Optika v Kranju

Vse o FTTH in Gratelu
Odgovori
Uporabniški avatar
pack
Legenda
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Re: Optika v Kranju

Odgovor Napisal/-a pack » 3. Nov 2007 ob 11:45

Anyone? Al mu pač rečem, naj vrže puško v koruzo?
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

B-Stard
Faca
Paket: 200/20

Odgovor Napisal/-a B-Stard » 3. Nov 2007 ob 11:47

Britof se dela na puno, včerej smo dobil cev v hišo, upam da bo kmal polna z optičnim vlaknom :D

catal
Faca

Odgovor Napisal/-a catal » 5. Nov 2007 ob 18:20

Ti kar upaj. Pomagalo ne bo nič. :cry:

Res ne razumem, zakaj vsenaokol polagajo kanale, kablov pa nočejo sprot. A bodo to vse pol čez par let, zdj pa samo pobirajo telekomu potencialne naročnike!?

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 7. Nov 2007 ob 16:10

pack napisal/-a:Ok, imam kolega v Kranju, na Cesti 1. maja, ob kateri teče optika in na katero so priklopljene stolpnice številk 61-69. On živi nasproti teh stolpnic (cca. 20m), čez cesto, v stanovanjski hiši, ki pa jih je okoli 20. Zaenkrat bi 4 sigurno vzeli optiko (trojčka). T-2ju se baje ne splača kopati ceste, Gratel pa, da se obrnejo na T-2. Kakšen nasvet mogoče?
Še vedno bi prosil za vsaj kakšen namig? :(
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
Ahiles
Nadebudnež
Paket: 90/20

Odgovor Napisal/-a Ahiles » 7. Nov 2007 ob 18:24

catal napisal/-a:Ti kar upaj. Pomagalo ne bo nič. :cry:

Res ne razumem, zakaj vsenaokol polagajo kanale, kablov pa nočejo sprot. A bodo to vse pol čez par let, zdj pa samo pobirajo telekomu potencialne naročnike!?
Točno to obcutek mam da je pol kranja pod navidezno optiko(cevi v zemli)vlakna pa nikjer. Poskusal sem zvedt kdaj majo plane tudi kakšno optiko not ruknt pa ni blo odgovora. Edini odgovor je bil od Vodje operative Silva Berganta ki pa po odgovoru ki ga je dal ni točno vedel kaksno je stanje(ali pa je le dal standarden odgovor-Copypaste) odgovor je bil da čakajo dovolenje od MOKa in da bo v roku 2 mescev. Cevi so pa v zemli ze 3 mesce in po odgovoru ki sem jih tuki prebral majo nekateri cevi tudi že 1 let ki pa samevajo.

Tko da sem upanje da bo kdaj v bližni prihodnosti kakšna optika iz cevi pogledala v glavnem zgubu.

Najbol me pa jezi da nimajo niti tolk dela optiko majo napelan v 1 dnevu po celem naselju. Na začeku ulice je že okol 50-100m zrače linije stran kjer so bloki in so ze prikloplen.

PS. Prav tako se okol govori da je interes t2 pac cim vec omrežja naredit(pa uporabnikov "bloki") pol bojo pa za mastne denarce zadevo prodal tujcem"(pač babje čenče)"

tomko036
Faca
Paket: Oranžna svetloba
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomko036 » 7. Nov 2007 ob 19:48

Ja ja zadnje čase ima T2 prazne obljube :( . Nekateri si želimo imeti optiko tudi v svoji hiši, kar nas pa ni malo!, T2 in Gratel pa nič. Imam zmeraj manj upanja, da bom imel optiko v hiši (imam možnost priklopa z dveh strani!- kar sem se tudi že z nekaterimi ljudmi pogovarjal, kje naj bi šla trasa) - bile so le prazne obljube, da bom letošnjo jesen imel optiko v hiši. Tudi priganjati in težiti bom počasi nehal. Če jim je toliko v interesu narediti oziroma speljati optiko v CELEM Kranju in okolici naj to tudi storijo, ne pa da napeljejo samo po stolpnicah (in pri priviligiranih težkih p(o)rivatnikih 8) )in potem govorijo da imal CEL Kranj optiko, potem pa čao. Naj naredijo po celem celem Kranju in okolici do konca potem naj pa drugje delajo. Ne vem no... bil sem navdušen nad T2-jem, sem si mislil , evo končno ena nova konkurenca monopolu Telekoma, sedaj pa T2 zmeraj bolj postaja Telekom - sicer ne v cenah - kar je po moje edina pozitivna stvar, ampak v storitvah oziroma poraznem odpravljanju napak na storitvah (razen nekaj redkih izjem, ki poskušajo in se močno trudijo vzpostaviti kolikor toliko normalno stanje). No toliko.
Upam, da bo tale moj post koga zganil al pa me bojo spljuval do konca.

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a obi » 7. Nov 2007 ob 20:07

pack napisal/-a:
pack napisal/-a:Ok, imam kolega v Kranju, na Cesti 1. maja, ob kateri teče optika in na katero so priklopljene stolpnice številk 61-69. On živi nasproti teh stolpnic (cca. 20m), čez cesto, v stanovanjski hiši, ki pa jih je okoli 20. Zaenkrat bi 4 sigurno vzeli optiko (trojčka). T-2ju se baje ne splača kopati ceste, Gratel pa, da se obrnejo na T-2. Kakšen nasvet mogoče?
Še vedno bi prosil za vsaj kakšen namig? :(
Nevem zakaj še vedno nisi mene kontaktiral.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Uporabniški avatar
manta
Uporabnik
Paket: FTTH 100/10 TV

Odgovor Napisal/-a manta » 7. Nov 2007 ob 20:18

Mi imamo omarico v hiši že od maja, vendar ko koga vprašaš kdaj bo fibr notri vsak reče čez 2 meseca. No, sedaj mi je S.D. ZAGOTOVIL :D da bo do novega leta 100% napeljano. Bomo videli.

Uporabniški avatar
Ahiles
Nadebudnež
Paket: 90/20

Odgovor Napisal/-a Ahiles » 8. Nov 2007 ob 15:05

Pa je povedal do "kerga" novega leta mogoče je mislil 2009. :)

catal
Faca

Odgovor Napisal/-a catal » 9. Nov 2007 ob 13:00

Neka oseba mi je povedala, da na T2 optiko priklaplja samo 1 oseba (!!!) ali je to res?

(1 oseba za Kranj in okolico)

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 9. Nov 2007 ob 13:02

Pajade! :lol:
Optika 100/10

OrionLady
Nadebudnež
Paket: optika T4

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 9. Nov 2007 ob 13:42

mogoče je ena oseba tako za optiko kot tudi vdsl ;)
mal heca mora bit :)

zdej pa resno, če je situacija še vedno taka, kot takrat, ko so mene priklapljali, potem jih je najmanj 5 (je pa to že skoraj 2 leti nazaj)

Uporabniški avatar
ZmAY
Model
Paket: 8/1 + tel + TV

Odgovor Napisal/-a ZmAY » 9. Nov 2007 ob 14:02

pri nas pomoje ne bo optike 2 let zih se ne, tud podpisov niso zbiral nic.. strazise

OrionLady
Nadebudnež
Paket: optika T4

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 9. Nov 2007 ob 14:42

mah, čeprav nekaj so bili namenjeni proti stražišču... pred nekaj časa so razkopavali po tisti makedamski potki k gre ubistvu nad železniško postajo proti stražišču, pa z druge strani so šli čez most... pa danes sem jih videla tukaj pri tej ta veliki stavbi (gor sta velika napisa Merkur in Interevropa) "zraven" železniške postaje (sicer to ni stražišče... je pa mogoče povezava med tistim, kar so delali pod mostom in tistim razkopavanjem makedamske potke)...

Ne vem, mogoče bo treba mal župana povprašat kdaj misli dati dovoljenje za razkopavanje Stražišča...

lp Nina

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a obi » 9. Nov 2007 ob 22:41

catal napisal/-a:Neka oseba mi je povedala, da na T2 optiko priklaplja samo 1 oseba (!!!) ali je to res?

(1 oseba za Kranj in okolico)
Nop to ni res. Jih je mal več.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Odgovori