T-2 in 16 : 9
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
-
- Faca
- Paket: Čas je relativen
- Kraj: Ljubljana - Brod
Na žalost lahko samo potrdim navedbe Dušana.
Če nastavim amino na widescreen je popačeno. Tako kot je sedaj, pa moram ročno detektirati 16:9 (ko vsi osebki postanejo kot twiggy
) in nastaviti.
Mam TV LOEWE Aventos. Opcije za detektirat auto-format nima v meniju, lahko samo ročno izbiram med 16:9, 4:3, pan, cinema in zoom.
V meniju in na netu nič ne piše o auto-detectu, tako da je možno, da TV tega ne zna narest.
In potem to ni krivda T-2. Lepo bi pa bilo, če je možno, da T-2 detektira oddajo 16:9 in napiše poleg kanala (EPG), da vemo kdaj mora prst v auto change format mode
Če nastavim amino na widescreen je popačeno. Tako kot je sedaj, pa moram ročno detektirati 16:9 (ko vsi osebki postanejo kot twiggy

Mam TV LOEWE Aventos. Opcije za detektirat auto-format nima v meniju, lahko samo ročno izbiram med 16:9, 4:3, pan, cinema in zoom.
V meniju in na netu nič ne piše o auto-detectu, tako da je možno, da TV tega ne zna narest.
In potem to ni krivda T-2. Lepo bi pa bilo, če je možno, da T-2 detektira oddajo 16:9 in napiše poleg kanala (EPG), da vemo kdaj mora prst v auto change format mode

-
- Znanec
- Paket: 8/1
- Kraj: Ribnica
Mogoče ta zadeva na računalniku dela,vendar na 16:9 TV ne.
Za razmislek še ta primerjava.
Istočasno sta tekla dva programa v formatu 16:9.
SAT TV T-2
VOX 16:9 DA 16:9 DA
ORF 1 16:9 DA 16:9 NE slika odrezana 4:3
Amino in SAT nastavljena na standard 4:3 format.
Torej nastavitev Amina pri gledanju TV mora biti na standard.Vsako spreminjanje nastavitev vodi do popačenja slike.Zato sem prepričan,da je problem pri T-2.Oni morajo pošiljati zadeve v takem formatu,da so gledljive tako na računalnikih kot na TV in to v originalnih formatih brez popačenja.Sicer pa se bo s povečanjem števila 16:9 TV tudi povečalo število uporabnikov T-2,ki jih bo ta zadeva motila.
lp
Za razmislek še ta primerjava.
Istočasno sta tekla dva programa v formatu 16:9.
SAT TV T-2
VOX 16:9 DA 16:9 DA
ORF 1 16:9 DA 16:9 NE slika odrezana 4:3
Amino in SAT nastavljena na standard 4:3 format.
Torej nastavitev Amina pri gledanju TV mora biti na standard.Vsako spreminjanje nastavitev vodi do popačenja slike.Zato sem prepričan,da je problem pri T-2.Oni morajo pošiljati zadeve v takem formatu,da so gledljive tako na računalnikih kot na TV in to v originalnih formatih brez popačenja.Sicer pa se bo s povečanjem števila 16:9 TV tudi povečalo število uporabnikov T-2,ki jih bo ta zadeva motila.
lp
-
- Faca
Sej zadeva laufa, vsaj pri meni.
Štos je ker TV ne zazna spremembe formata in se auto ne prilagodi, kot to verjetno zna VLC.
Če ročno preklopim TV na 16:9 mi sliko ob isti višini razširi in ostane (postane) normalna.
Aminota pa ne smem nič šlatat (ostane kot od T-2 dano).
Jest to razumem, da T-2 pošilja naprej kar dobi, Amino skozi spusti oba formata, stvar klienta (TV, VLC,...) pa je, če se zna avtomatsko nastavljati , oz. je potreben ročen priklop.
Tako si lahko samo želim, da lahko T-2 kaj naredi v smeri obveščanja v kakšnem formatu se oddaja (al pa da začnejo vsi v 16:9 oddajat). Če je možno, bo pa to verjetno bolj na koncu wish-liste.
edit:
Mi žilca ni dala mira in sem šel čez vso kanalizacijo
(nemške bolj poredko gledam) in vidim, kaj misliš. Samo ORF1 (tut zvok ne dela) in NDR zgledata porezana,domnevam pa da tako sliko že dobijo, ker drugje dela OK
Štos je ker TV ne zazna spremembe formata in se auto ne prilagodi, kot to verjetno zna VLC.
Če ročno preklopim TV na 16:9 mi sliko ob isti višini razširi in ostane (postane) normalna.
Aminota pa ne smem nič šlatat (ostane kot od T-2 dano).
Jest to razumem, da T-2 pošilja naprej kar dobi, Amino skozi spusti oba formata, stvar klienta (TV, VLC,...) pa je, če se zna avtomatsko nastavljati , oz. je potreben ročen priklop.
Tako si lahko samo želim, da lahko T-2 kaj naredi v smeri obveščanja v kakšnem formatu se oddaja (al pa da začnejo vsi v 16:9 oddajat). Če je možno, bo pa to verjetno bolj na koncu wish-liste.

edit:
Mi žilca ni dala mira in sem šel čez vso kanalizacijo

Zadnjič spremenil antjest, dne 12. Okt 2006 ob 22:18, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Starešina
A je tako težko preklopit na daljincu, ko opaziš, da je format drugačen? V EPGju praviloma nikjer ne piše, če je neka oddaja 16:9 ali ne. Poleg tega večina TV-jev zazna avtomatsko format in ukrepa. Meni prav nemarno skoči v 16:9 ko grem recimo mimo Sat1 in potem nazaj v 4:3, ko grem na naslednji kanal. Prav vseeno bi bilo, če bi moral exksplicitno preklopiti na 16:9 z daljincem. 

Optika 100/10
-
- Znanec
Mogoče je vse to možno delati na VLC-ju.Na TV je nemogoče,ker tudi če na aminu spremeniš format nisi nič naredil,ker sliko popolnoma deformira
oz.je slika v takem formatu,ki ga TV (imam 7 možnih nastavitev formata)
ne more spremeniti v originalen format oddaje.
Kot sem že omenil,nekaj programov na T-2 lepo dela v 16:9 formatu
(brez spreminjanja nastavitev formata na Aminu),nekaj pač ne.
Zato sem še vedno prepričan,da je napaka pri T-2.Vsaj za lastnike
16:9 TV.
lp
oz.je slika v takem formatu,ki ga TV (imam 7 možnih nastavitev formata)
ne more spremeniti v originalen format oddaje.
Kot sem že omenil,nekaj programov na T-2 lepo dela v 16:9 formatu
(brez spreminjanja nastavitev formata na Aminu),nekaj pač ne.
Zato sem še vedno prepričan,da je napaka pri T-2.Vsaj za lastnike
16:9 TV.
lp
-
- Starešina
-
- Znanec
Ni problem v tem,če imam jaz TV na auto mi dela isto
Ravnokar ja na TW1 tenis poglejte si sliko,ki je odrezana.Ne vidi se
logo v celoti,ne vidi se rezultat v celoti.
Naredil sem test.Oba amina sem nastavil na wide.Rezutat je bil presenetljiv.Na 4:3 TV je sliko lepo raztegnilo (seveda s črnim robom zgoraj in spodaj).Na 16:9 pa je bila slika popačena.Sedaj pa res ne vem več kje sem s temi nastavitvami.Bom kar pustil tako kakor je.Ne bom si več belil glave.
lp
Ravnokar ja na TW1 tenis poglejte si sliko,ki je odrezana.Ne vidi se
logo v celoti,ne vidi se rezultat v celoti.
Naredil sem test.Oba amina sem nastavil na wide.Rezutat je bil presenetljiv.Na 4:3 TV je sliko lepo raztegnilo (seveda s črnim robom zgoraj in spodaj).Na 16:9 pa je bila slika popačena.Sedaj pa res ne vem več kje sem s temi nastavitvami.Bom kar pustil tako kakor je.Ne bom si več belil glave.
lp
-
- Faca
Ni težko preklopit. Težava je, ker že nekajkrat nisem opazil takoj, pa se mi je zdelo, da nekaj ni v redu.
Veliko bolj pomembno je, da ni slika kockasta. Zdej dela ko šus, so/ste mi tudi telefon zrihtal. Se ne resetira in ne prekinja več.
Skratka, sem one happy camper.
edit:
Sem pa nekaj na TV "nastavljal" pri AV vhodih in skartih in zdej mi je začelo avtomatsko preklapljat. Pa Amino mam na WS.
In na TW1 je tenis v 16:9, nič odrezano.
Veliko bolj pomembno je, da ni slika kockasta. Zdej dela ko šus, so/ste mi tudi telefon zrihtal. Se ne resetira in ne prekinja več.
Skratka, sem one happy camper.
edit:
Sem pa nekaj na TV "nastavljal" pri AV vhodih in skartih in zdej mi je začelo avtomatsko preklapljat. Pa Amino mam na WS.
In na TW1 je tenis v 16:9, nič odrezano.