Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
Re: Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
Hvala za odgovor. T-2 parice same ne morejo stati ane ? Ker recimo vas Kompolje bo ostala brez T-2 ja pa bi eventuelno, lahko postavli parice na gasilski domv Kompoljah, sam se mi zdi da to bolj ni možno, če prej ni telekomove centrale ?
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Ne razumemo se. Pod parice so mišljene bakrene telefonske parice v lasti Telekoma Slovenije, ki so povezane v neko centralo. Če je v tisti centrali tudi oprema T-2 (kot je od pred kratkim v Videm-DobrePolju), potem lahko tam T-2 nudi svoje storitve. Ker to ni ravno poceni operacija, postavljamo centrale postopoma - začenši z najbolj naseljenimi kraji.
Optika 100/10
Aha, razumem. Jah smotano, da ste odvisni od Telekoma
Kajti Njihove parice, če je meni kaj znano so samo na Vidmu. To pa naokoli pokriva vasi: Videm, Podgorica, Zagorica, podpeč, Mala vas, Bruhanja Vas, Podpeč, cesta, pol pa nevem kok so vstran še Predstruge, Zdenska vas Ponikve in Podgora. Najdalj pa je seveda Kompolje, ki pa je največja vas in tudi z kar nekaj odstotnim deležem uporabnikov Telekoma. Če bi hotli torej met t-2 za ziher še ostali v naši vasi, ki niso tako blizu Vidmu, kjer je centrala, bi moral Telekom najprej postavt centralo na gasilskem domu v Kompoljah in pol še t-2 oprema. Verjetnost je blizu 0%

-
- Starešina
Preveri, če lahko, kam si sploh vezan. Telekom zelo nerad prevezuje parice na druge centrale.
Optika 100/10
Jah čez našo vas teče optika od Telekoma, ki pa ni v uporabi. Če bi na gasilski dom postavli t-2 opremo bi blo awesome.
še sedaj imam občutek, da en govori o zračnih povezavah (na gasilskem domu) drugi pa o bakrenih. Loh pa da je tale "na" kaka narečna posebnost 

-
- Starešina
Ne gre to tako. V bližini bi morala biti T-2 centrala, ki je spojena z omrežjem. Ne moremo kar precvikati telekomove optike in se gor prišvasati kot kaka pijavka. Saj bi se nam smejali.frojnd napisal/-a:Jah čez našo vas teče optika od Telekoma, ki pa ni v uporabi. Če bi na gasilski dom postavli t-2 opremo bi blo awesome.

Optika 100/10
Sploh pa oni nimajo "edine prave" in itak nebi delalo:D
-
- Nergač
- T-2: Še nimam
- Paket: 700/60
- Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
Meni to zveni, kot izdvojeni DSLAMNavadni Nimda napisal/-a:Ne gre to tako. V bližini bi morala biti T-2 centrala, ki je spojena z omrežjem. Ne moremo kar precvikati telekomove optike in se gor prišvasati kot kaka pijavka. Saj bi se nam smejali.frojnd napisal/-a:Jah čez našo vas teče optika od Telekoma, ki pa ni v uporabi. Če bi na gasilski dom postavli t-2 opremo bi blo awesome.

http://WWW.power-server.si ( v izdelavi)
jaz mam čist bliz hiše idealno mesto za T-2 centralo, pa T-2 nikakor noče centrale postavt. Optika je, štroma je kukr hošč (400kV), pa še UMTS bi pokril zelo veliko področje :p
-
- Nergač
- T-2: Še nimam
- Paket: 700/60
- Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
Kot so ti že zgoraj napisali. Oni lahko potegnejo od ene X centrale optiko, do ene bajte v ulici, kjer bo izdvojeni DSLAM. Samo problem se pojavi, ker bi do te lokacije bilo še potrebno speljati parice, pravtako je problem ker T-2 nima dostopa do omaric ob cesti. Usoda je pač takšna, da ne smemo vsi imeti interneta. Kam bi pa prišli, da bi lahko imel vsak državljan vsaj linjo 10/10 ?
http://WWW.power-server.si ( v izdelavi)
aja sem mislu da je sarkazem očiten, torej razmišljam še vedno enako
centrala ene 30m v luftu na nosilcu 400kV dalnovoda, priklop na optiko in štrom direkt. Ko je to izvedeno priklop na baker, ki gre 31m nižje, izvedem sam.

centrala ene 30m v luftu na nosilcu 400kV dalnovoda, priklop na optiko in štrom direkt. Ko je to izvedeno priklop na baker, ki gre 31m nižje, izvedem sam.
Pozdravljeni
Pogodba s trenutnim ISP-jem se mi počasi izteka in bi ga rad zamenjal za T-2. Trenutno hitrost imam 4/0,5, rabil pa bi čim več. Razdalja do centrale je nekaj manj kot 3 km. Zanima me če lahko kdo iz T-2-ja preveri kakšne sinhronizacije imajo naročniki okoli mene (komu pošljem ZS s podatki) . Od T1 sem izvedel da je moja najvišja možna sinhronizacija na ADSL-u 9,2/0,940. Kabli so debeline 0,6 centrala pa je v Preserju.
PS: Lahko pripnem tudi podatke iz modema.
Lp.
gasper
Pogodba s trenutnim ISP-jem se mi počasi izteka in bi ga rad zamenjal za T-2. Trenutno hitrost imam 4/0,5, rabil pa bi čim več. Razdalja do centrale je nekaj manj kot 3 km. Zanima me če lahko kdo iz T-2-ja preveri kakšne sinhronizacije imajo naročniki okoli mene (komu pošljem ZS s podatki) . Od T1 sem izvedel da je moja najvišja možna sinhronizacija na ADSL-u 9,2/0,940. Kabli so debeline 0,6 centrala pa je v Preserju.
PS: Lahko pripnem tudi podatke iz modema.
Lp.
gasper
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Seveda lahko pogledamo če ima kdo v bližini T-2.
Sem poslal ZS.
Zanima me še ali je kaj razlike v sinhronizaciji med skupno razvezanem in polno razvezanem dostopu?
Zanima me še ali je kaj razlike v sinhronizaciji med skupno razvezanem in polno razvezanem dostopu?