Nadgradnja vmesnika 6.10. 2010
Re: Nadgradnja vmesnika 6.10. 2010
Mislim da je to odvisno kateri sprejemnik oz. daljinec imas... Na nekaterih ni dosti tipk za vse funkcije, pa so ze prej bili nadomestni gumbi za funkcijo prejsnji kanal itd, zdaj ko pa bo casovni zamik pa se te gumbe rabi za to
Gumb za vračanje na prejšnji kanal je (bil) zelo uporabna zadeva. Morda bi se pa na daljincih vendarle našel kakšen gumb, ki bi lahko imel tudi to funkcijio. Raje bi ukinili kakšno drugo, manj uporabljano, funkcijo.
- mahi
- Legenda
- T-2: Že imam
- Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
- Kraj: Portorož
Konkretno me zanima, kaj je ta nadgradnja prinesla? Kolikor čitam, nekateri gumbi ne delujejo več, zato pa me zanima ali je po nocojšnji nadgradnji kakšna novost na TV vmesniku?
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Meni gumb na Amino 110 še vedno deluje. Drugače je pa nadgradnja prinesla predpripravo na zagon TS-ja, novo prikazovanje EPG-ja (grafično mi je grši) je pa bolj uporaben saj se da pogledati za +48 -48 ur. In pa dolgo pričakovanje urejanje kanalov preko računalnika s pomočjo T2 agenta.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Men gre dost naprej sam nisem pa testiral če gre za dva dni. Ker pred nadgradnjo sem lahko samo preveril katere naslednje štiri oddaje sledijo.
- nemo
- Starešina
- Paket: t4 tera na optiki
V epg lahko pogledaš spored za 2 dni naprej in nazaj, to je po moje mislil, ne pa TS.luky napisal/-a:@kilt pa sej tisti +48 -48 še ne deluje?
Plačaš 100, dobiš 90.
- tonimona
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Koper
Je možno vrnit nazaj, gumb za nazaj?
dopolnjeno: Pravkar ugotovil, na Motoroli je zdaj na gumbu www.
dopolnjeno: Pravkar ugotovil, na Motoroli je zdaj na gumbu www.
men posodobitev EPGja grafično tud ni da bi v luft skakal, kako je sedaj bolj všečno. ampak to je loh stvar okusa, okus je stvar navade in če ti neki novga ni všeč je to več al manj posledica tega da si pač konzervativen dedek. Čeb kak oblikovalc reku, da je nov grd, bi mu pa tud verjel. Se bomo že navadl. Ampak mot me pa, da zginja funkcionalnost. Tud po dveh dneh me še vedno mot, da iz pogleda na EPG ni takoj vidno katera oddaja je na sporedu, prej je mela trenutna oddaja celotno širino, ostale pa le pol in ni blo treba nič digitalnih informacij (ure), da si vedu kje si. Malenkosti, ampak prov malenkosti loh naredijo določeno izkušnjo močno bolj prijetno. Več analognih informacij v EPG!
ok, gumb za vračanje dela na motorolah, vendar so ga premaknili. sedaj ni več tista polkrožna tipka, ampak je tipka pod njo, "www". stestirano dela na obeh motorolah.
Se strinjamkekoke napisal/-a:... iz pogleda na EPG ni takoj vidno katera oddaja je na sporedu, prej je mela trenutna oddaja celotno širino, ostale pa le pol ...

Če greš malo preveč naprej pogledat, potem več res ne veš, kaj je trenutno na sporedu. Se kar malo izgubiš.
-
- Nadebudnež
- Paket: T4 Mega
- Kraj: Kranj
Potihem sem pričakoval, da se bo nadgradnja dotaknila tudi zvočnih sledi - še vedno nimamo možnosti izbire originalnega zvoka npr. na ORF.
Odpravili so recimo zadnje čase na HD Motoroli prisotno zginjanje slike ob prestavljanju (ostal samo zvok), posebno pri švabskih programih. Tega je zdaj precej manj. Je pa druga težava, da zadeva vsaj enkrat na dan obstane na določenem programu in se ne da prestavljat, samo ugasnit, pri tem se pa stvar resetira.