno zniža hitrost na 4/512, tako bi bilo tole jutri tekom dopoldneva poštimano.
Optika 100/10
Ok ! Bom jutri poslala dopis na naročniško službo za 4/512 ...smrc, to smo imeli že 5 let nazaj smrc, smrc...
-
- Starešina
Imeli ste 4/512, vendar niste imeli TV z 8 mbps pasovne širine. Poslati dopis in upati, da bo delovalo kot se spodobi. 

Optika 100/10
antitrust, jaz sem imel na enem priključku preko srd tudi nekaj težav, ki so izginile s prehodom na prd (razdalja okoli 2000m). Če je na parici samo en signal, je lahko samo boljše.
Ko je max upload nižji od naročenega, so lahko še dodatno zaradi tega težave (Je odprto na max). V primeru, da se ga omeji na 512 kilo, kar je manj od trenutnega max, pripomore k stabilnosti.
Ko je max upload nižji od naročenega, so lahko še dodatno zaradi tega težave (Je odprto na max). V primeru, da se ga omeji na 512 kilo, kar je manj od trenutnega max, pripomore k stabilnosti.
Samo še tole : se pri 4 mb strani na netu počasneje odpirajo ?
Sem že pozabila
Sem že pozabila

Večje razlike ni za opaziti, ker imamo odlično odzivnost. Za golo odpiranje strani zadostuje že osnovni internet. Pozna se pri nalaganju velikih večpredstavnostnih datotek in downloadu (pipica je bolj odprta)
-
- Starešina
Premislite tudi o prehodu na polno razvezan dostop (telefonija pri T-2 in nič več pri telekomu). Če se odločite za ta korak, je treba vse preko T-2 urejati.antitrust napisal/-a:Samo še tole : se pri 4 mb strani na netu počasneje odpirajo ?
Sem že pozabila
Zakaj je polno razvezan dostop boljši? Zato, ker je potem še nekoliko boljši signal, saj ni več tistih razcepnikov (en je pri uporabniku, drugi pa v centrali).

Optika 100/10
Škoda, ker nimate paketov 8/512 ali pa 6/512 ..za take reveže kot smo mi. Downloada do krova 21 mb, upload pa nuli 
Warrock se da itak igrat na 4 mb, ane...

Warrock se da itak igrat na 4 mb, ane...
Da seveda. Pri teh multiplayer igrah ni velikih prenosov.