Nakup Android TV BOXa
Re: Nakup Android TV BOXa
Sem pravkar preveril... Chromecast Google TV deluje tudi preko napajanja od TV-ja. Pa je to nek star Philips TV... nič specialnega.
Važno je, da dobi dovolj moči... torej napetost + tok. Verjetno deluje z nižjo hitrostjo kot če bi bil vklopljen v priložen napajalnik.
Ni glih samo USB 2.0 dovolj.
Naprimer:
RPi2 se je napajal preko USB-ja na TV-ju brez problema.
RPi3 je že tu pa tam malo "zajokal" oziroma se preklopil v safe mode ( 50% učinkovitost hardware-a )
RPi4 ( 4K media player ) pa niti približno ne dobi dovolj "amperov" preko USB priklopa Samsung TV-ja.
Naprimer:
RPi2 se je napajal preko USB-ja na TV-ju brez problema.
RPi3 je že tu pa tam malo "zajokal" oziroma se preklopil v safe mode ( 50% učinkovitost hardware-a )
RPi4 ( 4K media player ) pa niti približno ne dobi dovolj "amperov" preko USB priklopa Samsung TV-ja.
- madpanter
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Drugače meni tale Arris ATV zgleda kot prepakiran mibox, tudi ko pogledaš specifikacije so dosti podobne...
-
- Nadebudnež
- T-2: Še nimam
- Paket: Nimam več!
- Kraj: Vidim, da nič ne vidim.
Zanimivo. Moj CC TV imam sedaj cca. 4 mesece in v spominu sem imel, da brez napajalnika ne gre. Včeraj sem preveril, če se je vmes "pozdravil" in ugotovil, da se ni.

Imam pa star Samsung H6400 in če ni vključen v napajanje tudi "joka" - spušča neke glasove.
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
To je tudi odvisno od samega USB porta:
Power: 5 Volt DC, 1.5 amp. tole potrebuje Chromecast Google TV.
Power: 5 Volt DC, 1.5 amp. tole potrebuje Chromecast Google TV.
Imam vprašanje glede android boxov kot je: TV Box Xiaomi Mi Box 3 in Xiaomi TV Box S, 2nd Gen 4K,..
Najprej me bega to, da obstajata dve vrsti aplikacij ? Zanima me ali se obe štejeta kot tv2go, tako kot imamo na telefonih?
Zadevo bi uporabljal na vikendu,... Prav tako me zanima kako je z delovanjem daljinskega upravljalca?
Najprej me bega to, da obstajata dve vrsti aplikacij ? Zanima me ali se obe štejeta kot tv2go, tako kot imamo na telefonih?
Zadevo bi uporabljal na vikendu,... Prav tako me zanima kako je z delovanjem daljinskega upravljalca?
Kakšni dve vrsti aplikacij?
Imaš tv2go, ki je narejen za telefone, tablice in računalnike. Potem imaš pa T-2 TV, ki je namenjen TV boxom, smart TV-jem, ... če boš na android box naložil tv2go za telefone/tablice, boš imel probleme z daljincem (oz. si boš moral pomagati z miško).
Če rabiš samo za občasno gledanje, si kupi nekaj, kar podpira Chromecast (katerikoli uradni Android TV ali Google TV box) in si castaj iz mobilnega appa na TV.
Imaš tv2go, ki je narejen za telefone, tablice in računalnike. Potem imaš pa T-2 TV, ki je namenjen TV boxom, smart TV-jem, ... če boš na android box naložil tv2go za telefone/tablice, boš imel probleme z daljincem (oz. si boš moral pomagati z miško).
Če rabiš samo za občasno gledanje, si kupi nekaj, kar podpira Chromecast (katerikoli uradni Android TV ali Google TV box) in si castaj iz mobilnega appa na TV.
Hvala za odgovor. Zanima me samo še, v primeru aplikacije in storitve "T-2 TV" se storitev/plačilo šteje kot navadna televizija "STB" ali kot tv2go?
Ima svojo postavko na ceniku... je dražje od tv2go in ceneje od STB-ja.
Hvala za info.
Malo sem brskal in našel nek forumu za katerega se link nahaja spodaj. Dodal sem še link za aplikacijo, s katero naj bi se dalo prilagodit dalinca na aplikacijo,.....
Če ima kdo to aplikacijo in android box bi ga prosil če se lahko malo poigra in poroča o uspehu
https://xdaforums.com/t/guide-remapping ... 617/page-2
https://llamalab.com/automate/doc/block/key_send.html
Malo sem brskal in našel nek forumu za katerega se link nahaja spodaj. Dodal sem še link za aplikacijo, s katero naj bi se dalo prilagodit dalinca na aplikacijo,.....
Če ima kdo to aplikacijo in android box bi ga prosil če se lahko malo poigra in poroča o uspehu
https://xdaforums.com/t/guide-remapping ... 617/page-2
https://llamalab.com/automate/doc/block/key_send.html