[Za novince] - optika, IPTV, VLC

Vse o T-2 IP televiziji
Zaklenjeno
poiuztrewq

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 18. Jan 2009 ob 17:37

Upor napisal/-a:Constantine pokliči na T2 in jih mal povprašaj pa ti bodo povedali. Obstajata 2 možna odgovora:
1. Ne
2. Se pogovarjajo o tem in mogoče bo enkrat na voljo. Lahko ti bodo priporočali da uporabiš TV-out....

T2 bi lahko to zadevo rešil tako, da bi dodelil recimo 10 osebnih kanalov, kateri bi delovali na HTTP standardu. Tako bi po želji dodali nekaj URL naslovov do naših avdio/video vsebin.

Če bi bilo možno bi lahko med naše osebne nastavitve dodali oddaljeni pogled do našega nadzornega sistema.
http://homepages.ihug.co.nz/~avsystem/HS-DVR400-2.jpg

Zanimivo bi bilo tudi če bi se malo pridružili konkurenci in dodali kamin in podobne zadeve.

Constantine no sedaj pa imaš nalogo da pokličeš in jim malo naložiš dela. NE pozabi sporočit rezultatov.
:lol:

vijavaja
Model
T-2: Že imam
Paket: paket štirica na 10/10 optiki
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 18. Jan 2009 ob 18:29

O praznih kanalih je že bilo govora, pa sem dobila zelo energičen odgovor NN (Navadnega Nimde), da niti slučajno. Se pa najde prazen kanal, samo malo pobrskati je treba. Po drugi strani jih pa razumem, saj bi se potem lahko preko VLCja švercali na nenaročene programe. Streamanje na prazen kanal pa tudi ni vedno uspešno, kakšen cenen DVD player bolje opravi to nalogo, edino posnetki, narejeni z VLCjem, delajo brezhibno.
Slika

Upor
Model
Paket: OPTIKA

Odgovor Napisal/-a Upor » 18. Jan 2009 ob 20:05

Ja res je glede te teme bi se še dalo veliko predebatirati. Če bi namensko naredili HTTP povezavo, lahko vsak kdo pošlje to skozi router brez posebnega firmwera in bi moralo delati, upisati bi bilo potrebno samo ip routerja(okno v svet), če je rač direktno v modem pa prav tako ip rač. (okno v svet). zadeva navzven dela navznoter pa ne.(vsaj iptv ne)

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 19. Jan 2009 ob 06:08

Constantine napisal/-a:Škoda, bi lahko sprostili en IP za nas, da bi si lahko v dnevno sobo streamal svoje najljubše nanizanke :mrgreen:
Kako jih ni, daj malo bolje poglej!? Nazadnje so jih sprostili najmanj 10, pa se je folk na forumu takoj zbunil! :jao:

:hudicek:
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Upor
Model

Odgovor Napisal/-a Upor » 19. Jan 2009 ob 10:40

In kateri IPji so?? Kateri kodeki so?

vijavaja
Model

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 19. Jan 2009 ob 20:21

Kdor išče, najde! Za streamanje ne rabiš nobenih posebnih kodekov, so že vsi vgrajeni v VLC.
Se pa strinjam s Cobanom, da takoj nekdo vpije " ta pa ta kanal ne dela", pa četudi je kakšen čisti "šoder", ki ga verjetno skoraj nihče ne gleda. Model pa seveda javi, četudi je z daljincem samo preletel shemo.
Imam pa eno drugo idejo. Morda bi lahko najeli prazen kanal? Torej plačali. Po drugi strani pa ima konkurenca (beri Siol), že od vsega začetka prazen kanal in so ostali živi.
Slika

Upor
Model

Odgovor Napisal/-a Upor » 19. Jan 2009 ob 22:52

Ok samo še vedno mi ni jasno kateri kanali oz ipji so prosti, to pomeni da se enostavno priklopim na prvega kater ne deluje ali je namensko postavljen nek IP
Kar se tiče VLCja vem da ima sam po sebi veliko kodekov, samo ker je pravi za str..., katerega moram izbrati (avdio video)

Uporabniški avatar
Constantine
Model
T-2: Še nimam
Paket: Trenutno brez :(
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Constantine » 19. Jan 2009 ob 23:03

Vse ti piše v navodilih ki jih najdeš pravtako pod IP TV forumom. Danes sem našel nedolujoč program, sem mal postreamal in ugotovil da ne zna postavit 16:9 slike na sredo 4:3 zaslona, malo moteče. Drugače pa deluje odlično, sem pogledal Top Gear :mrgreen:
Slika
Slika<-- Optika LJ

vijavaja
Model

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 20. Jan 2009 ob 09:52

Upor napisal/-a:Ok samo še vedno mi ni jasno kateri kanali oz ipji so prosti, to pomeni da se enostavno priklopim na prvega kater ne deluje ali je namensko postavljen nek IP
Kar se tiče VLCja vem da ima sam po sebi veliko kodekov, samo ker je pravi za str..., katerega moram izbrati (avdio video)
Prva stran te teme :beri: .
Slika

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Paket: išče alternativo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 21. Jan 2009 ob 10:30

Ker ste ravn aktivni v teli temi, še moje vprašanje v zvezi s streamanjem. Sem prebiral nekaj časa forum in nisem našel rešitve. Ne uspe mi streamati nobenega vira (tudi posnetkov VLCja) na TV. Vse se zatika tako, da je negledljivo. Ok zdej pa moja zgodba, tko da boste imel občutek kake vrste navodila rabm :oops: :hmm:
Že tole z gledanjem TV na računalniku mi je bla znanstvena fantastika, ampak sem vseeno poizkusil, delal v prvo (VLC 0.8.6, VDSL2 modem, ena mrežna). Ker se je VLC dostkrat sesu sem zamenjal z 0.9.8 in sedaj dela super. Pol sem opazil še tole varianto s streamanjem in se mi je zdelo še večja znanstvena fantastika. Pa sem reku, treba še to probat. Najdu program s pretokom nič in bil neizmerno navdušen, ko mi je uspelo na TV poslati prvo sliko. Ok mal zatika, bom še mal bral forum pa bo tudi to zrihtano. :aa: Ne gre.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Upor
Model

Odgovor Napisal/-a Upor » 21. Jan 2009 ob 11:20

Lahko da je za tvoje zatikanje kriv vlc. Poizkusi še s starejšimi verzijami vlcja, tako boš izločil sam vlc kot problem. Če imaš še kakšen računalnik, pa poizkusi še na drugem.

Roman
Novinec
Paket: optika

Odgovor Napisal/-a Roman » 21. Jan 2009 ob 18:32

Mene pa bi zanimala kaka novejša playlista kot je na prvi strani.

TgT
Nadebudnež
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TgT » 21. Jan 2009 ob 18:35

Hit'n'Run ;-)

Roman
Novinec
Paket: optika

Odgovor Napisal/-a Roman » 21. Jan 2009 ob 18:48

To ni playlista, ampak samo slikca, s katero si ne morem prav nič pomagati (VLC še manj).
Zadnjič spremenil Roman, dne 21. Jan 2009 ob 18:50, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Jan 2009 ob 18:49

scrolaj malo višje pa boš videl kaj je mislil da lahko klikneš

Zaklenjeno