Telemach kupuje T2

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
mikrohard
Starešina
T-2: Še nimam

Re: Telemach kupuje T2

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Mar 2026 ob 11:59

Kolikor jaz razumem, trenuten lastnik Telemacha niti nima več interesa kupiti T-2... to je bila Šolakova želja... njega so pa odrezali od upravljanja United Groupa. IMHO bi bili pri BC partners bolj zadovoljni, če bi za posel padel v vodo... ampak ker je pogodba podpisana, sedaj čakajo na odločitev.

Kaj bo pa dolgoročno s T-2, je pa čisto druga zgodba... imajo vse možnosti za uspeh in propad (odvisno od tega, kako se bo podjetje vodilo). Bremen so se znebili... kaj je bilo za njih bistveno. Kakšne podlage za tožbo Telemacha pa ni.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
T-2: Že imam
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Mar 2026 ob 12:19

Za uspeh je malo možnosti, kot sem že napisal, če ne bodo kupljeni od Telemacha (kar si ne želim) potem ne bodo imeli financ za vlaganje, če pa bodo prodani pa bo itak konec.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 26. Mar 2026 ob 12:20

Zakaj ste pa vsi tolko proti Telemachu?
Slika

Lp, Kitl

mikrohard
Starešina

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Mar 2026 ob 12:25

Predvsem zato, ker bo to v Sloveniji ustvarilo duopol Telekom - Telemach in bodo šle cene samo še navzgor. A1 je pri fiksnih storitvah premala riba, da bi lahko konkuriral... pa premalo lastne infrastrukture ima.

@MrTwelveTrees Od kje pa misliš, da Telemach dobiva denar za vlaganje? Vsako podjetje lahko vzame kredit... dokler posluješ z dobičkom in si ga lahko privoščiš. Bi pa po mojem mnenju moral T-2 opustiti vlaganje v lastno mobilno omrežje, ker je potrebno ogromno vlaganja, zaostanek proti ostalim je pa tudi prevelik. 3 različna mobilna omrežja so za tako državo dovolj.

Za zdrav trg potrebujemo 3 sorazmerno velike operaterje na vseh področjih:
- Mobilna (Telekom, A1, Telemach)
- Internet (Telekom, Telemach, T-2)
- Televizija (Telekom, Telemach, T-2)

T-2 je mali pri mobilni, A1 pa pri internetu in televiziji.

Sicer pa... trenutno sem itak na Starlinku, ker se Telekom že par let "trudi" potegniti 200m optike do naše bajte... tako da lahko gredo zarad mene cene gor x2 in bom pač ostal tukaj.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Mar 2026 ob 13:07

kitl napisal/-a:
26. Mar 2026 ob 12:20
Zakaj ste pa vsi tolko proti Telemachu?
Ker ga po 100% prevzemu čez nekaj let ne bo več (T-2 mislim). Telemach ne bo prevzel razvoj T2 televizije (tudi če je boljša).
In vse kar Telemach rabi je T2 optika in mogoče par njihovih mobilnih baznih postaj, ostalo pa ne.

strom
Legenda
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Odgovor Napisal/-a strom » 26. Mar 2026 ob 14:17

Jaz si pa želim, da bi T-2 kupil kak tuji operater: Deutche Telekom, Teleonica, Orange, itd in da bi imel resne namene s tem ter bi vlagal v t-2

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Mar 2026 ob 14:27

Ja to bi bilo super, ampak z namenom da T2 razvija ta GUI pa časovni zamik sam naprej.

Sicer pa.... trend se obrača, paketi postajajo predragi, marsikdo rabi samo internet.

V začetku jeseni, konec poletja bo T2 spet podražil svoje pakete (pač inflacija, vse se draži)
In paketi 105-110eur (brez popusta) ne bodo več vredni tega denarja.

Odgovori